به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، رضا كوچكزاده درباره این كتاب گفت: این كتاب، نتیجه جستوجویی است متمركز بر شبیهنامههای شهادت، زندگی و كرامات امامرضا(ع). شبیهنامهها از سندهای مهم شناخت فرهنگ و هویت نمایش ایرانی هستند. در این مجموعه، دو متن متفاوت از تعزیهنامههای شهادت امامرضا و سه متن از حضور ایشان در زندگی و جامعه زمان نگارش شبیهنویسان، پس از تصحیح و ویرایش آمده است؛ در حالی كه بخشهایی نیز از شبیهنامههای دیگری را در بر دارد كه گریزی دارند به حضور ایشان.
وی با بیان این مطلب كه برخی شبیهنامههای این مجموعه برای نخستینبار است كه شناسایی و منتشر میشوند، گفت؛ مهمترین بخش این كتاب برای من جدا از پرداخت متمركز و موضوعی به شبیهنامهها، خوانش بینامتنی شبیهنامههای همانند است كه درك تازهای از هنر و نوآوری شبیهنویسان را پیش رویم نهاد».
این پژوهشگر تصریح كرد: كتاب «رضاینامه» پس از پیشگفتار با مقاله جایگاه شبیهنامهها در تئاتر ایران آغاز شده و پس از بخشهای شبیه تاریخی (شهادتخوانی)، شبیه كنونی (مناسبخوانی) و شبیه پیوسته (مصیبتخوانی) با دو پیوندان به پایان میرسد؛
امامرضا در مجموعههای مدون شبیهخوانی و تصویر نسخههایی كهن از شبیهنامهها.رضا كوچكزاده، كارگردان، نویسنده و پژوهشگر هنرهای نمایشی است.
پایان پیام/
نظر شما