«مهدویت» و «آسیب های اجتماعی زنان»دو حوزه ای که به شدت نیازمند وقف است

خبرگزاری شبستان: مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کرمان با اشاره به زمینه هایی که در وقف مورد غفلت قرار گرفته است؛ بر توجه واقفین به حوزه های «مهدویت» و «آسیب های اجتماعی زنان» تأکید کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، حجت الاسلام والمسلمین محمد قاسمی زاده، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان، ظهر امروز(4دی)در همایش «یاوران وقف» که در ششمین روز از هفته وقف با عنوان «وقف؛ توسعه مشارکت های اجتماعی و بانوان واقف» و با حضور باشکوه جمع کثیری از واقفین، خدام بقاع متبرکه، مسئولین، بانوان و... برگزار شد؛ در سخنانی گفت: بررسی ها نشان می دهد نقش زنان همواره پررنگ و با جذابیت ها و تأثیرگذاری های خودش بوده است.


وی در همین زمینه یک چهارم وقف های  دوره قاجاریه را مربوط به بانوان دانست که جایگاه و تأثیرگذاری این قشر را نشان می دهد و این تأثیر گذاری از دو حیث «بسترسازی زمینه های لازم برای ترویج وقف» و «توجه به امور اجتماعی و هم عمل به وظیفه و این سنت» است.


امام جمعه موقت کرمان با اعلام اینکه در سال های اخیر یک سوم واقفین در استان بانوان هستند، خاطرنشان کرد: بانوان به دلیل داشتن احساسات و عواطف فراگیر و مؤثر، بیش از مردان به امور اجتماعی توجه دارند.


وی با اشاره به اینکه وقف همواره در حوزه های مختلف مؤثر بوده و هست و امروز در کرمان مدارس علمیه «معصومیه، ابراهیمیه و محمودیه» موقوفات و رقباتی دارد که بخش اعظمی از هزینه های این مدارس را تأمین می کند؛ افزود: متأسفانه در حوزه های فرهنگ، هنر، قرآن، امور اجتماعی که دغدغه های فراوانی هم وجود دارد؛ غفلت شده است.


حجت الاسلام قاسمی زاده با تأکید بر اینکه در اوقاف، اصل بر موقوفاتی است که منفعتی هستند نه انتفاعی؛ گفت: امروز بیش از یکصد شبکه ماهواره ای علیه فضائل دینی ما حرف می زنند آیا جا ندارد شبکه هایی که درآمد آن از موقوفات تأمین می شود برای مقابله با این شبکه ها وجود داشته باشد؟


وی با تصریح به اینکه همه وقف فقط روضه نیست؛ گرچه نگاه به وقف امروز در حال تغییر است؛ توجه به نیازهای اجتماعی در وقف کردن بویژه در راستای رفع آسیب های زنان مورد توجه قرار داد و گفت: در بعضی از حوزه ها اشباع شدیم اما نیازمندی در زمینه های دیگری وجود دارد در حالیکه بر اساس عمل به نیت واقف نمی توان از موقوفه ای که مورد مصرف آن اشباع شده در راستای نیاز دیگر استفاده کرد.


مدیرکل اوقاف استان کرمان، حوزه مهدویت را حوزه ای مغفول و مظلوم در وقف کردن دانست و افزود: بر اساس روایت، در صدر اسلام هیچ مسلمانی وجود نداشت الا اینکه وقف انجام می داد و ما امروز به وقف های منفعتی که به نیازهای ضروری جامعه توجه دارد مهم تر است تا وقف های اتنفاعی که به ساخت مسجد و حسینیه است.


وی با اعلام اینکه نظر اوقاف بر این است که حوزه فرهنگ و معارف اسلامی بیش از پیش تقویت شود؛ راه تحقق این موضوع را موقوفاتی دانست که از نظر نیت واقف مشکلی برای هزینه کرد در این بخش نداشته باشد و دوم اینکه بقاع متبرکه به عنوان ظرفیت هایی که مردم می توانند استفاده کنند مورد توجه باشد.


حجت الاسلام قاسمی زاده خاطرنشان کرد: گاهی درآمد یک بقعه متبرکه و نذوراتی که مردم برای آن دارند با درآمد موقوفه برابری می کند و این حاکی از آن است که مردم بهتر از گذشته نسبت به اهل بیت رفتار می کنند.


وی با افزودن اینکه در سال گذشته سهم استان کرمان در ثبت موقوفات جدید به طور کامل محقق شد و سهمیه امسال هم ثبت 170 وقف است که با روند کنونی قابل تحقق است؛ خاطرنشان کرد: البته معنایش این نیست که اگر بیش از سهمیه شد، اشکالی داشته باشد.


مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کرمان با اشاره به اخذ 600 سند مالکیت برای موقوفات در سال گذشته و تلاش برای اخذ سند بخش اعظمی از موقوفات، این امر را مهمتر از همه کارهای اوقاف دانست.


وی در پایان با قدردانی از همه یاوران وقف و اوقاف اعم از ائمه جمعه، دستگاه ها و نهادها، واقفین و... گفت: البته بعضی ها کار را جدی نمی گیرند.

 

 


پایان پیام/

کد خبر 426415

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha