به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از ارومیه، قربانعلی سعادت استاندار آذربایجان غربی عصر دیروز(3 دی) در سمینار بررسی راهكارهاي احیای دریاچه ارومیه که در پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه برگزار شد، گفت: با توجه به کمبود منابع آبی امکان انتقال آب و پر کردن سطح وسیعی از دریاچه مشکل است بنابراین باید طرح هایی برای کاهش سطح تبخیر از طریق اضافه کردن مواد پلیمری به آب و یا از روش های دیگری استفاده کرد.
وی، میزان تبخیر بالا را از دیگر مشکلات احیای دریاچه ارومیه برشمرد و افزود: با توجه به واقع شدن استان در معرض ورود ریزگردها امکان رسوب آن ها بر روی نمک ها بسیار زیاد است.
سعادت خاطر نشان کرد: در حال حاضر 36 درصد آب ورودی به دریاچه ارومیه از طریق سیمینه رود در مصب رودخانه و کانال ها تبخیر می شود که این مشکلات باید حل شوند.
این مسئول،با موثر خواندن فعاليت هاي مطالعاتي پژوهشكده درياچه اروميه، اظهار داشت: با اختصاص اعتباراتی از محل بودجه ستاد احیای دریاچه ارومیه می توان پژوهشکده و آزمایشگاه های مرتبط به آن را توسعه و تکمیل کرد زیرا این هزینه ها برای احیای دریاچه و اشتغال جایگزین ضروری است.
وی اضافه کرد: دانشگاه ارومیه امکانات خوبی دارد در اثر بی توجهی ها به مرور زمان فرسوده و نابسامان شده بنابراین ضروری است اقدامات لازم براي ساماندهي و استفاده حداكثري از ظرفيت هاي اين دانشگاه انجام شود.
در ادامه این جلسه، ناصر آق، پژوهشگر پژوهشکده مطالعاتی دریاچه ارومیه گفت: وجود سطح وسیع با عمق کم در درياچه اروميه يک هشدار است چراکه به علت سطح بالاي تبخیر آب به راحتی نمی توان دریاچه را احیا کرد.
وی تصریح کرد: تراز دریاچه ارومیه قبل از شروع بحران یک هزار و 277متر و 69 سانتی متر بود که این تراز در شرایط فعلی یک هزار و 270 متر و 50 سانتی متر می باشد که نمک های دریاچه عمدتا در نواحی عمیق تمرکز و رسوب یافته اند كه وجود این نمک ها عمده مشکل در احیای دریاچه است.
گفتنی است، در ادامه این مراسم در خصوص راهکارهای احیای دریاچه اروميه بحث و تبادل نظر شد.
پایان پیام/
نظر شما