به گزارش خبرگزاری شبستان، سال 2014 شاهد بدترین اختلافات میان شش عضو شورای همکاری های خلیج فارس بود.
این اولین بار در سال 2014 میلادی بود که رابطه میان عربستان سعودی،امارات و بحرین با همسایه شان،یعنی قطر شکرآب شد،اگرچه به تازگی،تنش میان این کشورها به حداقل رسیده است.
در اواسط ماه نوامبر،این گروه سه نفره خلیجی سفرای خود را پس از هشت ماه دوری از پایتخت قطر،به دوحه بازگرداندند.
برخی تحلیلگران،دلیل اختلاف بحرین،امارات و عربستان با قطر را حمایت این کشور از محمد مرسی،رییس جمهوری مخلوع مصر و گروه اخوان المسلمین او می دانند.
عریستان و امارات در میان اولین کشورهایی بودند که از برکناری مرسی با یک کودتای نظامی حمایت کردند و میلیاردها دلار را برای تضمین اقتصاد مصر که با چالش های فراوانی مواجه است،فراهم کردند.
از زمان برکناری مرسی،دوحه منتقد پر وپا قرص دولت نظامی مصر و میزبان بسیاری از اعضای اخوان المسلمین شد که در پی سرکوب های نظامی در مصر به قطر فرار کردند.
به همین دلیل بود که تیرگی روابط دیپلماتیک میان قطر با مصر و متحدان خلیجی اش روز به روز بیشتر شد.
اما پس از بازگشت سفرای بحرین،عربستان و امارات به دوحه،نشست شورای همکاری خلیج فارس در این شهر تشکیل شد.
با پا در میانی عربستان،اعضای این شورا حمیات خود را از عبدالفتاح السیسی،رییس جمهوری مصر که نقش اصلی را در برکناری مرسی ایفا کرده بود؛اعلام کردند.
در حقیقت،آل سعود که دیگر قهر با قطر را در شرایط تهدیدهای داعش به نفع خود نمی دانست تلاش کرد تا یخ روابط سرد میان دوحه و قاهره را آب کند تا به این ترتیب در وهله اول موجبات تامین امنیت خود را فراهم بیاورد.
میانجیگری عربستان برای دیدار میان رییس جمهوری مصر و نماینده دوحه به منظور بهبود روابط این دو در واقع طرحی است که آل سعود به نفع خود ،پیاده کرد.
عربستان که اکنون ترس زیادی از تهدیدهای داعش دارد می خواهد تا همه کشورهای عربی را در راستای برآورده شدن منافع خود در منطقه با هم متحد کند.
به همین دلیل دولت قطر تأکید کرد به طور کامل از مصر حمایت می کند همچنان که قبلا نیز حمایت کرده است.
دولت قطر تأکید کرده امنیت مصر ، امنیت قطر است و از این اظهارات می توان نتجیه گرفت که دلایل امنیتی که بیشتر از همه عربستان از آن بهره می برد تنها دلیل آب شدن یخ روابط میان این دو کشور است.
نظر شما