به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سنندج، محمد سعید کریمیان، امروز (7دی) در نشستی که به منظور برگزاری همایش آموزشی ضامنان سلامت و بخشندگان خون در استان با اصحاب رسانه در سنندج برگزار شد، گفت: حدود 6 قرن قبل انسان به اهمیت خون پی برد و از اوایل قرن 20 هم علم انتقال خون و سلول های بنیادی مطرح و تاکنون شاهد پیشرفت های فراوانی در این عرصه بوده و هستیم.
وی، با اشاره به اینکه نیمی از جمعیت کشور را بانوان تشکیل می دهند، عنوان کرد: با وجود این متاسفانه درصد بسیار کمی حدود 5 درصد اهدا کنندگان خون در استان از قشر بانوان هستند.
کریمیان، تصریح کرد: در دو سال گذشته 14،15 درصد اهداکنندگان خون استان را بانوان تشکیل می داد ولی متاسفانه به دلایلی هم چون کمبود نیروی انسانی در بخش خونگیری خانم ها و هم چنین شایع شدن کم خونی و فقر آهن در بانوان منجر به اهدای خون از سوی این قشر شده است.
مدیرکل انتقال خون کردستان، گفت: براساس مطالعات انجام شده حدود 80 درصد زنان ایرانی کم خون نیستند و می توانند اقدام به اهدای خون کنند.
کریمیمان، با اشاره به اینکه سن اهدای خون برای زنان 15 تا 60 سال است، ادامه داد: بانوان در طول سال می توانند سه بار اقدام به اهدای خون کنند و قبل از اهدا نیز توسط پژشک معاینه خواهند شد و سپس از آن ها خون گرفته می شود.
وی، گفت: تمامی سیستم های خون گیری یک بار مصرف و استریل شده است و هیچ گونه خطری سلامت اهداکنندگان را تهدید نمی کند.
مدیرکل انتقال خون کردستان، با بیان اینکه در کردستان دو پایگاه ثابت خون گیری وجود دارد، خاطر نشان کرد: در شهرستان سنندج و سقز پایگاه ثابت خون گیری وجود دارد و در سایر شهرستان ها هم پایگاه های سیار به صورت دوبار در ماه اقدام به گرفتن خون از اهداکنندگان می کنند.
پایان پیام/
نظر شما