بزرگترین مشکل حوزه کسب و کار کمبود منابع مالی است

خبرگزاری شبستان: وزیر امور اقتصاد و دارایی کمبود منابع مالی را بزرگترین مشکل حوزه کسب و کار دانست.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، علی طیب‌نیا، وزیر اقتصاد در همایش اقتصاد ایران گفت: با وجود بالا بودن نقدینگی در جامعه و تورم حاصل از آن بسیاری از واحدهای تولیدی اکنون مشکلات مالی دارند و در واقع منابع مالی تزریقی به اقتصاد به عنوان معضل و معما وجود دارد. نرخ رشدی که در 30 سال گذشته باعث افزایش رفاه و بهبود و اشتغال جوانان شده باید مبتنی بر بهره‌وری باشد تا رشد نوسانات قیمت نفت نتواند بر این شاخص‌ها تاثیر نامطلوب بگذارد.
وی تامین نظام مالی را از راهکارهای رشد اقتصادی دانست و افزود: این نظام باید بتواند پس‌اندازهای مردم را به همراه منابع داخلی و خارجی جمع‌آوری کند و در مسیر رشد قرار دهد.

طیب نیا استفاده بهینه از منابع را تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی عنوان کرد و گفت: نظام مالی همواره با مشکل مواجه بوده و هم اکنون این مشکلات افزایش یافته و به معضل اساسی برای رشد اقتصادی تبدیل شده است.

وزیر اقتصاد و دارایی با اشاره به اینکه در نظام تامین مالی از اوایل دهه 50 همواره شاهد رشد نقدینگی بوده ایم گفت: این مساله ناشی از افزایش منابع پایه پولی است.

وزیر اقتصاد با اشاره به تاثیر نقدینگی به تورم افزود: همواره فعالان اقتصادی بزرگترین مشکل را کمبود نقدینگی اعلام کرده‌اند اما مشکل از آنجا ناشی می شود که افزایش حجم پول به شکل برون‌زا و تحت تاثیر پایه پولی است و افزایش حجم پول در مقام پاسخگویی به نیاز جامعه توسط نظام بانکی صورت نگرفته و رشد پایه پولی باعث افزایش نقدینگی شده است.

وی اظهار داشت: نظام بانکی در شرایط کنونی باید نقش خود را ایفا کند و بدون نیاز به عوامل برون زا منابع مالی موردنیاز خود را تامین کند من معتقدم اگر حجم پول را افزایش دهیم مشکلات تولید حل خواهد شد.

طیب نیا درباره وضعیت مسکن مهر گفت: 42 هزار میلیاردتومان در قالب مسکن مهر به 50 تا 60 هزار میلیارد تومان قبل اضافه شده اما این ارقام نتایجی در پی نداشته زیرا افزایش حجم پول بر قدرت به تولید تاثیر ندارد و آثار تورمی ایجاد می کند.

وی درخصوص بسته خروج از رکود گفت:‌راه حل هایی برای خروج از رکود پیش بینی شده است که از ان جمله افزایش سرمایه بانکها حل مشکل مطالبات معوقات بانکی و خروج بانکها از قالب بنگاه‌داری است.

وی تصریح کرد: بسته خروج هم اکنون در مجلس است و مصوب نشده و در صورت تصویب نیز باید راهکارهایی برای تامین مالی ارایه شود.

وی اظهار داشت: وظیفه نظام بانکی تامین مالی کوتاه مدت و سرمایه در گردش است اما تامین مالی بلندمدت نیز قابل انجام است.

وی درباره نقش بازار سرمایه در تامین مالی بنگاهها گفت: با فعال سازی بازار ثانویه و رونق در این بخش فعالیت بازار سرمایه را در تامین مالی بنگاههای اقتصادی می توانیم تامین کنیم.

وی در پایان گفت: با بهبود روابط در صحنه‌های بین المللی می توان منابع مالی را از منابع خارجی تامین کرد.

پایان پیام/

کد خبر 429043

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha