به گزارش خبرگزاری شبستان، در ادامه جلسه علنی امروز سهشنبه 10 خرداد مجلس یکفوریت طرح تأسیس دانشگاه امام خمینی (ره) با 56 امضای نمایندگان در دستور کار مجلس قرار گرفت و نمایندگان با 101 رأی موافق، 88 رأی مخالف و 8 رأی ممتنع از مجموع 220 رأی مخالفت کردند.
علی عباسپور تهرانیفرد، نماینده تهران و به عنوان یکی از طراحان این گفت: الان 32 سال از عمر انقلاب میگذرد و امام خمینی (ره) تأکید زیادی بر تأسیس یک دانشگاه اسلامی داشتند.
وی اظهار کرد: در حال حاضر اظهار نگرانیهایی از علوم وارداتی به کشور میشود که همه اینها از اینجا ناشی میشود که ما نتوانستهایم تفکرات امام را عملی کنیم.
عباسپور با اشاره به فعالیت دانشگاه بینالمللی امام خمینی در قزوین خاطرنشان کرد: آن دانشگاهی که مدنظر امام بود با توجه به دانشگاهی که در قزوین تأسیس شده است آن اهداف را در این دانشگاه نمیبینیم.
وی ادامه داد: در سفری که به استان مرکزی داشتیم دوستان اعلام آمادگی کردند که یک دانشگاهی به نام امام خمینی در زادگاه ایشان تأسیس شود.
وی با بیان اینکه تأسیس این دانشگاه بهترین راه برای زنده نگاه داشتن تفکرات امام است، گفت: این دانشگاه دولتی است و هیئت امنای آن از سوی مقام معظم رهبری تأیید میشود.
عباسپور تأکید کرد: آجر آجر این دانشگاه با تفکرات امام و رهبری بنیان گذاشته میشود و الگویی برای تمام جهان اسلام است.
حجتالاسلام موسی غضنفرآبادی، نماینده بم در مخالفت با فوریت این طرح گفت: ما امام را عزیزتر از جانمان میدانیم و تا آخرین نفسمان از آن دفاع میکنیم، امروز ما داریم در محضر امام سوگند میخوریم که میخواهیم یک دانشگاه اسلامی تأسیس کنیم در حالی که ما باید تمام دانشگاههایمان اسلامی باشد.
وی خاطرنشان کرد: اینکه ما میخواهیم یک دانشگاه اسلامی تأسیس کنیم آیا لوازماش و اساتید متدین و مسلمان و اعتقادی را نیز برای آن آماده کردهایم.
وی خطاب به عباسپور گفت: شما میخواهید یک دانشگاه اسلامی تأسیس کنید، چرا فکر نمیکنید که همه دانشگاهها را اسلامی کنید.
حجتالاسلام غضنفرآبادی تأکید کرد: این وظیفه مجلس نیست که در مورد تأسیس دانشگاه طرح بدهد زیرا این بابی در مجلس میشود که هر کسی دانشگاهی برای خود تأسیس کند، شاید فردا کسی بگوید ما میخواهیم دانشگاه پیامبر را تأسیس کنیم آیا کسی جرأت مخالفت دارد؟ آیا این درست است؟
وی با اشاره به بند هفت این طرح گفت: ترکیب هیئت امنای این دانشگاه خلاف آنچه است که تاکنون وجود داشته است.
نماینده بم خاطرنشان کرد: به جای تأسیس دانشگاه بیایید دانشگاه شاهد و یا دانشگاه بینالمللی را تقویت کنیم.
وی خطاب به عباسپور گفت: دانشگاه آزاد اسلامی اکنون در دست شماست چرا یکی از دانشگاههای آن را به عنوان پایلوت به عنوان یک دانشگاه اسلامی معرفی و بررسی نمیکنید.
در ادامه مطرح شدن این طرح، حجتالاسلام حسین سبحانینیا، نماینده نیشابور در تذکری آییننامهای خاطرنشان کرد: این طرح به جای خودش خوب است اما نه اینکه در صحن علنی مجلس مطرح شود.
وی گفت: این طرح باید از مسیر خودش مطرح شود ضمن اینکه ما میدانیم زادگاه امام به چنین دانشگاهی نیاز دارد اما باید از مسیر درستی مطرح شود نه از صحن مجلس.
عباس رجایی، نماینده اراک نیز در موافقت با یکفوریتی این طرح گفت: امروز بیداری دنیای اسلام حاصل تفکرات امام خمینی (ره) است و هیچ چیزی فوریتر از این نیست که تفکرات امام را منتشر کنیم.
وی بیان کرد: نشر انقلاب اسلامی و نشر تفکرات امام فوریترین مسئلهای است که باید به آن توجه کنیم.
رجایی خاطرنشان کرد: چه چیزی فوریتر از این است که ما تفکرات امام را منتشر کنیم و الگوسازی تفکرات ایشان از فوریترین اصول در کشور ماست.
وی گفت: امروز که قرار است ما برای تجدید عهد و پیمان با آرمانهای امام خمینی به مرقد ایشان برویم بهتر است با تصویب فوریت این طرح و دست پر خدمت ایشان برویم.
وی اظهار کرد: تصویب این طرح هیچ مغایرتی با تصمیم شورای عالی انقلاب فرهنگی ندارد و قرار است اگر در مسئله شورای عالی انقلاب فرهنگی دخالت کرد مجلس دخالت نکند و جایی که مجلس ورود پیدا میکند شورا ورود پیدا نکند.
با تصویب نشدن یکفوریتی این طرح، این طرح به صورت عادی برای بررسی به کمیسیون ارجاع شد.
پایان پیام/
نظر شما