ولایی گام به گام با ولایت حرکت می کند

یک پژوهشگر انقلاب اسلامی با بیان اینکه امام خمینی (ره) دغدغه ای جز انقلاب نداشتند، گفت: امام(ره) حفظ انقلاب را در گرو وحدت، همدلی و اطاعت از ولی‌فقیه معرفی کردند.

حجت‌الاسلام سعیدرضا اسداللهی، معاونت پژوهشی مرکز تحقیقاتی معراج پیرامون وصیت‌نامه امام خمینی (ره) و بخش‌هایی از آن که مورد توجه جامعه قرار نگرفته است، در گفت و گو با خبرنگار شبستان گفت: از ابتدا تا انتهای وصیت‌نامه امام خمینی (ره) بر حفظ اصل و اساس انقلاب، دین و دیانت تأکید دارد و ابتدای آن با حدیث ثقلین آغاز شده و همگان را به سمت وحدت عمومی از طریق کتاب الهی و اهل بیت سوق می‌دهد.

 

حفظ انقلاب در گروی همدلی و اطاعت از ولی‌فقیه 

وی افزود: اگر تا انتها در وصیت‌نامه امام (ره) دقت کنید به نگهداری از انقلاب پافشاری می‌کنند، تا آیندگان قدر این ذخیره الهی را بدانند و می‌فرمایند «حفظ انقلاب در گروی  وحدت، همدلی و اطاعت از ولی‌فقیه است»، در حقیقت تمام وصیت‌نامه ژرف‌اندیش امام خمینی (ره) در این کلمات خلاصه می‌شود.

 

دفاع از اسلام و انقلاب، مرز میان محرم و نامحرم 

حجت‌الاسلام اسداللهی پیرامون تعبیر نااهلان و نامحرمان در وصیت‌نامه سیاسی و الهی بنیان‌گذار جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: هر کسی که مخالف با خط مشی اسلام و خواسته مردم است در این وصیت‌نامه نااهل معرفی می‌شود. در بخشی از این وصیت‌نامه روحانی‌نماها و در قسمتی دیگر برخی از سیاسیون از گردونه خارج می‌شوند. درحقیقت امام (ره) مرز میان محرم و نامحرم را دفاع از اسلام و انقلاب معرفی می‌کند.

 

وی با بیان اینکه در اوایل انقلاب اسلامی تا حد زیادی شاهد انحراف بودیم، خاطرنشان کرد: در ابتدای انقلاب کسانی همچون بنی‌صدر زمام امور را بدست گرفتند که خطر جدی برای انقلاب بودند و قصد هدایت انقلاب به سمت لیبرال‌ها را داشتند که با دقت نظر امام (ره) و مجلس آن زمان دس‌شان کوتاه و از گردون خارج شدند.

 

نااهلان کسانی هستند که با علم امام در خط دیگر سیر می‌کنند 

این پژوهشگر انقلاب ادامه داد: در تاریخ این موضوع هر چند وقت یک‌ بار تکرار می‌شود و هر کس با شعاری علم خط امام و رهبری را بلند می کند، اما مخالف آن گام برمی‌دارد که شاید نشان‌دهنده بزرگی امام خمینی (ره) است، اما نااهلان کسانی هستند که با علم امام در خط دیگر سیر می‌کنند.

 

معاونت پژوهشی مرکز تحقیقاتی معراج با اشاره به وقایع انتخابات اظهار کرد: بعد از انتخابات در نسل سوم و چهارم انقلاب شاهد جهت‌گیری‌هایی از جوانان و داعیه‌داران انقلاب بودیم که در برخی موارد هم تندروی‌هایی شد که امام (ره) نیز آن را نمی‌پذیرفت.

 

مورد اتهام واقع شدن نتیجه بی توجهی به وصیت امام (ره)

وی تصریح کرد: امام خمینی (ره) نیروی نظامی را از ورود به سیاست منع می‌کند، اما در عرصه انتخابات می‌بینیم که نظامی‌ها صلاح می‌بینند که در قضایای سیاسی نظر بدهند و نتیجه این می‌شود که بسیاری از حرف و حدیث‌ها پشت سر این قشر از جامعه شکل بگیرد و مورد اتهام واقع شوند و ابهتی که از نیروی انتظامی و سپاه توقع می‌رود میان مردم شکسته شود.

 

حجت‌الاسلام اسداللهی خاطرنشان کرد: شاید از نظر نظامی‌ها این ورود به عرصه سیاست نامش حمایت از ولایت بباشد، اما امام خمینی (ره) می‌فرمایند «من این حمایت را هم نمی‌خواهم این حمایت نباید به شما اجازه دهد وارد عرصه سیاست بشوید.»

 

وی افزود: سخن امام راحل به این معناست که هر کس در جامعه باید در جای خود قرار گیرد. قضایای فتنه 88 نیز از اینجا نشأت می‌گیرد که کسانی با داعیه حضرت امام (ره) وارد شدند و در طی مسیر تغییر جهت دادند که امام (ره) در آن مسیر نبود.

 

 ولایی، ولایت را مرز قرار می دهد

این پژوهشگر انقلاب با بیان اینکه امام خمینی نه افراط را پذیرفت و نه تفریط را، گفت: امام خمینی (ره) با استفاده از حدیث ثقلین مسیر و حرکت را در جهت اهل بیت (ع) و کتاب الهی مشخص و مفسر این امر و ادامه‌دهنده حرکت را نیز ولایت‌فقیه جامعه معرفی کردند. در حقیقت هر جا که از ولایت‌فقیه عقب ماندیم، عقب افتادیم و هر جا جلو افتادیم، اشتباه رفتیم، ولایی کسی است که گام به گام پا جای پای ولایت بگذارد و ولایت را مرز قرار دهد و نه افراط کند و نه تفریط، عبور از ولایت انحراف است.

 

افراط و تفریط، خوراک تبلیغاتی رسانه‌های غربی

 وی با بیان اینکه برخی شخصیت‌های مورد تأیید در برخی موارد می‌خواهند خود را دلسوزتر از ولایت‌فقیه نشان دهند، افزود: این دلسوزی‌ها انحراف از خط مشی ولایت و خوراک تبلیغاتی رسانه‌های غربی است، در حقیقت افراط و تفریط افراد خوراک رسانه‌ها را فراهم می‌کند، شخص محوری‌ها باید به سمت شخصیت ولایی حرکت کند، اگر ابهت و مقامی هم داریم باید منصوب به ولایت کنیم تا انحرافات ایجاد نشود.

 

حجت‌الاسلام اسداللهی گروه‌های انحرافی حجتیه را نمونه‌ای از افراط و تفریط خواند و گفت: در این گروه‌ها می‌بینیم که فرد اطرافیان را به سمت شخصیت خود سوق می‌دهد و مردم را از ولایت جدا می‌کند، در حقیقت در 30 سال گذشته هر وقت از ولایت عقب یا جلو افتادیم فتنه ایجاد شده است، قضایای سال 76 و زمان مرحوم منتظری نیز نمونه دیگر از فتنه بود که جای تأمل دارد.

 

ضعف در معرفی امام خمینی(ره)

حجت‌الاسلام اسداللهی پیرامون معرفی شخصیت امام (ره) به نسل جوان با بیان اینکه جمله مقام معظم رهبری در مورد انقلاب با نام امام خمینی (ره) برای برخی از افراد جامعه قابل هضم نیست، اظهار کرد: همیشه در معرفی حضرت امام خمینی (ره) ایشان را فرد خوبی معرفی می‌کنیم، اما باید بگوییم این خوبی چه بوده و امام (ره) برای انقلاب و این کشور چه کردند تا جایی که ایشان برای مردم فردی ملموس و قابل دسترسی باشند.

 

وی افزود: قوی‌ترین کاری که در مورد شخصیت ایشان صورت گرفت ساخت یک فیلم از زندگی‌نامه امام (ره) بود که نشان می‌دهد امام خمینی (ره) در سختی بزرگ شد و هدایت جامعه را به عهده گرفت، اما پیرامون ابعاد الهی و معرفتی امام (ره) بحثی نشده است.

 

این پژوهشگر انقلاب معتقد است: در کنار برگزاری دوره‌های مختلف شناخت شخصیت امام (ره) باید از بعد دیگر به زندگی ایشان بنگریم و صرفا از روی علاقه فردی کاری را انجام ندهیم که بعد از مدتی این علاقه کمرنگ شود و یا جایگاهی نداشته باشد.

 

انقلاب، تنها دغدغه امام (ره)

معاونت پژوهشی مرکز تحقیقاتی معراج با بیان اینکه امام (ره) دغدغه ای جز انقلاب نداشت، تا جایی که 15 سال تبعید و شهادت فرزندش را الطاف خفیه الهی معرفی می‌کند، افزود: بعد از رحلت امام (ره) بعد از گذشت دو دهه برخی از دوستان انقلاب عقب نشستند و سست شدند و خودخواهی‌ها شروع شد و همراهان خود امام خمینی (ره) ابهت انقلاب را به تاراج بردند و کوچه‌بازاری کردند و برای منافع شخصی خود ابهت انقلاب را ضعیف کردند.

 

مسئولان برای جا انداختن خود گذشته انقلاب را زیر سؤال نبرند

وی با اشاره به اینکه برخی مسئولان برای جا انداختن خود گذشته انقلاب را زیر سؤال بردند، ادامه داد: این افراد عملا حرکت دشمن را ادامه دادند، دستاوردهای انقلاب را برای مردم آبکی جلوه دادند و در حد افتتاح چند پروژه خلاصه کردند. اما وجود انقلاب نعمت است و تمام سدسازی‌ها و تجهیز زیرساخت‌ها نعمتی دیگر است.

 

حجت‌الاسلام اسداللهی خاطرنشان کرد: بعد از پیروزی انقلاب، ما در عرصه روابط خارجی و بین‌الملل و روابط داخلی نیز منفعت‌هایی داشتیم و هر فردی که در هر عرصه فرزند انقلاب بود و برای انقلاب منفعت داشته است.

 

وی گفت: هیچ رئیس‌جمهوری به خود جرأت نداد انقلاب را به تاراج ببرد، مسئولان همان افراد 30 سال قبل هستند. این دستاوردها نباید تحت هیچ شرایطی ضعیف جلوه داده شود و مسئول بعدی نباید قبلی‌ها را زیر سؤال ببرند.

 

حجت‌الاسلام اسداللهی خاطرنشان کرد: وقتی امام (ره) انقلاب را پایه‌گذاری کرد مبنایش این بود که این انقلاب با تمام نقاط قوت و ضعف خود اصل انقلاب بماند و ملاک اصلی ما این است که اصل انقلاب باقی بماند، اما ممکن است کیفیت‌ها و سلیقه‌ها متفاوت باشد.

 

زیر سؤال بردن دولت‌های قبلی نقش ولایت‌فقیه را از بین می‌برد

این پژوهشگر انقلاب با بیان اینکه زیر سؤال بردن دولت‌های قبلی نقش ولایت‌فقیه را از بین می‌برد، تأکید کرد: انقلاب از ابتدای پایه‌گذاری امام (ره) تاکنون به دست مقام معظم رهبری هدایت و ادامه یافته است و خط مشی اصلی از ولایت‌فقیه نشأت می‌گیرد و فقط سلیقه‌ها و اجراها توسط دولت‌ها تغییر کرده است. یک دولت در سلیقه محوری کم‌کارتر و دیگری پر‌کارتر است.

 

وی گفت: در تأکیدات و صحبت‌های مقام معظم رهبری نیز حاکی از دلسوزی و پرکاری بیشتر است و هیچ‌وقت دولت‌های قبلی را زیر سؤال نمی‌برند، اگر با این رویه به انقلاب و 30 سال گذشته نگاه کنیم در آینده جایی برای دفاع در برابر نسل جدید نداریم، در حقیقت نباید به دنبال منافع شخصی و گروهی دست روی اصل و اساس انقلاب بگذاریم و ولایت را خدشه‌دار کنیم و حضور آگاه مردم را خدشه‌دار نشان دهیم. بلکه باید به حضور مردم و اعتقادات آنها از ابتدا تاکنون احترام بگذاریم و از طرفی دستاوردهای انقلاب را در بعد جهانی ترسیم کنیم.

 

امام (ره) عصاره اخلاق نبوی و علوی بود

وی امام خمینی (ره) را اسطوره و عصاره اخلاق نبوی و علوی در زمان حاضر معرفی کرد و یادآور شد: امام خمینی (ره) در زندگی خود پا جای پای بزرگان دین گذاشتند و معرفی ایشان به عنوان فردی نابغه موجب عدم دست‌یابی افراد جامعه به الگوی زندگی ایشان است. بلکه باید در معرفی ابعاد زندگی امام (ره) آن‌قدر وسیع بنگریم که ایشان برای مردم الگویی دست‌یافتنی و ملموس ترسیم شود.

 

 وصیت نامه امام (ره) را الگوی جامعه قرار دهیم

حجت‌الاسلام اسداللهی با بیان اینکه بخش‌هایی از وصیت‌نامه امام (ره) که به مسئولان باز می‌گردد مورد بی‌دقتی قرار گرفته است، افزود: هر سال می‌توانیم فصلی از وصیت‌نامه امام خمینی (ره) را با ژرف‌اندیشی به عنوان الگو و سرفصل در آن سال اختصاص دهیم، کاری که رهبر انقلاب در مورد نام‌گذاری سال‌ها در جامعه انجام دادند تا هر سال گره‌ای از مشکلات جامعه حل شود ما می‌توانیم در هر سال از سالگرد ارتحال امام (ره) بخشی از وصیت‌نامه را پررنگ کنیم و در جامعه منعکس کنیم تا مردم آن را از مسئولان مطالبه کنند.

 

پایان پیام/


 

کد خبر 42849

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha