سید محمد حسینی، وزیر سابق وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دوشنبه شب(8دی) در حاشیه مراسم آغاز اکران های مردمی آثار جشنواره فیلم عمار در منزل شهیدان بارفروش در دارالمومنین کاشان با درود به روح مطهر شهدای انقلاب به ویژه شهیدان بارفروش، پدر مرحوم و خانواده معزز این شهیدان بزرگوار به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اصفهان گفت: جشنواره فیلم عمار حرکتی ایجابی و ارزشی در استفاده از نیرو های جوان متعهد، مومن و ارزشی با ابزار هنر و سینما است.
وی ضمن خداقوت به نیرو های اجرایی جشنواره عمار ،این جشنواره را کار بسیار ارزشمند در بهره گیری از نیرو های جوان مستعد و ارزشی، شناسایی استعدادهای مبتکر و خلاق و دستاوردی فرهنگی حوزه انتقال معارف ارزشی با زبان هنر دانست و افزود: این برنامه و رویداد فرهنگی می تو اند برای سایر حوزه های هنری الگو شود.
به گفته وی، تعمیم و گسترش این رویداد فرهنگی خارج از حوزه فیلم می تواند حرکت فراگیر تاثیرگذار و سازنده ای در جامعه ایجاد کند.
وزیر سابق ارشاد با تاکید بر اینکه گاهی اوقات در حوزه نقد و رصد فعالیت های دگراندیشان و شبه روشنفکران که با انقلاب و آرمان های امام راحل زاویه دارند نقادی خوبی انجام می شود، گفت: تنها نقادی و منفعلانه کار کردن با طرح چالش ها کافی نیست و در مقابل فعالیت های مستمر آنها نتیجه آنچنانی نخواهد داشت.
جشنواره فیلم عمار حرکتی ایجابی با استفاده از ابزار هنر و سینما است
حسینی، انجام فعالیت های ایجابی و در اختیار قراردادن فضا به نیرو های مومن و متدین را تاکید کرد و گفت: برگزاری جشنواره فیلم عمار یکی از این اقدامات ایجابی و حرکتی ارزشی با استفاده از ابزار هنر و سینما است.
وی،برگزاری جشنو اره ها، مسابقات، اجرای برنامه های فرهنگی هنری و برپایی نمایشگاه ها را از فعالیت های ایجابی و غیر منفعلانه دانست و افزود:این حرکت ها عامل بروز و شکوفایی استعدادهای نهفته و خلاقانه در سطح کشور است.
به گفته وی، با برگزاری جشنو اره فیلم عمار یک روحیه خودباوری و اعتماد به نفس در این جوانان خالق آثار این جشنو اره ایجاد شده است که ساماندهی این نیرو های مبتکر، خلاق و مستعدی در همه شهرها، استان ها و حتی روستاهای کشور ضروری است.
وزیر سابق ارشاد با اشاره به امکانات اندک و ذوق بالای سازندگان فیلم های جشنواره عمار گفت:آنها با پرداخت سوژه های خوب آثار زیبا، جذاب و تاثیرگذاری را تولید می کنند.
ضرورت پرداخت سوژه های ارزشی در جشنواره فیلم عمار
حسینی، سوژه های فراوان مذهبی، ارزشی، سیاسی و اجتماعی فراوانی برای کار کردن در جشنواره فیلم عمار را تاکید کرد و گفت: پیاده روی زیارت امام حسین(ع) در اربعین با آن همه حلاوت و زیبایی صحنه های غیر قابل توصیف این سفر در طول مسیر یکی از این سوژه های ناب و ارزشی است.
وی، رشادتهای سرداران جنگ، فرماندهان، شهیدان و عملیات های دفاع مقدس را از دیگر سوژه های ارزشی ذکرکرد و گفت: به تصویر کشیدن این موضوعات تاثیر تربیتی و هدایتگری سازنده بر افراد اجتماع دارد.
به گفته وی، ما همواره در جبهه مقابله با نظام سرمایه داری و سلطه هستیم که محدود به مرزهای جغرافیایی ما نیست.
آثاری دارای رنگ الهی و همزاد پنداری با مردم عامل رو نق سینماها می شود
وی با تاکید بر اینکه جشنو اره فیلم عمار رنگ دارد و منشا خیر و اثرات خوبی است، گفت: از طریق حوزه هنر می توان تحولی در مبانی فکری و اعتقادی ایجاد کرد تا پاسخ کسانی که می گویند سینما و تئاتر محصول غرب است، داده شود.
