کاهش 22 درصدی طلاق در قم

خبرگزاری شبستان: مدیر کل دفتر سلامت خانواده، جمعیت و مدارس وزارت بهداشت گفت: در استان قم میزان ازدواج 18/18 درصد در سال 921 بوده که نسبت به سال 91 کاهش پیدا کرده و همچنین آمار طلاق در استان قم در سال 92 نسبت به سال 91 ، 3/22 درصد کاهش داسته است .

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از قم، دکتر محمد اسماعیل مطلق مدیر کل دفتر سلامت خانواده، جمعیت و مداراس وزارت بهداشت در نشست تشریح سیاستهای جمعیتی وزارت بهداشت گفت:  مهمترین تغییر و تحول جمعیتی در چند دهه اخیر در کشورهای در حال توسعه کاهش چشمگیری داشته است که می توان عوامل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی را از  مهمترین گزینه هایی دانست که رفتار بارداری را تحت تاثیر قرار داده است.

وی افزود: جمعیت شناسان و کارشناسان بهداشت جهانی اعلام کردند وقتی جمعیتی میزان باروری کلی آن زیر دو باشد یک تهدید برای آن جامعه به شمار می آید.

مدیر کل دفتر سلامت خانواده، جمعیت و مدارس وزارت بهداشت ادامه داد: متوسط تعداد فرزندانی که یک زن در طول دوران بارداری خود به دنیا می آورد تعریف جامعی است برای افزایش جمعیت که در حال حاضر این آمار 1/8 می باشد که باید در حداقل ترین میزان 2 و 1 دهم درصد باشد  کارشناسان بهداشت جهانی و کارشناسان فعال در حوزه بهداشت و درمان معتقدند وقتی میزان باروری کلی زیر دو است یک تهدید سلامتی در ابعاد جسمی، روحی، روانی و اجتماعی برای فرد و جامعه است.

مدیر کل دفتر سلامت خانواده، جمعیت و مدارس وزارت بهداشت، تصریح کرد: بهبود امور مربوط به ازدواج و طلاق  میتواند تاثیری شگرفی بر کاهش این آمارها داشته باشد چرا که افزایش سن ازدواج در جوانان، تاخیر در ازدواج،  زمان باروداری پس از اولین ازدواج و ... عوامل مهمی در زمینه کاهش جمعیتی کشور می باشند.

وی اظهار داشت: عوارض تک فرزندی، پیشگیری از آسیبهای اجتماعی فرزندان، جلوگیری از رفتارهای پر خطر، همه می تواند در راستای ازدواج جوانان و تولید نسل کاهش پیدا کند.

مطلق اذعان داشت:  در حال حاضر سالانه یک میلیون و 700 هزار بارداری در کشور صورت می گیرد که رقم خوبی است و از این تعداد یک میلیون و 400 هزار مورد منجر به فرزند آوری می شود.

مدیر کل دفتر سلامت خانواده، جمعیت و مدارس وزارت بهداشت عنوان کرد: اگر میزان بارداری های سالانه در کشور را مدیریت کرده و چالش ها را برطرف نماییم می توانیم از تهدیدهای سلامتی پیشگیری کرده و یک کار انقلابی انجام دهیم.

مدیر کل دفتر سلامت خانواده، جمعیت و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به بخشی از سیاستهای کلی جمعیت رهبر معظم انقلاب در ارتباط با مشاوره اردیبهشت ماه 1393 ادامه داد: ارتقای پویایی، بالندگی و جوانی جمعیت با افزایش نرخ باروری به بیش از سطح جانشینی، رفع موانع ازدواج، تسهیل و ترویج تشکیل خانواده و افزایش فرزند، کاهش سن ازدواج و حمایت از زوج های جوان و توانمندسازی آنان در تامین هزینه های زندگی و تربیت نسل صالح و کار آمد از جمله این سیاست ها است.

وی تصریح کرد: بیش از 11 میلیون نفر دختر و پسر در آستانه ازدواج هستند و بخش قابل توجهی از آنان در حال پشت سرگذاشتن سنین مناسب ازدواج و باروری هستند.

مطلق اضافه کرد: با افزایش سن، علاوه بر کاهش باروری، مشکلاتی برای سلامت مادر و جنینی ایجاد می شود.

مدیر کل دفتر سلامت خانواده، جمعیت و مدارس وزارت بهداشت، در ادامه به مساله تک فرزندی و عوارض آن اشاره کرد و گفت: به هم خوردن توازن و تعادل نسلی، کمرنگ شدن همبستگی اجتماعی، افزایش احتمالی طلاق در نسل آینده در صورت تربیت نادرست و عوارض روانی مانند بالاتر بودن احتمال افسردگی اجتماعی و اضطراب از جمله این عوارض است.

وی خاطرنشان کرد: از آنجایی که سن امید به زندگی برای زنان از 54 سال در سال 1357 به 74سال و در مردان نیز از 56 سال به 72.8 سال در حال حاضر رسیده است نشان می دهد که مسولان وزارت برای سلامت مادر و کودک برنامه ریزی و تلاش های زیادی کرده اند.

مطلق با اعلام اینکه بیش از سه میلیون زوج نابارور در کشور وجود دارد، ادامه داد: اکثر قریب به اتفاق موارد ناباروری در کشورمان را ناباروری اولیه (زوجین بدون فرزند) تشکیل می دهد و درصد کمتری از زوجین از ناباروری ثانویه رنج می برند.

مدیر کل دفتر سلامت خانواده، جمعیت و مدارس وزارت بهداشت گفت: نیم درصد جامعه دارای هپاتیت C بوده و 9 هزار نفر نیز آلوده به ویروس ایدز هستند که 27 هزار نفر از آنان شناسایی شده اند همچنین در طول شبانه روز 8 جوان به جهت اعتیاد می میرند و 55 درصد از والدین از اعتیاد فرزندان خود بی خبر می باشند که این امار می تواند تاثیر مهمی در کاهش فرزند آوری باشد.

وی ابراز داشت: قرار داشتن 14 درصد از معتادین در سن 15 تا 19 سال و وجود 58 درصد از معتادین در سن کمتر از 35 سال عواملی است که میزان باروری را به زیر 2 و یک دهم درصد می رساند.

مطلق یادآور شد: در حال حاضر 6 میلیون و 600 هزار زن بین 15 تا 49 سال ازدواج نکرده در کشور وجود دارد  و 440 هزار فرصت فرزندآوری نیز از دست رفته است  

مدیر کل دفتر سلامت خانواده، جمعیت و مدارس وزارت بهداشت گفت: در استان قم میزان ازدواج 18/18 درصد در سال 921 بوده که نسبت به سال 91 کاهش پیدا کرده و همچنین آمار طلاق در استان قم در سال 92 نسبت به سال 91 ،  3/22 درصد کاهش داسته است .

پایان پیام/

کد خبر 427843

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha