به گزارش خبرگزاری شبستان از اراک، مرتضی سلیمی، مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان مرکزی (13 دی) در نشست تهیه و تدوین طرح عملیات اضطراری سازمان امداد و نجات هلال احمر جمهوری اسلامی ایران که با حضور کارشناسان منتخب از سطح کشور روز شنبه در اراك آغاز شد، گفت: طرح عملیات اضطراری تعریف روشن از برنامه های کاری و فعالیت های جمعیت هلال احمر را در تمامی سطوح ارائه می دهد.
وی افزود: در دنیای امروز با توجه به پیشرفت های علم و صنعت برای کسب بهترین نتیجه در انجام فعالیتها، برنامه ریزی منظم و دقیق از ضروریات است و باید در این زمینه با برنامه ریزی دقیق و حساب شده بتوان به بهترین نتیجه دست یافت.
این مقام مسئول اضافه کرد: تدوین این طرح می تواند سند و راهی برای انجام فعالیت های امداد و نجات در بخش های مختلف و در عرصه های کاری محسوب شود.
سليمي با اشاره به اینکه با اجرایی شدن این برنامه، بررسی اجمالی مخاطرات ملی و منطقه ای و میزان آسیب پذیری در برابر آنها، تعیین اختیارات قانونی و برنامه های مرجع حاصل می شود، بیان کرد: علاوه بر آن توصیف مخاطرات و پیامدهای احتمالی آنها بر جامعه، تعیین نقش ها و مسئولیت های سازمان ها و واحدهای درگیر در عملیات، چگونگی پاسخگویی واحد های عملیاتی(نحوه ی اجراء عملیات و هماهنگی)، چگونگی پشتیبانی از عملیات و تدوین طرح جامع و بازبینی دوره ای آن نیز حاصل خواهد شد.
پاسخگویی به حوادث بارزترین ماموریت این سازمان است
مدير عامل جمعيت هلال احمر استان در ادامه با اشاره به وظایف قانونی جمعیت هلال احمر درخصوص برنامهریزی و آمادگی در برابر سوانح و ارائه خدمات امدادی ادامه داد: از آنجاییکه پاسخگویی به حوادث بارزترین ماموریت این سازمان است، تدوین برنامه ملی عملیات اضطراری Emergency Operation Plan, EOP جمعیت در پاسخگویی به حوادث و سوانح یکی از حیاتی ترین نیازها این جمعیت است.
این مقام مسئول در بخش دیگری از سخنانش اضافه کرد: بخش های مختلف عملیاتی امداد و نجات در این پروژه شامل ارزیابی اضطراری (ارزیابی نیازها)، جستجو و نجات، بهداشت، آب و بهداشتت مربوط به آب، غذا و تغذیه، امداد (توزیع اقلام غیر غذایی)، سر پناه، بازسازی ارتباطات خانوادگی، امنیت و حفاظت، لجستیک و حمل ونقل، ارتباطات رادیوئی، ارتباطات و گزارش دهی و پایش و ارزیابی است.
سلیمی با بیان اینکه فعالیت در چارچوب و برنامه مشخص می تواند از آسیب های حوادث طبیعی، غیرطبیعی و انسانی به میزان قابل توجهی کم کند، ادامه داد: در تهیه و تدوین برنامه عملیات اضطراری جمعيت هلال احمر که در سه بخش کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت انجام می شود تلاش کرده ایم از تجربیات و دانش روز بهره کافی ببریم.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضرمراحل اولیه تهیه طرح در حال اجرا است، گفت: بر اساس پیش بینی های انجام شده در مرحله میان مدت شش ماه و در مرحله بلندمدت سه تا چهار سال زمان تا رسیدن به موفقیت و تدوین کامل طرح نیاز است.
لازم به ذکر است، نشست تهیه و تدوین طرح عملیات اضطراری سازمان امداد و نجات هلال احمر جمهوری اسلامی ایران از امروز شنبه با حضور کارشناسان منتخب از سطح کشور در اراك آغاز شد و به مدت دو روز در استان مركزي ادامه خواهد داشت.
پایان پیام/
نظر شما