متولیان موقوفات و مسئولان سازمان اوقاف عضو یک خانواده اند

خبرگزاری شبستان: رییس سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: مسئولان سازمان اوقاف و متولیان موقوفات بدون حمایت یکدیگر راه به جایی نمی برند و عضو یک خانواده هستند.

به گزارش خبرنگار معارف قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام علی محمدی، نماینده ولی فقیه و رییس سازمان اوقاف و امور خیریه در سومین همایش متولیان وقف که صبح امروز از ساعت 8 تا 12 در هتل ارم برگزار شد با اشاره به نقش دوسویه مسئولان سازمان اوقاف و متولیان وقف گفت: این دو گروه عضو یک خانواده اند و هر دو دارای وظیفه یکسان هستند که همان اداره و حفظ موقوفات کشور است و اگر روابط حسنه ای میان متولیان وقف و مسئولان سازمان اوقاف و امور خیریه برقرار باشد و با همیاری هم طبق احکام شرعی و قوانین و مقررات احکام خود را پیش بگیرند موفق خواهیم بود.

 

وی افزود: ولی در سایه اختلافات و کارشکنی راهی به جایی نمی بریم و همانطور که در روایات ذکر شده است اگر مومنان با هم اختلاف داشته باشند همیشه شکست می خورند.

 

حجت الاسلام محمدی تصریح کرد: برگزاری همایش متولیان وقف برای آن است تا مستقیم با هم حرف بزنیم و مبنای سخنانمان قانون و احکام شرعی باشد تا با هم به وظایفمان عمل کنیم زیرا هیچ متولی بدون حمایت سازمان اوقاف و سازمان اوقاف نیز بدون کمک متولیان موفق نمی شود و یا توفیق لازم را نخواهد داشت.

 

نماینده ولی فقیه عنوان کرد: متاسفانه از ظرفیت موجود در اختیار متولیان وقف به درستی استفاده نکرده ایم و آنها را قطره قطره به کار گرفتیم و اکنون نیاز داریم تا از ظرفیت موقوفات به صورت جمعی بهره مند شویم و بسیاری از خیرین جمع شوند تا یک کار عظیم و بزرگی شکل بگیرد.

 

وی عنوان کرد: متاسفانه در بحث اصلاحات ارزی و حضور رضاخان سیاه نمایی هایی نسبت به سنت حسنه وقف انجام شد که هنوز از تبعات آن باقی است در حالی که وقف مجموعه امر خیر و در وقف است که دیگران نمی توانند در آن دخل و تصرف کنند.

 

نماینده ولی فقیه عنوان کرد: اکنون در سطح کشور هشت هزار متولی وقف ثبت شده است و هنوز نمی توانیم ادعا کنیم که کار جدی و بزرگی را در عرصه وقف شکل داده ایم و یقینا مردم از ما سوال خواهند کرد که مسئولان سازمان اوقاف چه کار کرده اند و یا متولیان وقف چه کاری انجام داده اند، ما باید عملا از ظرفیت موقوفات استفاده کنیم و با یک سرمایه گذاری جمعی و عمومی خدمات آن را به منصه ظهور بگذاریم که راه آن بهره مندی جمعی از نیات موقوفات است. اگر مسئولان سازمان اوقاف و امور خیریه و متولیان وقف در کنار هم باشند می توان از ظرفیت موقوفات به صورت جمعی استفاده کرد و کار جدی را رقم زد.

 

وی افزود: اکنون در کشور نیازمندی هایی همچون توجه به بخش سلامت وجود دارد که نیاز به کار جدی داریم و اگر به صورت جدا جدا و جزیره ای اقدام کنیم شاید در حد یک درمانگاه بتوان وقف کرد که دردی از جامعه دوا نمی کند ولی با تجمیع اجرای نیات واقفین می توان یک اقدام جدی و بزرگ در حوزه سلامت رقم زد که اکنون شاهد ساخت بیمارستان های تخصصی سرطان در کشور هستیم.

 

وی عنوان کرد: سازمان اوقاف و امور خیریه بر اساس ضوابط شرعی و قانونی زمان بندی هایی را تنظیم کرده که اگر در اجرای نیات نیز جمعی عمل کنیم آثار و برکات آن در سطح کشور نمود بیشتری خواهد داشت، به عنوان مثال طرح کمک به تحصیل دانش آموزان نمونه هایی از تجمیع اجرای نیات واقفین است که شاهد آثار و برکات آن بودیم و اگر بخواهیم جدا جدا عمل کنیم به نوعی بی انصافی به خود واقف است. امسال بیش از 22 میلیارد تومان برای اطعام عزاداران حسینی در سه هزار هیئت مذهبی هزینه شد که نمونه هایی از تجمیع نیات واقفین است.

 

حجت الاسلام محمدی با بیان اینکه باید مسئولان نهاد وقف نسبت به کارهای انجام شده اطلاع رسانی کنند، گفت: متولیان وقف و مسئولان سازمان اوقاف و امور خیریه به عنوان حافظان موقوفات نسبت به کارهایی که انجام می دهند، اطلاع رسانی کنند. خوشبختانه طی سالیان اخیر توفیقات بسیاری در خصوص احیای موقوفات کشور صورت گرفته که باید به گوش مردم برسد یکی از این موارد اختلاف سی و چند ساله سازمان اوقاف با سازمان منابع طبیعی است که طی توافق نامه ای چندین هکتار از اراضی موقوفات کشور تعیین تکلیف شد که حتی برخی از موقوفات که متولیان جرات نمی کردند آن را بازگو کنند و یا در مناطق نظامی قرار داشت با همت و مساعدت سازمان اوقاف احیا شد و از تصرف این اماکن خارج گشت و از این توفیقات می توان به احیای برخی از موقوفات که از اصلاحات ارزی خارج شده بود، اشاره کرد.

 

حجت الاسلام محمدی عنوان کرد: ممکن است در برخی شهرستان ها مدیران نسبت به متولیان موقوفات بداخلاقی کنند که این سیاست کلی ما نیست ما بنا در تکریم، عزت و احترام متولیان وقف است البته در جای خود متولیان متخلف برخورد می کند و اگر کسی در مقابل حق موقوفات کم لطفی کند ما برنمی تابیم.

 

وی با اشاره به لزوم نظم و انضباط مالی در مدیریت موقوفات کشور گفت: متولیان وقف باید به نظم و انضباط مالی توجه داشته باشند تا بر اساس شرع و قانون حق موقوفات کشور پایمال نشود، خوشبختانه از سال 1389 با راه اندازی ارتباطات سامانه ای و ابزار روز این امکان فراهم شده و خیلی از روابط بانکی و فعل و انفعالات مالی دستی صورت نمی گیرد.

 

وی عنوان کرد: در موقوفات غیرمتصرفه این ابزار نیز طراحی شده است و ما از متولیان موقوفات درخواست داریم تا حسابرسی و تعاملات مالی خود را از طریق سامانه انجام دهد که برکات بیشتری خواهد داشت و ما قصد داریم بحث مفاتاحساب مالی موقوفات را از سال 94 سامانه ای کرده و به صورت دستی نمی پذیریم.

 

وی در پایان خاطرنشان کرد: مسئولان سازمان اوقاف و متولیان وقف عضو یک خانواده اند و در سایه اختلافات هیچ کس به خوشی نمی رسد البته عده ای می خواهند این فضا غبارآلود باقی بماند تا حق موقوفات را پایمال کنند.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 429332

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha