به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یاسوج، فتاح محمدی، معاون سیاسی و امنیتی استاندار کهگیلویه و بویراحمد ظهر امروز ( 4 دی) در همایش استانی «یاوران وقف» در یاسوج، ضمن تبریک حلول ماه مبارک ربیع الاول و ایام پیش رو، گفت: با نگاهی به سیر تاریخی وقف در ایران اسلامی و قبل از جمهوری اسلامی در دوره سلجوقیان وقف در کشور ما شکل می گیرد.
محمدی با بیان این که رشد و شکوفایی وقف را در دوران صفویه و ادامه آن را دوره قاجاریه شاهد هستیم، افزود: با تصویب قانون اصلاحات ارضی در دوران پهلوی، متاسفانه تا حدودی این عمل خیر خواهانه تحت تاثیر قانون اصلاحات ارضی قرار می گیرد.
وی با بیان این که با شکل گیری جمهوری اسلامی ایران سیر وقف را شاهد هستیم و این فرهنگ به سقفی می رسد که مورد توجه همگان است، بیان داشت: امروز شاهد شما واقفین عزیز هستیم که با نیت خیر در خدمت کشور عزیزمان تلاش می کنید.
این مسئول فرهنگی و اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد در ادامه به کارکردهای وقف اشاره و یکی از کارکردهای آن را فرهنگی آموزشی دانست که در مساجد، حوزه های علمیه، دانشگاه ها، در زمینه های علمی، پژوهشی در این حوزه می تواند خدماتی برای توسعه و پیشرفت جامعه داشته باشد.
محمدی دومین کارکرد وقف را اجتماعی عنوان و تصریح کرد: رفع نیاز نیازمندان و فقرا در بیمارستانها و در حوزه های رفع مفاسد اجتماعی و اخلاقی از دیگر کارکردهاست.
وی سومین کارکرد وقف را سیاسی دانست و اظهار داشت: سیاستی که وقف دارد این است که ثروت را تقسیم می کند و اسلام به دنبال این است که بتواند ثروت را بین اقشار مختلف جامعه تقسیم کند و مالکیت خصوصی را به مالکیت عمومی تبدیل کند.
معاون استاندار کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: اگر ما وقف را که به عنوان یک صدقه جاری بدهیم، اگر خمس و زکات را رعایت کنیم، قطعا در جامعه هیچ مشکلی را شاهد نخواهیم بود. این کار فاصله های طبقاتی را در نیازمندی هایی که جامعه دارد، به حداقل می رساند.
محمدی با بیان این که وقف آثار و پیامدهای متعددی را دارد که مهم ترین آن رسیدن به نیکی و رستگاری است و نیت واقف بر همین اصل است، خاطرنشان کرد: هر اقدامی را که واقف انجام می دهد برای این است که بتواند به نیکی و رستگاری دست پیدا کند.
وی از آثار و پیامدهای دیگر وقف را کاهش فاصله طبقاتی در بین افراد جامعه دانست و افزود: اگر کسی به حقوق محرومین و مستضعفین توجه و عنایت کند، امنیت عمومی خود را می تواند به تبع این وقف تامین کند و بخشی از نیازهای جامعه را بر اساس نوع دوستی به عنوان یک ارزش اسلامی کورد توجه قرار دهد.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار کهگیلویه و بویراحمد از دیگراثرات و پیامدهای وقف را تقویت روحیه ایثار و فداکاری دانست و یادآور شد: روزی شخصی جانش را در راه حاکمیت کشور ایثار می کند، یک روزی فردی اموالش را برای نجات جامعه انفاق می کند.
محمدی اذعان کرد: جهاد صرفا این نیست که جانمان را تقدیم کنیم؛ اما اگر با اموالی که در اختیار داریم، بتوانیم به جامعه خدمت کنیم قطعا این هم یک عمل مجاهدانه است.
وی با بیان این که قرآن اموال و انفس را در کنار هم ذکر کرده و این کار ارزشمندی است، بیان داشت: وقف هیچ گونه معنای منت در آن وجود ندارد و بدون منت و ریاست و فرد بر اساس حکم انسان دوستانه خود و بر اساس نیت الهی این کار را انجام می دهد.
این مسئول مهم ترین پیامد وقف را استمرار این ثواب دانست و افزود: این صدقه جاریه ای است که آثار و پیامد آن برای واقف تمام نخواهد شد و استمرار دارد؛ این ثواب به عنوان یک حسنه و یک ثواب جاریه شامل حال واقف خواهد شد.
محمدی در ادامه ضمن تقدیر و تشکر از مسئولان اوقاف استان به جهت برگزاری این همایش بزرگ، اظهار امیدواری کرد این سنت حسنه(وقف) روز به روز در استان و کشور ترویج و در راستای حل مشکلات فعلی جامعه صورت گیرد.
در پایان این همایش بزرگ از تعدادی از واقفین، هیئت امناء مساجد و بقاع متبرکه، اصحاب رسانه و دانش آموزانی که برترین انشا در زمینه وقف را نوشتند، با اهدای لوح تقدیر و هدایایی تجلیل شد.
پایان پیام/
نظر شما