مساجد چگونه می توانند در تثبیت هویت دینی در جوانان موثر باشند؟

خبرگزاری شبستان: یک محقق عضو جامعه المصطفی(ص) العالمیه با اشاره به نقش والدین در ایجاد انگیزه در جوانان برای حضور در مساجد و اقامه نماز جماعت اظهار کرد: این تعامل دو سویه میان مسجد و اولیا منجر به شکل گیری و تثبیت هویت دینی در میان جوانان می شود.

حجت الاسلام «زین العابدینی»، محقق سیره پژوه عضو جامعه المصطفی(ص) العالمیه در گفت وگو با خبرنگار سرویس مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با اشاره به اهمیت و جایگاه مسجد در شاکله دین مبین اسلام اظهار کرد: در تعاریف دینی ما مسجد مکان مقدسی است که صرفا برای عبادت تعریف نشده است بلکه ابعاد مختلف دین و مسایل جامعه شناختی در مسجد مطرح شده و در نتیجه مکانی برای نشر افکار و عقاید اسلام است.

 

وی ادامه داد: از این نظر است که می بینیم در روایات از ابعاد مختلفی مسجد مورد توجه است و از شرایط ورود به مسجد، ساختمان مسجد، محل ساخت ساختمان مسجد، وظیفه نماز گزار و امام جماعت اشاره شده است که حکایت از اولا جایگاه و در وهله بعد توجه ویژه ای است که دین ما برای مسجد قایل شده است.

 

این پژوهشگر تصریح کرد: قابلیت عمومی مسجد و حضور اقشار مختلف مردم در مسجد از جمله مولفه هایی است که سبب اثرگذاری مسجد می شود، در عین حال عبادت در مسجد ثواب چندبرابری دارد و اقامه نماز به جماعت و در مسجد خود جایگاهی ویژه ای دارد که در احادیث و روایات به آن پرداخته شده است.

 

وی با بیان اینکه هویت دینی نوجوانان و جوانان با حضور در مسجد تثبیت می شود، گفت: مسجد محل ذکر الهی است، زمانی که نوجوان با حضور والدین خود در مسجد حضور می یابد و در جمع افرادی قرار می گیرد که همگی به یک نیت و هدف به مسجد آمده اند تا نماز را به جماعت اقامه کنند، این سیر رفتاری خود به خود در وجود او نیز شکل گرفته و کم کم مسجد و اقامه نماز جماعت در مسجد برایش دغدغه می شود بنابراین والدین در این مهم نقش ویژه ای دارند.

 

این محقق ادامه داد: با وجود آنکه والدین نقش اول را در حضور فرزندان در مسجد ایفا می کنند اما مساجد نیز باید برنامه های متعدد و متنوع فرهنگی آموزشی را تعریف کنند و از کارکردها و ظرفیت های مسجد بهره بگیرند، این اهمیت دارد که بتوانیم پیوندی محکم میان جوان و مسجد ایجاد کنیم که طبیعتا این امر ممکن نمی شود مگر اینکه تعامل دو سویه از جانب خانواده ها و متولیان مساجد باشد.

 

حجت الاسلام زین العابدینی گفت: علاوه بر این موارد باید در سطح مدارس و مراکز آموزشی نیز نسبت به مقوله نماز و اقامه نماز اول وقت برنامه های محتوایی برگزار شود و دغدغه بیشتری نسبت به این امر ایجاد شود،‌ به نظر می رسد گسترش هرچه بیشتر فرهنگ اقامه نماز جماعت در مسجد در قدم اول باید از همان مسجد نشر یابد و این مسئله ای نیست که صرفا با چند سخنرانی و برنامه در جامعه تثبیت شود.

پایان پیام/

کد خبر 429499

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha