آسیب‌شناسی شهری مورد توجه بخش پژوهش/ مخاطب‌شناسی در داوری آثار نقشی پررنگ دارد

خبرگزاری شبستان: امامی‌فر گفت: بحث مخاطب‌شناسی و ارتباطات اجتماعی، بحث اصلی است و قاطبه مردم مدنظر ما در داوری آثار است و از جنس تفکر آنها نیز در داوری استفاده کردیم. چرا که این موضوع سبب ماندگاری یا زودگذر بودن یک اثر می‌شود.

«سیدنظام الدین امامی‌فر» دبیر دوسالانه ملی دیوارنگاری شاهدان شهر در گفت‌وگو با خبرنگار تجسمی خبرگزاری شبستان، درباره تفاوت دیوارنگاری در کشورهای دیگر با نقاشی‌های دیواری شهری ما اظهار کرد: آثاری تحت عنوان دیوارنگاری در کشورهای دیگر هم وجود دارد  به ویژه در کشورهایی که فضای فکری و مخاطب آنها، به فضای کشور ما نزدیک است مثل کشورهای آمریکای جنوبی، مکزیک و کشورهای همجوار کشور خودمان، که ممکن است جهت کاری آنها بیشتر تبلیغاتی باشد. اما تفاوتی که دیوارنگاری‌های ما با بقیه نقاشی‌ها دارد، جهت دار بودن و موضوعات ارزشی داشتن آنها است.

 

وی خاطرنشان کرد: ما در این دوره در بخش پژوهش، آسیب‌شناسی از منظر شهری را مدنظر قرار دادیم و انتظار داریم هنرمندان در مورد این موضوعات و لزوم آنها تحقیق کنند، چراکه در این بحث کمتر کار شده است و بیشتر به تکنیک‌ها و ساختار این آثار توجه شده است. شاید دوسالانه این فضا را برای محققان باز کند که به سه موضوع اصلی این دوسالانه نیز بپردازند.

 

دبیر سومین دوسالانه دیوارنگاری در ادامه بیان کرد: در دوره‌های گذشته دوسالانه، نوع نگرش مخاطب مدنظر بود، اما فرآیند موضوعات فرهنگی و تاثیر آنها کمتر مورد توجه بود که ما قصد داریم بحث‌های نشانه‌شناختی و ارتباطات به این موضوع بپردازند، چون این بحثی میان رشته ای است که تنها مخصوص هنرمندان نیست بلکه اندیشگران حوزه علوم انسانی و اجتماعی نیز وارد میدان می‌شوند.

 

وی درباره داوری آثار و اینکه در این بحث نکات فوق مدنظر است یا خیر، گفت: در این ارتباط تنها اتفاقات هنری به صورت خط کش وارد موضوع این دوسالانه نشده است بلکه ما در تیم داوری خودمان از استادان هنرمند شاخص و اساتید جامعه‌شناسی بهره گرفتیم، چراکه می‌خواستیم نشان دهیم که فقط هنرمندان نیستند که زبان هنرمندان را متوجه می‌شوند و در ترکیب تیم داوری ما به مقوله مخاطب‌شناسی توجه شده است.

 

امامی‌فر اظهار کرد: بحث مخاطب‌شناسی و ارتباطات اجتماعی، بحث اصلی است و قاطبه مردم مدنظر ما در داوری آثار است و از جنس تفکر آنها نیز در داوری استفاده کردیم. چرا که این موضوع سبب ماندگاری یا زودگذر بودن یک اثر می‌شود.

 

وی در پایان ابراز امیدواری کرد که در این موضوع، سازمان زیباسازی با نگرش علمی مسئولان از متفکران و اندیشمندان به صورت زیربنایی بهره گیرد تا نتایج آن را به تدریج ببینیم.

 

گفتنی است سومین دوسالانه دیوارنگاری شهری در دو بخش مسابقه شاهدان شهر و بخش پژوهش از سوی سازمان زیباسازی شهر تهران برگزار می شود. هنرمندان در بخش مسابقه این رویداد هنری با بکار گیری آیات ، اذکار و روایات اسلامی، رویدادهای زندگی حضرت امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری و یاد و خاطره ایثارگران (شهدا و جانبازان) به نقاشی دیوارهای شهر تهران می پردازند. کلیه علاقمندان تا ششم دی ماه 1393 فرصت دارند تا ثبت نام کرده و آثار خود را ارسال کنند.

علاقه مندان جهت دریافت اخبار و اطلاعات بیشتر می توانند به آدرس اینترنتی www.zibasazi.ir مراجعه کنند.

 

پایان پیام/

کد خبر 426529

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha