به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری ،احمد اسداللهی، نویسنده و پژوهشگر، در گفت و گو با خبرنگار پایگاه خبری حوزه هنری با بیان این كه در حال تدوین كتاب تاریخ انقلاب اسلامی بیرجند است، اظهار كرد: تلاش دارم تا پایان سال نگارش این اثر را به پایان برسانم و در حال حاضر تنها تدوین چند بخش از آن باقی مانده است.
وی ادامه داد: تحقیق و پژوهش درباره انقلاب اسلامی در بیرجند، موضوعی است كه چند سال پیش به دفتر تاریخ شفاهی پیشنهاد دادم و با آن موافقت شد و قرار شد تا به دلیل اشرافی كه به آن منطقه دارم، بر روی آن كار كنم. وقتی منابع لازم را برای بررسی تاریخ انقلاب این منطقه از كشورمان بررسی كردم، به نظرم آمد با توجه به ظرفیتی كه در طول تاریخ در منطقه موجود بوده، كار بایسته و شایسته در این حیطه انجام نشده است.
این نویسنده و پژوهشگر تاریخ شفاهی كشور همچنین گفت: كتاب تاریخ انقلاب اسلامی بیرجند به وقایع سیاسی این منطقه از كشورمان در دو بخش كلی می پردازد. بخش نخست پژوهشی كلی از دوره صفویان تا 28 مرداد 1332 است و بخش دوم نیز وقایع پس از این تاریخ تا پیروزی انقلاب اسلامی در بیرجند را مورد بررسی قرار می دهد و البته این بررسی منحصرا مربوط به خود شهر بیرجند نمی شود.
وی اظهار داشت: به دلیل حضور خاندان علم از مشروطه به بعد در بیرجند و با توجه به این كه آخرین خاندان علم یعنی اسدالله علم در روزهای پیش از انقلاب در دستگاه حكومتی بوده است، به این خاندان و تاثیر آن ها در حكومت پهلوی هم اشاره شده است. مهم ترین و بهترین سر فصل انقلاب اسلامی بیرجند مربوط به تاریخ سال 1342 است. حضرت امام (ره) در سال 42 به عده ای از طلاب مبارز ماموریت می دهند كه موضوع فیضیه را به مردم كشور اطلاع دهند و به دلیل شرایط خاص سیاسی موجود در بیرجند ، از جمله افرادی كه به این شهر می روند حضرت آیت الله العظمی خامنه ای بودند.
اسداللهی با بیان این كه اعتراضات و مبارزات انقلابیون در دوران پیش از پیروزی انقلاب اسلامی با شهرهای دیگر ایران متفاوت بوده است، گفت: سایه سنگین خان ها، به ویژه خاندان علم در بیرجند نمایان بوده است و مردم این شهر به نسبت برخی دیگر از شهرهای كشور خیلی زودتر بیدار شدند و به اعتراض پرداختند. البته این شهر به نسبت شهرهای مبارزاتی همچون تهران، قم، مشهد و تبریز خیلی عقب است. اولین تظاهرات و مبارزات مردم در عید فطر سال 57 در این شهر شكل می گیرد.
وی افزود: برای نگارش این اثر بیش از 100 منبع را مورد بررسی قرار داده ام و با حدود 80 نفر از شخصیت ها و افرادی كه در جریان مبارزات انقلابی مردم در بیرجند بوده اند مصاحبه انجام داده ام و حدود 400 سند از مراكز اسناد جمع آوری كرده ام و بخش زیادی از عكس های مرتبط با این موضوع تهیه شده است.
پایان پیام/
نظر شما