به گزارش خبرگزاری شبستان، جلد نخست کتاب «شفاعت و زیارت؛ برگرفته از آثار آیت الله جعفر سبحانی» از سوی دفتر نشر معارف و کانون اندیشه جوان به چاپ پنجم رسید.
کتاب شفاعت و زیارت از مجموعه کتاب های پرسمان، حاصل كوشش های همدلانه و همراهانه حلقه نقد و پاسخ حكمت و دین پژوهی كانون اندیشه جوان است كه با هم فكری و تلاش جمعی به بررسی برخی از مهم ترین شبهات پیرامون مفاهیمی چون توسل، تبرك، شفاعت و زیارت اهل قبور با الهام از دیدگاه های آیت الله جعفر سبحانی می پردازد.
در این بخش اول این کتاب به پرسش هایی همچون شفاعت یعنی چه و به چه معناست؟؛ آیا شفاعت از دیدگاه قرآن پذیرفته شده است؟؛ آیا شفاعت از دیدگاه روایات پذیرفته شده است؟؛ آیا درخواست شفاعت در میان صحابه پیامبر گرامی اسلام پیشینه دارد؟؛ آیا تمامی مسلمانان به شفاعت اعتقاد دارند؟؛ چه کسانی شفاعت می کنند؟؛ چه گروهی از شفاعت بهره مند می شوند؟؛ چه گروهی از شفاعت بی بهره اند؟؛ چرا خداوند خود گناه بندگان را نمی بخشد و چه نیازی به وجود واسطه است؟؛ شفاعت، با واسطه گری های دنیوی چه تفاوتی دارد؟ و آیا فرق نهادن بین مجرمان و جرم ها، تبعیض ناروا و ناسازگار با عدالت پروردگار نیست؟ پاسخ داده شده است.
همچنین، آیا بخشیدن برخی از مجرمان و یا نادیده گرفتن برخی از جرم ها، نوعی تبدیل و تغییر در سنن الهی به شمار نمی آید، در حالی که سنن الهی ثابت و یکنواخت اند؟؛ آیا اعتقاد به شفاعت، به گناهکاران جرأت نمی بخشد و آنان را به ارتکاب گناه تشویق نمی کند؟؛ چگونه به شفاعت معتقد باشیم، در حالی که قرآن شفاعت را مردود شمرده و در معرفی روز رستاخیز می فرماید: از آن روز بترسید که کسی به جای کسی مجازات نمی گردد، و شفاعت پذیرفته نمی شود؟؛ آیا پذیرفتن شفاعت، موجب دگرگونی علم و اراده خدا نیست؟؛ آیا درخواست حاجت از غیر خدا حرام نیست؟؛ آیا درخواست شفاعت از مردگان، لغو و بیهوده نیست؟؛ آیا شفاعت حق ویژه خدا نیست؟ از دیگر شبهاتی است که در این بخش بررسی شده اند.
بنا بر این گزارش، آیا زیارت اهل قبور آثار و پیامدهای سودمندی در پی خواهد داشت؟؛ آیا زیارت قبرها از دیدگاه قرآن و روایات پذیرفته شده است؟؛ دیدگاه قرآن درباره زیارت قبر پیامبر اکرم(ص) چیست؟؛ آیا از دیدگاه روایات زیارت قبر پیامبر اکرم(ص) پذیرفته شده است؟ و نظر محدثان و فقیهان بزرگ جهان اسلام درباره زیارت مرقد پیامبر اکرم(ص) چیست؟، از جمله سوالاتی است که در بخش دوم این کتاب با عنوان " زیارت اهل قبور" بدان ها پاسخ داده شده است.
این گزارش می افزاید: از دیگر سوالاتی که در این بخش به چشم می خورد، می توان به نظر اسلام درباره زیارت بانوان چیست؟ چرا در برخی از روایات، بانوان از زیارت قبور منع شده اند؟؛ آیا سفر برای زیارت مرقد پیامبر اکرم(ص) جایز است و آیا صحابه و دیگر بزرگان برای زیارت مرقد پیامبر اکرم(ص) مسافرت می کردند؟؛ با توجه به حدیثی که مسلمانان را از زیارت مساجدی جز مسجد الحرام، مسجدالنبی و مسجدالاقصی منع می کند، سفر برای زیارت سایر اماکن حرام است. پس چرا شیعیان برای زیارت سایر اماکن به عراق، مشهد و ... مسافرت می کنند؟، از جمله سوالاتی است که در بخش دوم این کتاب با عنوان " زیارت اهل قبور" اشاره کرد.
گفتنی است، کتاب «شفاعت و زیارت» در 163 صفحه با تیراژ 2000 نسخه و قیمت 6500 تومان به چاپ رسیده است؛ دفتر نشر معارف پیش از این، مجموعه خواندنی 40 جلدی «از چشم انداز امام علی(ع)» را با همکاری کانون اندیشه جوان منتشر کرده است.
پایان پیام/
نظر شما