قاعده لطف الهی 

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام والمسلمین اعتمادیان گفت: خداوند راه های زیادی برای رسیدن به بهشت قرار داده است لذا اگر کسی به بهشت نرود خلاف قاعده عمل کرده است.

حجت الاسلام والمسلمین شیخ مرتضی اعتمادیان، کارشناس دینی از روحانیون دفاتر مراجع معظم تقلید در قم و شاگرد حضرات آیات وحید خراسانی و میرزا جواد آقا ملکی تبریزی (ره) در حسینیه بیت الحسن میدان امام حسین (ع) تهران گفت: یکی از اصول دین عدالت است و ما معتقدیم خدای متعال عادل است که این عدالت دارای شعوب و فرق مختلفی است.

 

وی با بیان اینکه خداوند به اقتضای عدالتش وظایفی بر عهده گرفته است، اظهار داشت: از جمله این وظایف قاعده لطف است که اگر خداوند لطف نداشته باشد و پناه می برم بر خدا عدالتش مشکل دارد.

 

این روحانی دفاتر معظم تقلید در قم خاطر نشان کرد: لطف یعنی خداوند متعال شما را به وظایفی مکلف کرده است اولا ما را با آن تکلیف آشنا کرده لذا کتب و صحف را نازل و انبیا را ارسال کرده است که اگر اینها نبودند چگونه در قیامت حسابرسی وجود داشت و ثانیا تمام مقدمات رسیدن به بهشت و دور شدن از جهنم را در اختیار ما قرار داد که از جمله آنها قدرت جسمی و فکری است.

 

وی با اشاره به اینکه خدای متعال از باب لطف مقدمات رسیدن به بهشتی که در اختیار ما قرار داده از نظر کثرت و کیفیت قابل مقایسه با عوامل جهنمی شدن ما نیست، خاطرنشان کرد: آنچه ما را به جهنم می برد محدود ولی آنچه به بهشت می رساند، فراوان است.

 

حجت الاسلام والمسلمین اعتمادیان که در حسینیه بیت الحسن میدان امام حسین (ع) تهران سخن می گفت، ادامه داد: اگر کسی نیت کار خیر بکند اما به انجام آن موفق نشود به ثوابش می رسد مثلا کسی که نیت کرده شوفاژ منزل مادرش را تعمیر کند اما در مسیر منزل مادر به او اطلاع می دهند که برادر بزرگتر شوفاژ را درست کرده است، این شخص با وجود اینکه شوفاژ را درست نکرده است ثوابش را می برد.

 

وی افزود: آیه ای که در لیله المبیت در شأن امیرالمومنین علی (ع) نازل شده مصداق این مطلب است زیرا با وجود اینکه حضرت در بستر پیامبر(ص) خوابیدند و به قتل نرسیدند قرآن می فرماید عده ای از مردم هستند که نفسشان را می فروشند و همچنان که شیعه و سنی نوشته اند مصداق این آیه مولا علی (ع) است.

 

سخنران بیت الحسن با بیان اینکه در روایت آمده است نیت مؤمن بهتر از عمل اوست، اظهار داشت: زیرا فردی ممکن است کار خیری انجام دهد ولی منت نیز بگذارد، مثلا فردی شوفاژ مادرش را تعمیر کند و بگوید مادر جان خیلی کار داشتم اما برای تعمیر شوفاژ آمدم این در حالی است که فردی که نیت می کند اما عملی را انجام نمی دهد احتمالا چنین منتی نیز نخواهد گذاشت.

 

وی ادامه داد: اگر کسی کار خیری انجام دهد به تعبیر قرآن 10 برابر برای او می نویسند اما اگر کسی عمل بدی انجام دهد تنها یک گناه برایش نوشته می شود لذا اسباب رفتن به بهشت بیشتر از رفتن به جهنم است و این همان قاعده لطف خدای متعال است.

 

حجت الاسلام والمسلمین اعتمادیان در همین ارتباط روایتی از امام سجاد (ع) نقل کرد: ای وای بر کسی که یکی های او بر بحطایی اش می چربد. پرسیده شد مراد شما چیست و حضرت پاسخ دادند مگر ندیده اید در قرآن آمده است که هر کار خیر 10 برابر ولی هر کار بد تنها به اندازه آن نوشته می شود.

 

خطیب این مجلس با بیان اینکه بارها در قرآن ویل مطرح شده است، خاطرنشان کرد: ویل یعنی وای و در برابرش طوبی یعنی خوش به حال او.

 

حجت الاسلام والمسلمین اعتمادیان خاطرنشان کرد: گاهی انسان یک خطا می کند که به آن لغزش می گویند مانند کسی که حواسش نبوده و پایش بر روی پوست موزی قرار گرفته و بر زمین می خورد اما گاهی نیز فردی مرتبا دچار لغزش می شود که در اینجا قرآن تعبیر به مرض می کند مانند فردی که چندین بار در سال تصادف می کند.

 

پایان پیام/

کد خبر 426442

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha