به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، در ادامه جلسه علنی امروز سه شنبه 9 دی سوال سید ناصر لارگانی از وزیر صنعت معدن و تجارت در مورد اینکه چرا شرکت بازرگانی دولتی ایران بدون توجه به ذخایر استراتژیک کشور و نیازهای آینده اقدام به عرضه بیش از اندازه برخی اقلام اساسی با قیمتهای زیر قیمت بازار کرده است چیست؟ مطرح شد.
موسوی لارگانی در توضیح این سوال خود گفت: آقای وزیر سرسری از کنار مسایل رد می شود و می گوید ما شکر را در بورس عرضه کرده ایم اما کسی نبوده است ان را بخرد اصلا چنین چیزی درست نیست.
وی گفت: این چه ذخیره ای است که برای شکر گذاشته است در حالیکه عده ای به نان شب خود محتاج است چه دلیلی داشته است شکر دولتی را 200 تومان زیر قیمت مصوب به فروش برسانید که عده ای سرمایه دارتر شوند و عده ای نیز به نان شبشان محتاج تر شوند.
موسوی لارگانی گفت: این چه مدیریتی است که در وزارت صنعت حاکم است ایا بحث واردات بی رویه کالا به اقتصاد مقاومتی کمک می کند ایا اقتصاد مقاومتی که مدنظر آقاست با این مشکلات پیگیری می شود؟
نماینده فلاورجان گفت: در اسفندماه سال 92 گفت: 5 هزار تن شکر سفید داشته ایم که این 5 هزار تن با قیمت 1700 تومان به فروش رسیده است.
وی تصریح کرد: چرا وقتی بحران در کشور به وجود آید مسایل مهم به فراموشی سپرده می شود چرا اقای وزیر ذخیره سازی نکرده بودید.
وی تصریح کرد: طرح ایران کد که برای ان میلیاردها تومان هزینه شده بود و با وجود ان جلوی ورود کالاهای بنجول چینی که اقتصاد ما را نابود کرده اند را برداشتید چرا فقط به خاطر اینکه این طرح در دولت قبلی بود ان را حذف کردید.
همچنین موسوی لارگانی تصریح کرد: فرانسه در چند ماه ابتدایی امسال سه میلیون دلار لوازم ارایشی به کشور ما فروخته است، درآمد حاصل از واردات خودرو در چند ماه ابتدای امسال 263 میلیون دلار بوده است این در حالی است که این رقم در سه ماهه نخست سال گذشته 93 میلیون دلار بوده است پس چرا اطلاعات دروغ به مردم میدهید.
وی تاکید کرد: چرا گندم را با قیمت دو برابر وارد میکنید در حال حاضر صنایع ما در استانهای مختلف رو به نابودی است.
وی گفت: ما نگران مافیا هستیم مافیا در صنعت وارد شده است و بی رویه واردات انجام میدهد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر تولید در کشور ما نابود شده است گفت:بهترین لوازم خانگی در ایران تولید می شود ولی لوازم خانگی از کشورهای دیگر وارد می کنیم و حتی برای واردات انها مجوز صادر می کنید اقتصاد مقاومتی اینگونه و با برگزاری همایش رقم نمی خورد.
همچنین در ادامه جلسه امروز سوال زهره طبیب زاده نماینده تهران از وزیر صنعت در مورد واردات بی رویه برنج و خودروی سواری لوکس در سال جاری مطرح شد.
طبیب زاده در توضیح سوال خود گفت: ایران به عنوان یکی از 4 کشور عمده واردکننده برنج است این در حالی است که واردات بی رویه محصولات کشاورزی یکی از عوامل تهدید کننده اقتصاد هر کشوری است.
وی تصریح کرد: سهم پایین تسهیلات بانکی به بخش کشاورزی و قیمتهای غیرواقعی محصولات کشاورزی کشاورزان را با چالش مواجه کرده است.
طبیب زاده گفت: واردات بی رویه برنج باعث شده است سطح زیر کشت برنج در مازندران با کاهش 30 هزار هکتاری مواجه شود و مزارع برنج نابود و به جای آنها ویلا ساخته شود.
وی ادامه داد: طبق گزارش انجمن برنج مصرف برنج هر ایرانی 36 کیلوگرم در سال است که با احتساب جمعیت 78 میلیون سرانه مصرف ما 3 میلیون تن در سال است که تولید ما 4/2 میلیون تن است یعنی ما فقط 600 هزار تن نیاز به واردات داریم.
وی تصریح کرد: واردات برنج در سال 92 به 970/1 هزار تن رسید.
وی همچنین با اشاره به واردات خودرو گفت: در 9 ماهه اول امسال 44 هزار و 647 خودروی سواری معادل 924 میلیون دلار وارد کشور شده است که عمدتاً نیز شامل خودروهای لوکس بوده است این در حالی است که واردات خودروهای لوکس در سال اخیر 30 درصد افزایش داشته و 50 درصد پورشه گرانقیمت قیمت دنیا در ایران است.
پایان پیام/
نظر شما