به گزارش خبرنگار شبستان، آیت الله سید محمود علوی عضو مجلس خبرگان سه شنبه 10 خرداد در همایش نقش انقلاب اسلامی در بیداری اسلامی گفت: علمای اسلام در پرتو دو اصل به ایفای نقش بی بدیل خود در زمینه بیدارگری اسلامی پرداخته اند یکی اصل نفی سبیل و دیگری اصل وحدت و اخوت.
وی افزود: در مورد بررسی اصل اخوت و وحدت به جلسه دیگری نیاز است اما مساله نفی سبیل از آیات قرآن استخراج می شود و قاعده کلیه ای است که اگر حکم فرعی دیگری با آن مخالفت داشته باشد به اقتضای این اصل به آن حکم فرعی عمل نمی شود.
آیت الله علوی با بیان اینکه علمای اسلام هر جا احساس کردند کفار بر مسلمین مسلط می شوند به مبارزه برخاسته اند گفت: قاعده نفی سبیل به مسلمانان می آموزد که هیچ کافری حق ندارد بر مسلمانان مسلط باشد. علما چه در عرصه مبارزه نظامی و چه در عرصه روشنگری در برابر سلطه و از بین بردن زمینه های عقب ماندگی مسلمانان همواره در اجرای این قاعده قرآنی کوشیده اند.
عضو مجلس خبرگان با اشاره به شیوه های مختلف حرکت علما در جهت بیدارگری اسلامی گفت: در طول تاریخ شاهد حرکت هایی در جهت بیداری اسلامی در شکل های مختلف بوده ایم گاهی این حرکتها به صورت همراهی با حاکمیت بوده مانند عصر صفویه و بخشی از عصر قاجاریه اما بعد از تجربه های مختلف علما دانستند که اگر با حاکمیت همراهی کنند نمی توانند وظیفه خود را به طور کامل انجام دهند و از این دوره به صورت مستقل از حاکمیت به بیدارگری پرداختند.
آیت الله علوی ماجرای تحریم تنباکو را اولین رویارویی فراگیر علما با قدرتهای جهانی و مستقل از حاکمیت دانست و گفت: میرزای شیرازی با فتوای تحریم تنباکو نهضتی عظیم را علیه انگلیس راه انداخت و مردم در انجا برای اولین بار تجربه کردند که می تواند اراده ای غیر از حکومت داشته باشند.
وی با اشاره به حرکت سیدجمال الدین اسدآبادی گفت: حرکت کلان و گسترده تری بعد از میرزای شیرازی توسط سیدجمال الدین اسدآبادی و شیخ محمد عبدو در کشورهای اسلامی شکل گرفت که غرب و شرق دنیای اسلام را تحت تاثیر قرار داد این جریان به تاسیس حزب اخوان المسلمین در غرب عالم اسلام منجر شد و در شرق عالم اسلام نیز روشنگری ها و حرکتهای عظیمی شکل گرفت.
آیت الله علوی تصریح کرد: ادامه حرکت سیدجمال الدین اسدآبادی را کسانی نظیر محمدتقی شیرازی، سیدمصطفی ابوالقاسم کاشانی، شیخ محمد حسین کاشف الغطاء، آیت الله حکیم و دیگران ادامه دادند که مجاهدت های بی وقفه آنان نقش عظیمی را در مبارزه با سلطه های شرق و غرب ایفا کرد.
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به نهضت مشروطه گفت: احمد کسروی که از مخالفین سرسخت اسلام و علماست در کتاب مشروطیت، اعتراف می کند که اگر علما نبودند مردم هیچگاه با جریان مشروطه همراه نمی شدند اما در ادامه می بینیم که روشنفکرهای غرب زده مانند میرزا ملکم خان این نهضت را دچار انحراف می کند.
آیت الله علوی با اشاره به مبارزات آیت الله مدرس و آیت الله کاشانی گفت: آیت الله مدرس در دوره دیکتاتوری رضاخان تنها کسی است که جلوی غرب زدگی رژیم وقت قیام می کند و به دست عمال رژیم شهید می شود.
آیت الله کاشانی نیز در زمانی که انگلیس سرمایه مملکت ایران یعنی نفت را به صورت کامل در قبضه خود گرفته به طوری که 90 درصد از سود عاید از نفت ایران به انگلیس و تنها 10 درصد آن به ایران می رسد، قیام می کند و با نهضت عظیم مردمی صنعت نفت را ملی می کند.
عضو مجلس خبرگان رهبری به جریان اصلاحات آمریکایی و مبارزات علما اشاره کرد و افزود: آمریکا در زمان شاه وقتی دید فقر عامل انقلاب هایی در کشورهای کمونیستی شده است در ایران دست به اصلاحاتی تحت عنوان انجمن های ایالتی و ولایتی و غیره زد که درک پیچیدگی آن از عهده عوام خارج است و به این دلیل علما و در راس آن امام خمینی (ره) علیه چنین نقشه پیچیده ای دست به افشاگری می زند.
وی وقوع انقلاب اسلامی و ثبات قدم در آرمانها را باعث بیداری اسلامی دانست و گفت: کشورهای اسلامی وقتی می بینند انقلابی به این عظمت علیه شرق و غرب صورت می گیرد و از آن مهمتر می تواند ثبات خود را در طول سالیان متمادی و با تمام کارشکنی ها حفظ کند به این فکر می افتند که آنها هم می توانند علیه نظام سرمایه داری غرب قیام کنند و حاکمان دست نشانده خود را کنار بگذارند و این مساله از نظر امام بزرگترین دستاورد انقلاب اسلامی است که تصمیم گیری های مربوط به انقلاب اسلامی برخلاف بقیه دنیا در داخل مرزها گرفته می شود نه به وسیله ایادی استکبار.
پایان پیام/
نظر شما