مسکو آوردگاه تازه مخالفان و اسد

خبرگزاری شبستان: مسکو می تواند سرنوشت تحولات سوریه را تغییر دهد، این مهم در حالی رخ می دهد که پیش تر روسها و ترکها صحبت های در خصوص پایان بحران در سوریه و عدم حمایت از داعش به توافقاتی دست یافته اند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، روسیه این روزها کانون توجه های بین المللی است . این نه به خاطر سرمای 14 درجه زیر صفر مسکو یا زیردریای نامرئی و حتی ماهواره آگورا است، بلکه تمام این ماجراها از خاکستر باقی مانده از جنگ سرد سرچشمه می گیرد ، مساله ای که در تحولات سوریه و ناآرامی های شرق اوکراین شاهد  نمود های عینی آن هستیم.

پوتین رئیس جمهور روسیه هدایت کننده نقشه راهی است که مسکو را به سوی دفاع از منافع اتحاد شوروی رهنمود می کند ،مردی که 85 درصد از روسها او را رئیس جمهوری لایق می دانند. در شرایط کنونی خاورمیانه همانطور که اشاره شد بخصوص مساله سوریه به عنوان چالشی سه ساله وارد فاز تازه ای شده است.

سفرها به مسکو از سوی مقامات دولتی سوریه و سفرهای روسها به دمشق و دیدار با مخالفان غیر مسلح که بخشی از آنها از سوی دولت های غربی حمایت می شوند روزنه های را برای خروج از بحران در سرزمین شام ایجاد کرده است به طوری که با حضور بشار اسد در مسکو بعد از سه سال روزنه های امیدی برای خروج از بخش از بحران دیده می شود. این تمام ماجرای سوریه نیست بلکه در مصری ها هم دست به کار شده و خواهان برگزاری کنفرانس و جلساتی میان مخالفان و دولت سوریه هستند اما پروژه مسکو جدی تر به نظر می رسد.

دو دور از مذاکرات گذشته در خصوص تحولات سوریه با شکست مواجهه شده است به طوری که آمارها نشان می دهد نزدیک به 2 هزار تن در طول سه سال گذشته در تحولات سوریه جان خود را از دست داده اند این فارق از میزان زخمی و آنهایی است که از کشور فرار کرده و  یا به کمپ های پناه برده اند.

باید در بررسی پرونده سوریه این نکته را در نظر گرفت که اردوغان و نظام توتالیرتاریسمی که ایجاد کرده است عملا در پرونده سوریه زمین گیر شده و قادر به حرکت نیست. آنها نه می توانند در چرخشی آشکال از داعش و تروریست هاحمایت نکنند و از سوی دیگر قادرند به آنها کمک های بیشتری ارائه دهند به همین جهت سفر پوتین به ترکیه و یارگیری در خاورمیانه در شرایطی که اردوغان دل چندان خوشی از غربی ها هم ندارد قابل توجیه است.

پوتین دیپلماسی چندگانه ای را برای برون رفت از چالش سوریه آغاز کرده و با وعده های اقتصادی چشم گیری به سوی آنهایی قدم می گذارد که روزگاری از داعش حمایت و در مخالفت با اسد گام می نهادند.

پوتین ترکیه را یک هاب انرژی معرفی می کند که برای اردوغان به مانند رویایی در آستانه حقیقت است به همین جهت آنکارا  مواضع خود را کمی تعدیل کرده و حالا شاهد بحث هایی در خصوص مذاکرات حل بحران در سوریه در مسکو هستیم. موضوعی که دولت دمشق با آن موافقت خود را اعلام کرده و ایران نیز از اراده اسد در این مهم حمایت می کند.

رسانه های سوری در این رابطه می گویند : دمشق در مذاکرات مسکو شرکت می کند تا برای خروج و برون رفت از بحران در این کشور چاره ای اندیشیده شود.

این مذاکرات تفاوت های با مذاکرات دوره اول و دوم دارد که نباید آنها را از نظر دور داشت. در مرحله نخست اسد اکنون برای یک دوره هفت ساله ریاست جمهوری سوریه را در اختیار دارد و انتخاباتی مهم و سرنوشت ساز را برگزار کرده است . از سوی دیگر ارتش سوریه توانسته است خود را تا دروازه های حلب برساند و تا پیروزی در این شهر فاصله چندانی ندارد. از سوی دیگر در میان مخالفان دولت اسد چند دستگی وجود دارد به طوری که گروهی داعش را دشمنی مهم تر از اسد می دانند و گروهی دیگر اسد را شریک مبارزه با این گروهک می شناسند و گروه قلیلی نیست خواهان سقوط اسد پیش از داعش هستند.

تمامی این موارد برای دولت سوریه برگه های برنده ای است که در مذاکرات مسکو او می تواند از آنها استفاده کند و در الاکنگ مذاکرات او با وزنه بیشتر می تواند حریفش را در تنگنا قرار دهد.  

 

پایان پیام/                                                              

کد خبر 427443

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha