ایرج افشار، ایران شناس برجسته و روزنامه نگار ورزیده بود

غلامعلی حداد عادل گفت: افشار به راز و رمز و زیبایی زبان فارسی پی برده بود و توانایی‌های این زبان را شناخته بود؛ از این رو همچون سرمایه و میراثی هزار ساله از آن بهره می برد.

به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر غلامعلی حداد عادل، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در مراسم بزرگداشت زنده یاد ایرج افشار در سخنرانی خود با عنوان "ایرج شیرین سخن" گفت: ایرج افشار نه تنها ایران شناسی برجسته و پرکار بود، بلکه روزنامه‌نگاری ورزیده نیز بود که روزنامه‌نگاری را از پدر آموخت و تا آخر عمر هم از کار مطبوعاتی دور نشد.

حداد عادل نثر شیوای زنده‌یاد افشار را پیرو سعید نفیسی دانست و ادامه داد: میدان نویسندگی افشار تنها مربوط به مطبوعات نبود، بلکه او پیشتر هنر نویسندگی خود را در کتاب‌هایش ثابت کرده بود. نثر فارسی او در عین حال که ادیبانه است، روان و روشن است.

به گفته رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، افشار هرگز به بیماری سره گرایی مبتلا نشد و با همه عشقی که به ایران داشت با لغات عربی متداول در زبان فارسی دشمنی نکرد و همچنین از آوردن لغات فرنگی قویاً اجتناب می‌ورزید.

حدادعادل افزود: نثر ایرج افشار یادآور دوران درخشان نثر فارسی در قرن‌های پنجم و ششم هجری و کتاب‌هایی مانند تاریخ بیهقی است. این استاد بات فحص در آثار نویسندگان قدیم به خوبی به راز و رمز زیبایی زبان فارسی پی برده بود و توانایی‌های این زبان را شناخته بود و از آن همچون یک سرمایه و میراث هزار ساله استفاده می کرد.

رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی خاطر نشان کرد: تا آنجا که من می‌دانم ایرج افشار اهل طنز و طیبت نبود، همچنین شاعر نبود اما شعر را خوب می‌شناخت و شعرِ خوب را هم از شعر ناصواب تشخیص می‌داد.

کد خبر 42764

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha