به گزارش خبرگزاری شبستان از یزد، حسین انواری، سرپرست کمیته امداد امام خمینی(ره) کشور، روز گذشته(3 دی) در کمیته اشتغال استان یزد که با حضور استاندار در محل سالن شهید موحدین استانداری برگزار شد، با بیان اینکه اشتغال از مهمترین دغدغه های دولت است گفت: در صورت تامین منابع در حوزه اشتغالات خرد و خانگی می توان جمعیت خوبی را جذب کرد.
وی با بیان اینکه در سه سال گذشته، حدود 300 هزار فرصت شغلی این چنینی توسط کمیته امداد ایجاد شده است افزود: این در حالی است که یکی سری از اشتغال های ایجاد شده جزو آمارهای موجود نمی باشد.
انواری تصریح کرد: این نوع شغل ها بیشتر برای آن عدهای از اعضای خانواده مانند سالمندان انجام می شود که نه خود آنها توان کار دارند و نه اجازه پیشرفت خانواده در حوزه اشتعال را می دهند.
وی افزود: برای این گروه هدف ایجاد درآمد نیست بلکه برنامه ما برای آن ها ایجاد اشتغالی است که انرژی آنها مزاحمت برای دیگر اعضای خانواده ایجاد نکند.
انواری عنوان کرد: در برنامه دیگر ما اشتغال ایجاد میکنیم، به تولید هم میرسد اما درآمد وی بخشی از زندگیاش را تامین میکند و همه نیازهای واقعی زندگی وی را رفع در بر نمیگیرد پس آن ها را در بخشی که همه نیازهای آن ها را تامین می کند قرار می دهیم.
وی افزود: از این طرحها زیاد داشتیم و ما هم تشویق میکنیم و اگر برای مواد اولیه یا دستگاههای خود، وامهای مکمل بخواهند، ترجیح میدهیم آنها را حمایت کنیم چرا که هزینه کار آنها کمتر از ایجاد کار است.
سرپرست کمیته امداد امام خمینی(ره) کشور عدم اعتماد به نفس و خودباوری در افراد را یکی از مشکلات پیش روی اشتغال دانست و گفت: این موضوع در مراحل قبل از اشتغال باید مد نظر قرار گیرد و کارهای فرهنگی و اجتماعی انجام شود.
وی اظهار داشت: این موضوع یک مرحله خیلی مشکلی است که باید طی شود و عمدتا هم بین زنان سرپرست خانوار یا بچههایی است که از مدرسه فارغ التحصیل میشوند.
انواری با بیان اینکه اگر بانک ها در تامین اعتبارات ما را همراهی نکنند ضربه سنگینی به بحث اشتغال وارد می شود گفت: اگر از ابتدا فرد وارد این عرصه نمیشد مشکلی نداشت اما الان در این مرحله، دلزدگیهایی ایجاد میشود که نگرانیهای زیادی در ارتباط با آن وجود دارد.
وی افزود: در این راستا به دولت پیشنهاد داده ایم که 5 هزار میلیارد تومان اعتبارات قرض الحسنه بانکی با بازپرداخت پنج ساله را به ما اختصاص دهد تا بتوانیم مشکلات زیادی را رفع نماییم.
انواری با اشاره به کسب و کار های خانگی گفت: یکی از معضلاتی که در تولیدات خانگی داریم، ایجاد بازار فروش است، اگر فروش آنها روان نباشد، تولید متوقف میشود.
وی خاطر نشان کرد:در برخی مواقع ما مجبور هستیم برای جلوگیری از تولید، بخشی از تولیدات آنها را خودمان بخریم یا بازار کار برای آنها ایجاد کنیم که تولید آنها با مشکل مواجه نباشد.
پایان پیام/
نظر شما