به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، شعبانعلی خاوری، مدیرکل راه و شهرسازی گیلان امروز ( 1 آذر ) در نشست خبری که به مناسبت روز راهدار در سالن جلسات این اداره کل برگزار شد اظهار کرد: گیلان به دلیل موقعیت جغرافیایی دارای حجم ترافیکی بالایی است و این وضعیت در فصول گردشگری بسیار خاص خواهد شد.
وی با بیان اینکه گیلان جایگاه ویژهای در کشور دارد افزود: توسعه راه و حمل و نقل در توسعه پایدار و کاهش بیکاری و نیز افزایش اقتصاد استان بسیار حائز اهمیت است.
این مقام مسئول به توسعه راههای استانی اشاره کرد و گفت: 900 متر از آزاد راه رشت – قزوین در منجیل در حال اجراست و بالای 90 درصد این پروژه آماده شده است که با اتمام پروژه، ترافیک مسیر بسیار کاهش خواهد یافت.
خاوری در ادامه اظهار کرد: در حال حاضر در گیلان 53 کیلومتر آزاد راه وجود دارد که این برای استانی مانند گیلان که گردشگر پذیر است، بسیار ناچیز میباشد.
مدیرکل راه و شهر سازی گیلان تصریح کرد: یکصد و 14 نقطه از نقاط حادثه خیز در گیلان شناسایی شده است که از این تعداد 75 نقطه آشکار سازی شده و جهت آشکار سازی نقاط حادثه خیز امسال پنج میلیارد تومان اختصاص یافته است.
وی با بیان اینکه راه روستایی گیلان از متوسط کشوری عقب مانده است اذعان کرد: متوسط راههای روستایی کشور 56 درصد است که در گیلان این آمار 46 درصد بوده و 10 درصد راههای روستایی گیلان با وجود توریستی بودن از متوسط کشوری عقب مانده است.
خاوری تصریح کرد: در حال حاضر بیش از 12 کیلومتر راه روستایی، آزاد راه و راه اصلی و فرعی در گیلان شناسایی شده است و با 41 راهدارخانه سیار و ثابت در استان به مردم خدمات رسانی و حفظ و حراست راههای استان را برعهده دارند.
وی خاطر نشان کرد: گیلان از نظر سطح طول راهها جز استانهای نخست کشور است و وضعیت مطلوبی دارد.
تعداد خانوار روستایی ملاک معیار گذاشته نشود
این مقام مسئول در ادامه اظهار کرد: متاسفانه برای تخصیص اعتبار تعداد خانوارها در روستا ملاک قرار میگیرد که نباید چنین باشد.
خاوری به راههای روستایی که آسفالت شده اشاره و اضافه کرد: در گیلان دو هزار و 991 روستا و آبادی شناسایی شده است که از این تعداد 953 روستا زیر 20 خانوار، 572 روستا بین 20 تا 50 خانوار و یک هزار و 475 روستا بالا 50 خانوار هستند.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه متاسفانه اعتبارات بر حسب خانوار در لایحه بودجه کشور تصویب شده است گفت: 752 روستای زیر 20 خانوار فاقد آسفالت، 225 روستای بین 20 تا 50 خانوار فاقد آسفالت و در روستاهای بالای 50 خانوار نیز 106 روستا فاقد آسفالت است.
وی ادامه داد: بر اساس سیاستهای دولت اعتبارات به روستاهای که بالای 50 خانوار هستند، تعلق میگیرد که نباید چنین باشد خصوصا در استانهای شمالی و گیلان که سالانه مسافران بسیاری به این استان سفر میکنند باید از راه روستایی مطلوبی برخوردار باشیم.
مدیرکل راه و شهر سازی گیلان از آسفالت 674 روستا در برنامه جدید راه و شهر سازی خبر داد و گفت: با آسفالت این تعدد از روستاها 50 درصد از روستاهای گیلان از نعمت آسفالت برخوردار خواهند شد که اعتبارات آن از بخشهای استانی و ملی و ...تامین خواهد شد.
کاهش بیش از 6 درصد تصادفات در گیلان
ناصر آل محمدی، مدیرکل حمل و نقل پایانه های گیلان نیز در این نشست اظهار کرد: حمل و نقل یکی از درآمدهای کشور محسوب میشود که با توسعه این بخش درآمد کشور نیز افزایش خواهد یافت.
وی به چالشهای حمل و نقل اشاره کرد و گفت: تصادفات، ناوگان عمومی و کالا از جمله چالشهای این بخش است که با اجرای طرحهای ایمنی خوشبختانه شاهد کاهش تلفات جادهای در چند سال اخیر بودهایم.
آل محمدی به فرسودگی مینی بوسها و کامیونها در گیلان پرداخت و خاطرنشان کرد: 46 درصد از این ناوگانها در گیلان فرسوده و نیازمند نوسازی در استان است.
این مقام مسئول با اشاره به کاهش تصادفات اذعان کرد: طبق گزارش دریافتی در هشت ماه نخست امسال بیش از 6 درصد تصادفات جادهای گیلان کاهش یافته است.
وی به تحریم کشور در واردات خودرو و تجهیزات آن پرداخت و افزود: در چند سال اخیر به دلیل افزایش تحریمها در تجهیزات و خودرو، برای بخش خصوصی مقدور نیست که مینی بوس و یا کامیون با قیمت بسیار بالا بخرد چرا که درآمد حاصل با هزینه قابل مقایسه نخواهد بود.
پایان پیام /
نظر شما