به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، در سال ۱۳۵۷ که ملت ایران علیه ظلم و جور به پا خواستند یک نکته هیچگاه از ذهن آنها دور نشد.
تلاش برای ایجاد یک حکومت اسلامی هدف اصلی این ملت بود که رکن اصلی این هدف را وحدت مذاهب اسلامی تشکیل میداد.
از همین رو، از ابتدای تشکیل نظام جمهوری اسلامی ایران تحقق وحدت اسلامی یکی از بزرگترین اهداف بنیانگذار انقلاب اسلامی بوده است. تا اینکه در تاریخ ششم آذر سال ۱۳۶۰ با حمایت قاطعانه آیتالله خمینی هفت روزی که میان شیعیان و اهل سنت در مورد تولد پیامبر اسلام اختلاف وجود دارد، هفته وحدت نامیده شد.
طی این اقدام، مسألهای که شاید میتوانست عاملی برای تشدید اختلافات میان مسلمانان شیعه و سنی باشد، موجب وحدت آفرینی بیشتر میان مسلمانان شد.
امام خمینی (ره) فرمودند: ما با مسلمین اهل تسنن یکی هستیم. اگر کسی کلامی بگوید که باعث تفرقه بین ما مسلمانها بشود بدانید که یا جاهل است یا از کسانی است که میخواهد بین مسلمانان اختلاف بیندازند. قضیه شیعه و سنی اصلاً در کار نیست ما همه با هم برادریم. لازم است برادران ایرانی و شیعیان دیگر کشورها از اعمال جاهلانه که موجب تفرقه صفوف مسلمین است، خودداری کنند و لازم است در جماعات اهل سنت حاضر شوند و از انعقاد و تشکیل نماز جماعت در منازل و گذاشتن بلندگوهایی مخالف رویه اجتناب نمایند.
ایشان همچنین تاکید داشتند که امروز سر خلافت امیرالمؤمنین اختلاف کردن، خیانت به اسلام است.
پس از آنکه آیت الله خامنهای سکان هدایت جمهوری اسلامی ایران را به دست گرفتندهم ایشان برای ایجاد وحدت بین مذاهب اسلامی تلاشهای بسیاری کردند.
در بخشی از بیانات ایشان در دیدار جوانان و دانشجویان سیستان و بلوچستان در سال ۱۳۸۱ آمده است: «بدانید آن کسانى که شیعه را علیه سنّى و سنّى را علیه شیعه تحریک مىکنند، نه شیعه را دوست دارند و نه سنّى را؛ با اصل اسلام دشمنند. «رحماء بینهم»؛ یعنى برادران مسلمان بین خود رحیم و مهربان باشند.
دشمن از هر دو طرف تلاش مىکند. از یک طرف غالىگرى و ناصبىگرى را ترویج مىکند و شیعه را در چشم سنّى، دشمن حقیقى معرفى مىکند - بعضى از متحجّرین دینى هم متأسّفانه باور مىکنند - از سوى دیگر شیعه را به اهانت به مقدّسات و ارزشهاى سنّى وادار مىکند. توطئهى دشمن آن است که این دو مکتب را در مقابل هم قرار دهد. این اختلاف در جهت از بین بردن هویّت یک ملت و در موضوعاتى ایجاد مىشود که نباید بین آنها باشد. به علماى محترم شیعه و سنّى گفتم شما دم از وحدت مىزنید و این خیلى خوب است و من هم از شما ممنونم؛ اما از کید دشمن غافل نباشید. دشمن از راههایى وارد مىشود که ممکن است شما از آن غفلت کنید و به آن توجّه نداشته باشید هوشیار باشید و دشمن را در هر لباسى بشناسید. «و لتعرفنّهم فى لحن القول»؛ از سخنانشان هم مىتوان آنها را شناخت.
بدانید کسانى که شما را به واگرایى از دین، ملت و کشور سوق مىدهند، دشمنند و دوست نیستند. کسانى که شما را به اختلافات داخلى سوق مىدهند، دشمنند. کسانى که سعى مىکنند دلها را نسبت به هم چرکین کنند، دشمنند. کسانى که سعى مىکنند آرمانهاى انقلاب اسلامى را دستنیافتنى و نظام اسلامى را ناتوان از رسیدن به آنها جلوه دهند، دشمنند.
گاهى افرادى که دشمن نیستند هم، این حرفها را تکرار مىکنند؛ آنها غافلند. امروز مىبینیم مواردى مثل پلورالیسم و نسبىگرایى و شکّاکیت که انگیزهى دشمن را تشکیل مىدهند، از زبان افرادى جارى مىشود که دشمنى ندارند؛ اما غافلند. نمىفهمند چه بر زبان مىآورند و چگونه جادهى دشمن را صاف مىکنند.»
از جمله دیگر ایفای نقش مهم ایران در ایجاد وحدت بین مسلمانان، حضور پررنگ در کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی است. کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی نیز در همین راستا و در ایام هفتة وحدت، برگزار میشود.
به دنبال برگزاری چهارمین کنفرانس وحدت اسلامی که با حضور جمعی از اندیشمندان مسلمان از سوی سازمان تبلیغات اسلامی در تهران برگزار شد، رهبر معظم انقلاب اسلامی دستور تشکیل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی را صادر کرد. هدف از ایجاد این مجمع عبارت است از «ارتقای سطح آشنایی و آگاهی و تعمیق تفاهم بین پیروان مذاهب اسلامی و تقویت احترام متقابل و تحکیم رشتههای اخوت اسلامی در بین مسلمانان بدون هیچ گونه تمایزی از لحاظ تعلقات فرقهای، قومی یا ملی آنان به منظور رسیدن به امت واحدة اسلامی.»
به گزارش شبستان، با توجه به سیاست کلی جمهوری اسلامی ایران و تلاشهای مقامات کشورمان در راستای ایجاد وحدت بین شیعه و سنی میتوان از این نظام به عنوان نماد وحدت شیعه و سنی یاد کرد.
پایان پیام/
خبرگزاری شبستان: جمهوری اسلامی ایران را می توان به عنوان نماد یک قلمرو اسلامی متشکل از وحدت مسلمانان نام برد.
کد خبر 429511
نظر شما