به گفته وی، تجربه این سال های سینما نشان داد که کارهایی که رنگ خدایی دارد و و عامل تحول در مبانی فکری و اعتقادی است توسط مردم حمایت و موجب رونق سینماهامی شود اما تولید فیلم های روشنفکری با نگاه به قشر مرفه مخاطب خود را راضی نمی کند و طی مدتی عامل رکود سینماها شد.
این مقام مسئول سابق نظام جمهوری اسلامی با اشاره به ساخت فیلم هایی در گذشته که فقط قشر مرفه و بالاشهر تهران را با دغدغه های خاص آنها به تصویر می کشید، گفت: این نوع فیلم ها با مردم ارتباط برقرار نکرد و عامل رکود سینماها شد.
رنگ خدایی فیلم شیار 143 عامل ارتباط با مخاطب و استقبال گسترده مردمی از آن شد
حسینی با اشاره به اینکه ساخت فیلم های دارای دغدغه مردم پایین شهر و عادی برای مخاطب به و یژ ه داشتن رنگ الهی و سوژه ارزشی جاذبه دارد، افزود: فیلم "شیار 143" یکی از این فیلم ها است که واقعی نشان داده شد و ضمن همزاد پنداری با مخاطب ارتباط عمیق و تاثیرگذاری سازنده ای در تماشاگران برقرار کرد.
وی تصریح کرد: فیلم "شیار 143" به دلیل رنگ الهی،پرداخت قوی در به تصویر کشیدن بطن زندگی مردم عادی در شهرستان و سوژه دفاع مقدسی آن با محبوبیت بالا، کثرت مخاطب و استقبال گسترده مردمی روبرو شد.
به گفته وی، سوژه های، مردمی، انقلابی و دفاع مقدس همیشه مورد اقبال مخاطبان قرار می گیرد و می تواند در آینده هزینه های خود را تامین کند.
وزیر سابق ارشاد با تاکید بر رسالت خطیر تداوم راه شهدا افزود: سوژه های فراتر از مرزهای جغرافیایی، فعالیت نیرو های متعهد، متخصص و با انگیزه در جشنواره فیلم عمار می تواند فراگیر و قابل تعمیم به دیگر کشورها شود.
حسینی، تمرکز در حوزه های موسیقی، شعر و ادب و تئاتر را نیز یادآور شد و گفت:حفظ جشنواره مردمی عمار که یک سر و گردن از بقیه بالاتر است، ضروری است.
وی،حضور آدم های با انرژی و تازه نفس در جشنو اره فیلم عمار که با کمک دستگاه ها و دولت می توانند کارهای خوبی انجام دهند را یادآو رشد و گفت: نباید این کار را فقط با دولت ها گره زد چرا که دو لت به تنهایی نمی تو اند برنامه های گسترده و فراگیر را بدون حمایت و مشارکت مردم انجام دهد.
به گفته وی، برگزاری مردمی برنامه ها از طریق حمایت خیرین با وسعت فراگیر آن همچون مراسم پیاده روی اربعین همواره موفق و تاثیرگذار است.
برگزاری جشنواره افق با تاثیرات بالای آن در خارج از کشور
حسینی در پایان تاثیر خوب جشنواره افق را نیز در همفکری و غنای فکری هنرمندان و اندیشمندان خاطرنشان کرد و گفت: این هنرمندان و اندیشمندان پس از برگزاری جشنواره افق منشا اثر اقدامات خوبی در کشورهایشان شدند به گونه ای که وقتی نظام سلطه برنامه ها و آثار آنها را در کشورهایشان مطابق میل خو د ندیدند از فعالیت آنها جلوگیری کردند.
گفتنی است، اکران های مردمی آثار جشنواره فیلم عمار با پخش فیلم کوتاه پنج دقیقه ای "زهرای بابا" از زهرا دختر کوچک سردار شهید حسن تهرانيمقدم(از بنيانگذاران اصلي صنايع موشكي جمهوري اسلامي ايران و بنیانگذار توپخانه و موشکی سپاه در دوران پر افتخار هشت سال دفاع مقدس) دوشنبه شب(8دی) در منزل شهیدان بارفروش و با حضور وزیر سابق ارشاد آغاز شد.
پایان پیام/
نظر شما