به گزارش خبرگزاری شبستان، سعيد اوحدي، رییس سازمان حج وزیارت جمعه (پنجم دي ماه) در همايش عمره گزاران تهراني كه در سالن ۱۲ هزار نفري مجموعه ورزشي آزادي برگزار شد، با اشاره به تعداد زائران در صف انتظار براي اعزام به عمره گفت: در سال ۹۰ بيش از ۶ و نيم ميليون نفر براي اعزام به عمره ثبت نام كردند كه بسياري از آنها هنوز در نوبت اعزام هستند و با توجه به ساخت و سازهاي طرح توسعه حرمين و محدوديتهاي ناشي از آن، ثبت نام جديد از متقاضيان عمره تا ۴ سال آينده ميسر نيست.
وی با اشاره به حضور حماسی زائران در مراسم اربعين حسيني امسال در كربلاي معلي افزود: ما به عنوان سازمان حج و زيارت اعتراف ميكنيم كه بالاترين عددي را كه براي حضور زائران ايراني در همايش اربعين پيش بيني ميكرديم، ۹۰۰ هزار تا يك ميليون نفر بود ما شاهد بوديم مشتاقان زيارت اربعين علي رغم سختي سفر و مشكلاتي كه براي آنان پيش بيني ميشد، حضور حماسي در مراسم اربعين داشتند و ارادت و عشق خود را به اهل بيت (ع) نشان دادند.
رييس سازمان حج و زيارت با اشاره به حضور بيش از يك و نيم ميليون زائر ايراني در همايش اربعين امسال گفت: اين حضور حماسي اقتدار معنوي ملت ايران را كه در كلام مقام معظم رهبري بر آن تأكيد ميشود، به نمايش گذاشت.
اوحدي در اين باره تصریح كرد: اگر قرار بود مراسم اربعين بصورت دولتي برگزار و حمايت شود، هيچ دولتي قادر نبود خدمات رساني به قریب به بيست ميليون زائر را انجام دهد و حماسه حضور مردم و پشتيباني از اين حركت تنها با پشتوانه مردمي رقم خورد كه البته همه دستگاهها در اين ايام با تمام وجود و اخلاص به زائران اربعين خدمات رساني كردند.
رييس سازمان حج و زيارت در خصوص اقدامات صورت گرفته در خصوص عمره گفت: سياست اصلي سازمان حج و زيارت و بعثه مقام معظم رهبري صيانت از حقوق زائران است و همه تلاش ما اين است كه بستري را فراهم آوريم تا زائران بدون هيچ دغدغه اي حداكثر برداشت معنوي را از فضاي عمره و سفر به سرزمين وحي داشته باشند.
وزیر حج عربستان زائران ايراني را الگوي زائران كشورهاي اسلامي برشمرد
اوحدي در سخنانش به سفر اخير دكتر بندر بن حجار، وزير حج عربستان به كشورمان براي حضور در اجلاس وزراي اطلاع رساني كشورهاي اسلامي اشاره كرد و گفت: وزير حج عربستان در ديدار با وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي كشورمان از زائران ايراني به عنوان بهترين زائران در ميان كشورهاي اسلامي و الگوي زائران ديگر كشورها ياد كرد.
معاون وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي به تشكيل ۶ كارگروه تخصصي در موسم حج امسال اشاره كرد و گفت: در حج امسال كارگروههاي تخصصي اسكان، تغذيه و تداركات، بهداشت و درمان، حمل و نقل، قيمت گذاري عمره و همچنين كارگروه صيانت از حقوق زائران تشكيل شد و طي جلسات متعدد با حضور كارشناسان سازمان حج و زيارت و بعثه مقام معظم رهبري آسيب شناسي عمليات گذشته صورت گرفت تا در عمليات عمره جاري شاهد حركت رو به جلو و به دور از روزمرگي باشيم و خدماتي متفاوت از گذشته به زائران ارائه کنیم.
ارتقاي كيفيت ۳۰ درصدي در هتلهاي عمره گزاران در مدينه
رييس سازمان حج و زيارت با اشاره به دستاوردهاي كميته اسكان عمره گفت: با آسيب شناسيهاي صورت گرفته هتل هايي كه در عمليات عمره گذشته به هر علتي خدمات مطلوب به زائران اراده نكرده بودند، از چرخه خدمات رساني به زائران حذف شدند و بدين ترتيب ارتقاي ۳۰ درصدي در كيفيت اسكان زائران در عمره را شاهد هستيم.
وي در اين خصوص توضيح داد: ۳۳ هتل در مدينه منوره و ۲۴ هتل در مكه مكرمه با ظرفيت ۱۰ هزار اتاق در مدينه و ۱۰ هزار اتاق در مكه براي اسكان زائران عمره گذار بكار گرفته شده است.
خدمات نامطلوب يك شركت حمل و نقل و يك آشپزخانه را از چرخه خدمات رساني به عمرهگزاران ايراني خارج كرد
اوحدي با اشاره به ارائه خدمات حمل و نقل دورن شهري و بين شهري به زائران در سرزمين وحي گفت: ۵ شركت حمل و نقل در عربستان به صورت ۲۴ ساعته به زائران ايراني خدمات رساني کرده و زائران را در مسير هتل تا مسجد الحرام و بالعكس جابجا ميكنند كه البته يكي از اين شركتها كه در عمليات عمره گذشته خدمات مطلوبي به زائران ارائه نكرد، از گردونه خدمات دهي به زائران ايراني حذف شد.
