به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین طه هاشمی، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی در نشست خبری صبح امروز گفت: نخستین همایش سراسری معاونان و مدیران فرهنگی و اجتماعی سه شنبه دی ماه با حضور رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزار می شود و تا روز جمعه ادامه دارد.
وی افزود: برای گفتگوی مذاهب و رفع موانع جایزه شیعه و مذهبی به اسم آیت الله بروجردی و آیت الله شلتوک طراحی شده است چرا که دو قطب بزرگ مذاهب هستند و برای وحدت شیعه و سنی این جایزه به اسم این دو عالم نامگذاری شده است.
وی افزود: مجموعه پایان نامه ها و کتبی که در سال های گذشته در خصوص وحدت شیعه و سنی در دانشگاه آزاد نوشته شده است، بررسی می شود و در این مراسم از سه برگزیده اثر تجلیل به عمل می آید.
حجت الاسلام هاشمی تصریح کرد: سفر به مصر یکی دیگر از جوایزی است که به سه اثر برگزیده پایان نامه و کتب درباره وحدت شیعه و سنی داده می شود.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد از طراحی جایزه شیخ طبسی خبر داد و گفت: برای اینکه به بحث های اصلی عمیق قرآنی بپردازیم پژوهشکده قرآن و عترت از اداره کل جدا شده و دوسالانه جشنواره قرآنی برگزار خواهد شد و ما در اولین جشنواره آثار قرآنی 32 سال گذشته را بررسی و تجلیل می کنیم.
وی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی باید در فرهنگ عمومی تاثیرگذار باشد، اظهار کرد: دوره های کوتاه مدت آموزشی به صورت حضوری و مجازی در دانشگاه آزاد به مخاطبان دانشگاه و خارج از دانشگاه ارایه می شود.
حجت السلام طه هاشمی اظهار کرد:سرانه بودجه دانشگاه آزاد به صورت دانشجویی 5 هزار تومان بود که اخیراً به 10 هزار تومان رسید و حالا 10 برابر ارتقا یافته است یعنی از 0.4 درصد به 4 درصد رسید.
به گفته وی، کارگاه های آموزشی فلسفه اخلاق، تأثیر نهج البلاغه در ادبیات فارسی، غذای حلال و بررسی ریشه های آن، کارگاه آموزشی عفاف و حجاب، توسعه فرهنگ کتابخوانی در دانشگاه آزاد برگزار شده است.
حجت الاسلام طاها هاشمی از بررسی هزار پرونده فرهنگی اساتید خبر داد و گفت: اساتیدی که می خواهند ارتقا پیدا کنند باید یک امتیاز فرهنگی داشته باشند اما در چند سال گذشته بسیاری از آنان در نوبت بوده اند و به هر دلیلی بررسی نشده است.
وی با بیان اینکه وظیفه ذاتی حراست و انتظامات برخورد با مسایل و ناهنجاری های فرهنگی نیست، تصریح کرد: اگر برای مثال حراستی با ناهنجاری بدحجابی مواجه می شود باید به بخش فرهنگی ارجاع شود تا ما با برگزاری کارگاه های آموزشی این مسئله را رفع کنیم و انتظامات حق برخورد ندارد چرا که با تشر یک بغضی در دانشگاه به وجود می آید.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد با بیان اینکه اگر انسان ها آزاد باشند آزاداندیشی ترویج پیدا می کند، تصریح کرد: در حوزه علوم انسانی و اجتماعی می توانیم کرسی های آزاداندیشی داشته باشیم و در بحث عفاف و حجاب هم می توانیم گفتگوهای آزاد برگزار کنیم بنده اعتقادم این است که عفاف و حجاب باید از یکدیگر تفکیک یابند چرا که اگر فردی یک ناهنجاری کوچک داشته باشد دلیل نمی شود که عفاف ندارد.
وی از رونمایی قرآن شکسته نستعلیق خبر داد و گفت: در مراسم روز سه شنبه این قرآن رونمایی می شود و همچنین اطلس مساجد در کنار این قرآن رونمایی خواهد شد چرا که 110 مسجد داریم که در حال بهره برداری هستند و 20 مسجد هم در حال ساخت است که با معماری ایرانی و اسلامی ساخته می شود.
وی در پاسخ به این پرسش که بودجه معاونت فرهنگی نسبت به سایر بودجه ها زیاد است، تصریح کرد: بودجه در دانشگاه آزاد برخلاف دانشگاه دولتی که به شیر نفت بسته شده است در مجلس تصویب و توسط وزارت علوم توزیع می شود اما بودجه های دانشگاه آزاد در هر بخشی از واحدها تأمین می شود و هنگامی که رییس دانشگاه سکانداری را در دست گرفت 235 واحد نان آور بودند که از حوزه مرکزی حقوق و بودجه اجتماعی و فرهنگی و پژوهشی داده می شد البته اکنون به زیر 100 واحد رسیده است و ما تنها مسئولیت نظارت بر اجرای برنامه ها را داریم.
طاها هاشمی نابسامانی های فرهنگی در گذشته در دانشگاه آزاد را یکی از دلایل افزایش بودجه دانست و گفت: ما برای نماز، قرآن، عفاف و حجاب هر چقدر بودجه لازم باشد صرف می کنیم چرا که ارزش دارد.
وی درباره تشکل ها اظهار کرد: در دوره آقای میرزاده فعالیت های سیاسی تشکل ها منوط به یک سبقه فرهنگی و اجتماعی است چرا که در دانشگاه پیاده نظام احزاب های بیرون نیستیم و باید دانشگاه تاثیرگذار باشد.
وی ادامه داد: وظیفه داریم به دانشجو سیاست ورزی یاد دهیم نه اینکه سیاسی کاری را به دانشجویان فرا دهیم. هر تشکلی در سراسر کشور فعالیت فرهنگی و هنری داشته باشد از سوی حوزه فرهنگی بودجه به آن داده می شود و در توزیع امکانات تفاوتی وجود ندارد.
وی با بیان اینکه کمتر از 10 درصد از اساتید و دانشجویان دانشگاه آزاد فعالیت سیاسی دارند، اظهار کرد: البته هر چقدر فضای اجتماعی بازتر باشد فضای سیاسی هم بهتر می شود.
پایان پیام/
نظر شما