به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله محمدتقی مصباح یزدی امشب(8 دی) در همایش بزرگداشت حماسه نهم دی که در موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) قم برگزار شد، اظهار داشت: از کودکی اینطور فهمیدیم که دین آمده است تا جامعه را سر و سامان دهد و انسان را به عرصه کمال برساند، از این رو تصمیم گرفتیم وارد حوزه شویم، دین را یاد بگیریم و به دیگران بیاموزیم.
وی تصریح کرد: ما از دین آموختیم که در عالم خلقت افرادی که در طراز ائمه اطهار(ع) باشند خیلی کم هستند، اما چرا باید این ها کشته شوند و مظلوم باشند تا امثال ما بتوانیم به راحتی مسیر درست را پیدا و راحت زندگی کنیم؟ چرا هدایت مردم انقدر هزینه دارد؟ چرا باید انسان های والا مقامی مانند سیدالشهداء با آن اوصاف به شهادت برسند تا مسیر هدایت و کمال انسان حفظ شود؟
آیت الله مصباح یزدی عنوان داشت: بعد ها که محضر آیت الله علامه طباطبایی را درک کردیم و با قرآن بیشتر آشنا شدیم، متوجه شدم اینگونه سوالات از روی غفلت است، در واقع فکر می کردیم هدف ما خوشی زندگی ست و خداوند پیامبران و ائمه(ع) را هم فرستاده تا مردم زندگی خوب و راحتی داشته باشند، در صورتی که نظر قرآن این نیست.
وی خاطرنشان کرد: لحن قرآن این نیست که؛ "مردم کار خوب بکنید تا زندگی شما راحت باشد"، فقط با ایمان کار تمام نمی شود و به بهشت نمی رویم، قرآن می گوید ما پیشینیان شما را مورد فتنه قرار دادیم، یعنی آن ها را اینگونه امتحان کردیم.
زندگی بشر در دنیا یک جلسه امتحان است
آیت الله مصباح یزدی افزود: هدف خلقت فقط این نیست که مردم ایمان بیاورند و خوش باشند و زندگی کنند، مردم باید امتحان شوند، آن هم نه امتحان ساده، امتحان های پیچیده ای که اشخاص با فراصت را گیج می کند، کل دوره زندگی بشر یک جلسه امتحان است، این دنیا دور و جلسه امتحان است، هر روز یک امتحان داریم، باشد که چگونه از این امتحان بیرون بیاییم، طبیعی ست که هرکس ظرفیت او بیشتر باشد امتحان او هم سخت تر خواهد بود.
استاد برجسته حوزه علمیه بیان داشت: انسان هرچه بیشتر رشد کند، ظرفیت او بیشتر و امتحان او سخت تر خواهد شد، در روایتی داریم که امیرالمومنین(ع) قسم می خورد به کسی که پیامبر (ص) را به پیامبری مبعوث کرده است و می فرماید؛ شما زیر و رو خواهید شد، آنقدر زیر و رو خواهید شد که کسانی که یک دورانی جزو سابقون و پیشگامان بودند، عقب می مانند و سقوط می کنند و کسانی که در گذشته اشتباهاتی کرده بودند رو می آیند، تا این اتفاق نیافتد خداوند انسان را رها نمی کند.
وی ادامه داد: فکر کرده اید مومن هستیم و انقلابی هستیم تمام شد؟ این که فکر کنیم برای راحت زندگی کردن و خوش بودن به این زندگی آمده ایم اشتباه است، تازه بعد از این امتحان ها زندگی انسان شروع خواهد شد و دنیا مقدمات، آزمایشگاه و محلی برای پرورش است.
آیت الله مصباح یزدی تاکید کرد: خداوند به شما ظلمی نخواهد کرد، او راه را به شما نشان می دهد و زمینه پرورش را محیا می سازد، شما در هر راهی که قدم بگذارید او کمک می کند تا پیش بروید و موفق شوید، قرآن می گوید خداوند هم به دنیا پرستان کمک می کند هم به اولیاء، خداوند به کسی که می خواهد راه ابلیس را برود هم کمک می کند که مثل صدام بشود، کسی می خواهد راه سیدالشهداء را برود هم می شود شهید تقوی که اخیرا در سامرا به شهادت رسید.
وی ابراز داشت: تا لحظه آخری که انسان نفس می کشد باید امتحان بدهد، هر چه بالا تر بیاییم امتحان ها سخت تر خواهد شد، در نهج البلاغه هم این مطالب تاکید شده است.
انتقاد آیت الله مصباح از عدم انس طلاب با قرآن و نهج البلاغه
آیت الله مصباح یزدی اظهار داشت: شرایط علمی و شرایط کشور طوری ست که ما با نهج البلاغه و قرآن خیلی انس نداریم، حداقل ما طلبه ها آنطور که باید با قرآن و نهج البلاغه انس نداریم، اینطور پیش برویم ناخودآگاه افکارمان به افکار الحادی نزدیک می شود، چون در عمل آنطور که می دانیم رفتار نمی کنیم.
وی بیان کرد: همه ما می دانیم که معارف و عنایات خداوند در حرم کریمه اهل بیت(ع) بی حد و حصر است، اما از این فرصت استفاده نمی کنیم، خیلی زحمت بکشیم هفته ای یک بار یک "زیارت بی مخاطب" برویم.
رئیس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) یادآور شد: همه پیشرفت های مادی از جمله صنعت، ماهواره، اینترنت، تلفن و نعمت های این گونه خودشان وسیله امتحان هستند، آیا این ابزارها در راستای نزدیک تر شدن به خداوند استفاده می شوند؟، یا تا ساعت 2 شب نشستن و دیدن فیلم و خوابیدن و خوردن؟
آیت الله مصباح یزدی خاطرنشان کرد: امتحان های الهی، افرادی که سیاست و کیاست و فراصت دارند را متحیر می کند، چه کار کرده ایم برای این که از این امتحان ها سربلند بیرون بیاییم؟ مگر همه حرف ها به خاطر این نیست که به پیشرفت و کمال برسیم؟ پیشرفت علمی و اقتصادی و مادی خوب است، اما برای پیشرفت روحی چه کار کرده ایم؟
وی افزود: درست است هر انسانی را اندازه ظرفیتش امتحان می کنند، اما آیا شأن ما این است که ما را فقط برای چریدن از زمین سبز بهشت به بهشت ببرند؟ یا باید در آنجا مقام و شأنی داشته باشیم؟
ژایان ژیام/
نظر شما