رييس سازمان حج و زيارت در خصوص طبخ غذاي زائران در ۴ آشپزخانه پخت متمركز در عربستان گفت: امسال يكي از اين آشپزخانهها كه خدمات مورد نظر را ارائه نميكرد، از گردونه خدمات رساني به زائران ايراني خارج شد.
افزايش تعداد ايستگاههاي پروازي از ۱۹ به ۲۱ ايستگاه
وي به برنامه ريزي براي توزيع عادلانه خدمات ميان زائران سراسر كشور اشاره كرد و گفت: پيش از اين شاهد بوديم كه امكان انتخاب برخي گروههاي قيمتي عمره تنها براي زائران ايستگاه تهران وجود داشت، اما با جمعبنديهاي جامعي كه در اين خصوص در شوراي برنامه ريزي و هماهنگي بعثه مقام معظم رهبري داشتيم، امسال تعداد ايستگاههاي پروازي از ۱۹ ايستگاه به ۲۱ ايستگاه افزايش يافته است.
وي در اين باره افزود: اميدواريم در هريك از استانها يك ايستگاه پروازي براي اعزام زائران وجود داشته باشد تا بدين ترتيب مشكلات ناشي از مسير طولاني، حوادث جاده اي و سرماي هوا كه براي زائراني كه براي اعزام بايد به استانهاي ديگر انتقال داده شوند، برطرف شود. البته بخشي از اين تصميم در اختيار سازمان حج و زيارت و بخش عمده آن از اختيار سازمان حج و زيارت خارج است.
وي در اين رابطه اشاره كرد: در برخي استانها زير ساختهاي لازم براي پذيرش هواپيماهاي پهن پيكر و همچنين برج مراقبت و تجهيزات لازم در اين خصوص وجود ندارد.
وي همچنين از پيوستن فرودگاه لار استان فارس به ايستگاههاي پروازي عمره خبر داد.
رييس سازمان حج و زيارت اظهار داشت: با برنامه ريزي سنگين براي خدمات دهي زائران ايراني كه سفيران معنوي جمهوري اسلامي هستند، عزت نظام به نمايش گذاشته ميشود.
وي در خصوص بيمه معتمرين گفت: از ۲۴ ساعت قبل از سفر تا ۷۲ ساعت بعد از سفر و بازگشت به كشور همه زائران تحت پوشش بيمه قرار ميگيرند و كليه خدمات درماني و اقلام همراه زائران به استثناي وجوه نقد و اشياي قيمتي تحت پوشش بيمه است.
خدمات رساني ۵ درمانگاه در مدينه و ۶ درمانگاه در مكه به عمره گزاران
اوحدي در خصوص ارائه خدمات پزشكي و درماني به زائران عمره گفت: ۵ درمانگاه در مدينه منوره بصورت ۲۴ ساعته يا ۱۲ ساعته و همچنين ۶ درمانگاه در مكه به زائران ايراني عمره خدمات رساني ميكنند.
وي با بيان اينكه ۱۰۰ پزشك و پرستار و همچنين تعدادي پزشك متخصص و فوق تخصص در مدينه و مكه به زائران عمره خدمات دهي ميكنند، گفت: با خدمات مطلوب ارائه شده و برنامه ريزيهاي صورت گرفته، در حج امسال ۴۰ درصد كاهش در مراجعه زائران به مراكز درماني و ۴۰ درصد كاهش فوت زائران را شاهد بوديم.
زائران بيمار داروهاي خاص را همراه داشته باشند
اوحدي با اشاره به اينكه عمده داروهاي مركز پزشكي حج و زيارت در مدينه و مكه داروهاي عمومي است، به زائران توصيه كرد: زائران بيمار پيش از سفر به سرزمين وحي با پزشك كاروان مشورت كنند و داروهاي خاص خود را در سفر همراه داشته باشند.
رييس سازمان حج و زيارت با بيان اينكه مجموعه حج و زيارت تمام تلاش خود را براي ارائه بهترين خدمات به عمره گزاران بكار گرفته است، به زائران توصيه كرد: از آنجايي كه عمليات عمره در كشور ديگري اتفاق ميافتد و مديريت همه امكانات در اختيار ما نيست، زائران در مقابل مشكلات احتمالي صبر و شكيبايي داشته باشند و از فرصت معنوي پيش آمده نهايت استفاده را داشته و از ورود به مسائل حاشيه اي پرهيز كنند.
مراقبت از زائر خانه خدا بالاتر از اقامه نماز در مسجدالحرام
رييس سازمان حج و زيارت با بيان روايتي از امام صادق (ع) مبني بر اينكه ياري رساندن و مراقبت از زائران خانه خدا ثوابش از اقامه نماز در مسجدالحرام بالاتر است، توصيه كرد: زائران جوان كاروان ها، زائران مسن همكارواني را به ويژه در فاصله ايستگاههاي اتوبوس تا مسجدالحرام كه بعضاً ۳۰۰ تا ۶۰۰ متر است، ياري و همراهي كنند.
وی افزود: زائران عزیز در اماكن زيارتي و مسجد الحرام و مسجد النبي (ص) به هيچ وجه وارد بحث با عوامل امر به معروف کشور عربستان نشوند كه اين اقدام علاوه بر فرصت سوزي براي زائران، مشكلات و گرفتاري هايي را براي آنها به دنبال دارد.
پایان پیام/
نظر شما