روحانی در خراسان جنوبی چه خواهد کرد؟

خبرگزاری شبستان: رئیس جمهور چهارشنبه جاری راهی استان خراسان جنوبی می شود تا یازدهمین سفر استانی خود را رقم بزند.

به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری شبستان، دکتر حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان در ادامه سفرهای استانی دولتش چهارشنبه هفته جاری سوم دی ماه راهی استان خراسان جنوبی خواهد شد.

بنابراین گزارش، خواسته های شهرستان های این استان در گفتگوهای مختلف با شبستان مطرح شده و به نظر می رسد که از پیش تعیین شده که رئیس جمهور به چه بخش هایی می بایست توجه خاص داشته باشد.

حسین حاجی‌بگلو در کمیته برنامه‌ریزی شهرستان با اشاره به اینکه رئیس جمهور طی چند روز آینده به استان خراسان جنوبی سفر می‌کنند، اظهار داشت: به همین دلیل کمیته‌ها و ستادهایی در سطح استان برای برنامه‌ریزی شکل گرفته است.

 

وي ادامه داد: به طور قطع در این سفر یکی از وزیران و یا نماینده تام‌الاختیار رئیس جمهور به شهرستان نهبندان سفر خواهند کرد و مسئولان ادارات شهرستان باید ظرفیت‌ها را در بخش‌های مختلف شناسایی کرده و به مدیران استانی ارسال کنند.

 

حاجی‌بگلو افزود: برای این ظرفیت‌ها باید طرح تهیه شود که در جلسات بتوان آن را مطرح کرد.

 

وی تصریح کرد: طی بررسی‌هایی که انجام شده است مهم‌ترین و نخستین اولویت مسئولان و درخواست به حق مردم گازرسانی به نهبندان است که باید به طور جدی مورد توجه مسئولان استانی و کشوری قرار گیرد.

 

فرماندار نهبندان گفت: گازرسانی جزو پروژه‌های زیرساختی نهبندان است و برای جذب سرمایه‌گذار بسیار مهم است و به عنوان یک زیرساخت نیاز نخست نهبندان است.

 

حاجی‌بگلو بحث پادگان نهبندان را یکی دیگر از اولویت‌های این شهرستان عنوان کرد و اظهار داشت: موضوع پادگان یکی از ظرفیت‌های خوب شهرستان است که می‌تواند در توسعه شهرستان نقش بسیار مهمی داشته باشد.

 

طرح توسعه نهبندان یکی دیگر از اولویت‌هایی بود که حاجی‌بگلو به آن اشاره کرد و ادامه داد: این طرح در سال 81 به تصویب هیئت وزیران رسیده است و در شش فصل و در قالب 17 ماده تهیه شده است که زمان در نظر گرفته شده است که کار مناسبی در این زمینه و مصوبات آن تاکنون انجام نشده است.

 

فرماندار نهبندان اضافه کرد: به دنبال آن هستیم که این طرح که 10 ساله بوده است و دو سال دیگر از آن باقی‌مانده به مدت پنج سال تمدید شود و مصوبات آن اجرایی شود.

 

وی افزود: در این طرح توسعه شاخص‌ها و مصوبات بسیار خوبی برای نهبندان در نظر گرفته شده است که اگر محقق شود به توسعه هر چه بیشتر شهرستان کمک زیادی خواهد کرد.

 

حاجی‌بگلو تصریح کرد: ایجاد بخش سرداران، توسعه و رونق بازارچه مرزی دوکوهانه و همچنین ایجاد دانشکده علوم پزشکی از دیگر اولویت‌هایی است که برای نهبندان در نظر گرفته شده است.

 

فرماندار نهبندان خاطرنشان کرد: افراد باید از حاشیه‌ها دوری کنند و با هم برای تحقق این اولویت‌ها و ایجاد توسعه در شهرستان نهبندان بیش از بیش تلاش کنند.

همچنین غلامرضا خدادادی به خبرنگاران رسانه های گروهی اظهار داشت: تزریق گاز به شبکه شهر مورد و سربیشه (باتوجه به نزدیکی اتمام شبکه درون شهری سربیشه و تکمیل شبکه درون شهری مود)، تامین نیروی انسانی برای راه اندازی بیمارستان 24 تختخوابی سربیشه و تامین پزشک متخصص برای بیمارستان مذکور و فرسوده بودن تعداد زیادی از خانه هاب بهداشت روستایی از مهمترین مطالبات مردم این شهرستان از دولتمردان یازدهم است.

 

به گفته وی اجرای به موقع شبکه فاضلاب شهر سربیشه، احداث سالن اجتماعات و آمفی تئاتر در مرکز شهرستان، تسریع در دوبانده کردن محور بیرجند- سربیشه- نهبندان، استقرار کنسولگری ایران در فراه، تکمیل راه بازارچه مرزی به فراه که از 130 کیلومتر آن 65 کیلومتر آسفالت شده و در مبادلات مرزی بسیار تعیین کننده است از دیگر درخواست های مردم است.

 

وی افزود: احداث ساختمان دانشگاه پیام نور با اعتبار بالغ بر 20 میلیارد ریال، اعطای ردیف مجوز برای هیات علمی دانشگاه پیام نور سربیشه، تکمیل ساختمان فنی و حرفه ای خواهران سربیشه با مبلغ 3500 میلیون ریال، اجرایی شدن مصوبه 18 قانون بودجه 93 مبنی بر در اختیار قرار گرفتن کل درآمد بازارچه به استانداری از دیگر درخواست های مردم سربیشه از نماینده عالی دولت در سفر به این شهرستان است.

 

فرماندار سربیشه گفت: احداث راه ترانزیتی برای محور سربیشه- پایانه مرزی ماهیرود با توجه به اینکه گذر رسمی ایران به افغانستان از مرز ماهیرود می باشد و روزانه حدود300 کامیون برای صادرات و واردات از بازارچه و پایانه و گمرک مرزی از این مسیر تردد می کنند، تسریع و تامین اعتبار برای تکمیل زیرساخت های مسکن مهر و تامین اعتبار جهت تکمیل استخر سرپوشیده سربیشه از دیگر این خواسته ها است.

 

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه یکی از زمینه های مهم اشتغال پایدار بخش صنعت و معدن است، حمایت از واحدهای صنعتی (نیمه تعطیل و تعطیل) و نواحی صنعتی مود و سربیشه با تسهیلات ارزان قیمت باید صورت پذیرد چرا که در حال حاضر تسهیلات صندوق توسعه ملی با نرخ های 15 و 17 درصد ولی با شرایط سخت و زمان بر می باشد.

 

وی با اشاره به اینکه احداث کمربندی شهر سربیشه و توسعه به سمت شرق با توجه به توپوگرافی منطقه و عدم توسعه در سایر جهات، تامین زیرساخت های گردشگری، اعطای مجوز واردات از مرز ماهیرود و راه اندازی بازار عرضه این محصولات در شهرستان که زمینه اشتغال پایدار را ایجاد می کند از دیگر این مطالبات است، افزود: با توجه به اینکه حدود 30 درصد مردم شهرستان عشایر و دامدار هستند و همچنین مرغداری هایی بسیاری زیادی در شهرستان وجود دارد، احداث کشتارگاه صنعتی دام و طیور ضروری است.

 

خدادادی همچنین بر تسریع در ایجاد منطقه ویژه اقتصادی در مرز ماهیرود، پیگیری واریز عواید حاصل از فروش سوخت در مرز ماهیرود به مردم مرزنشین شهرستان، تبدیل نمایندگی های ادارات مستقر در شهرستان به اداره و مدیریت مستقل، اعتبار ویژه برای احداث ساختمان ادارات شهرستان که اکثرا استیجاری هستند و احداث سوله مدیریت بحران در شهرستان نیز تاکید کرد.

 

وی اظهار داشت: تکمیل ساختمان سدسیاهو و شبکه آبیاری و زهکشی سیاهو، تکمیل مجتمع های آبرسانی روستاهای خوشاب، چنشت، درح، کلاته بالا، اسفزار، ماخونیک، تکمیل مخزن 2 هزار متر مکعبی، تکمیل و بهسازی راههای روستایی نیمه تمام، یکپارچه سازی، تجهیز و نوسازی اراضی سنتی از دیگر این مطالبات است.

 

وی با توجه به اینکه از مجموع یکهزار و 120 رشته قنات شهرستان، 301 رشته کاملاً خشک شده است و از 819 رشته قنات آبدار، 50 درصد آن در حدتامین آب شرب دام روستا هستند بر تکمیل مجتمع های آب شرب روستایی تاکید و خواستار معافیت در محاسبه آب و برق مصرفی شد.

علاوه براین،

مهدي فرجامي در گفتگو با خبرنگار شبستان با اشاره به اينکه وزير نيرو همزمان با يازدهمين سفر رئيس جمهور به خراسان جنوبي به شهرستان خوسف سفر مي کند، اظهار داشت: يکي از مهمترين خواسته هاي مردم اين شهرستان، حل مشکل فاضلاب شهري اين شهرستان است.

 

وي با بيان اينکه حل اين مشکل نيازمند 25 ميليارد تومان اعتبار است، اظهار اميدواري کرد: سفر هيات دولت به استان باعث شود اعتبار مورد نياز اين پروژه در پيوست بودجه سال 94 و يا برنامه ششم توسعه لحاظ شود.

 

فرماندار خوسف همچنين با اشاره به اينکه درخواست برق رساني به آبگرم لوت يکي ديگر از درخواست هاي اين شهرستان از شخص وزير نيرو است،‌ ادامه داد: مجموعه آبگرم لوت مکان خوبي براي توريسم درماني مي تواند داشته باشد ولي تحقق اين مهم درگرو تامين 60 کيلووات برق خورشيدي است.

 

وي همچنين تامين برق معدن قلعه زري را يکي ديگر از مطالبات اين شهرستان در سفر وزير نيرو به خوسف ذکر کرد و گفت: متجمع آبرساني شهر خوسف و همچنين مجتمع آبرساني روستايي اين شهرستان فرسوده بوده و نيازمند توجه جدي هستند.

 

فرجامي تصريح کرد: شهرک صنعتي خوسف که سرريز صنعت استان را درخود جاي داده است، در بحث آب با مشکل جدي مواجه است که انتقال آب به اين شهرک از روستاي بيشه و تصفيه آن نيازمند 5 ميليارد تومان اعتبار است.

 

وی همچنین از کمبود نقدیگی واحدهای تولیدی شهرستان نیز خبر داد و گفت: تنها ۳۰ درصد واحدهای تولیدی شهرستان فعال بوده و عملا از ۱۸ واحد تولیدی تنها پنج واحد فعالیت دارند.

 

وي به وجود يکهزار و 333 کيلومتر راه فرعي و اصلي در شهر خوسف اشاره کرد و افزود: متوسط راههای آسفالته استان ۵۰ درصد بوده در صورتی که این رقم برای شهرستان خوسف ۳۹ درصد است.

 

فرماندار خوسف همچنين خواستار آسفالت شدن راه آبگرم لوت به نايبند شد و گفت: با تحقق اين مهم 240 کيلومتر به يزد نزديک تر مي شويم.

 

وي با بيان اينکه با آسفالت شدن راه معدن قلعه زري به سمت شهداد کرمان؛ 100 کيلومتر به استان کرمان نيز نزديک تر مي شويم، ادامه داد: با انجام اين مهم رونق تجاري در بهره برداري از معادن و امنيت را در کوير خواهيم داشت.

 

فرجامي خاطرنشان کرد: قرار بود در سفر دکتر نوبخت به خراسان جنوبي اين مهم از محل اعتبارات کويري تامين شود ولي متاسفانه تاکنون محقق نشده است.

 

وی در خصوص کمبود آب و خشک شدن چاههای کشاورزی و قنوات نیز بیان کرد: با توجه به خشک شدن چاههای کشاورزی نیاز به انتقال چاهها بوده که در این راستا باید اقداماتی انجام شود.

 

فرماندار خوسف عدم پوشش شبکه هاي سيما در خوسف و روستاها و عدم آنتن دهي تلفن همراه و ثابت در روستاهاي پرجمعيت را از ديگر نيازها و مطالبات مردم اين شهرستان ذکر کرد و افزود: بيمارستان شهر خوسف که در حال حاضر 30 درصد پيشرفت فيزيکي دارد و تاکنون يک ميليارد و 200 ميليون تومان به آن اختصاص يافته است،‌ نيازمند 3.5 ميليارد تومان ديگر براي تکميل است.

 

وي با اشاره به اينکه شهرستان خوسف حتي يک پزشک متخصص نيز ندارد، يادآور شد: در همين راستا تا زمان ساخت کامل بيمارستان و افتتاح آن،‌بايد مراکز بهداشتي درماني شبانه روزي شوند چرا که اين مهم مصوب شده است اما عملياتي نشده است.

 

فرجامي همچنين به ساخت مجتمع فرهنگي هنري شهرستان خوسف اشاره کرد و گفت: اين پروژه از سال 84 آغاز شده است و تاکنون تنها 250 ميليون تومان به آن اختصاص يافته است و براي اتمام نيازمند 1.5 ميليارد تومان اعتبار است.

 

وي عدم وجود استخر شنا و سالن ورزشي ويژه بانوان را يکي ديگر از مطالبات به حق مردم خوسف ذکر کرد و خاطرنشان کرد: 150 ميليون تومان در سالهاي گذشته براي ساخت اين پروژه داده شده است و تکميل و بهره برداري از آن نيازمند 1 ميليارد تومان ديگر است.

همچنین، محمدرضا رجبي مقدم تاکيد کرد: حضور رئیس‌جمهور و هیئت دولت در جمع مردم هر منطقه سبب ایجاد امید و شادابی اجتماعی خاص در بخش‌های مختلف می‌شود و این مقوله از برنامه‌های خاص دولت تدبیر و امید است.

 

وی اظهار امیدواری کرد با سفر هیئت دولت به استان و همچنین شناخت مسائل مختلف هر شهرستان، تخصیص منابع به جا و تأثیرگذارتر انجام و برای کاهش فاصله محرومیت مناطق و توسعه متوازن هزینه شود و همچنین با نظارت میدانی، میزان تحقق برنامه‌ها و چشم‌انداز هر منطقه بررسی و با اصلاح انحرافات احتمالی از معیارها قطار توسعه منطقه‌ای در ریل خود قرار گیرد

 

فرماندار فردوس گفت: هدف از سفر مسئولان تراز اول کشور به استان و شهرستان‌ها آشنایی و شناخت بیشتر با مشکلات مردم و منطقه است تا با درک صحیح از مسائل حوزه شهرستان و محرومیت‌ها، تصمیمات فنی و دقیق‌تری مبتنی بر واقعیت‌ها برای توسعه منطقه گرفته شود.

وی با اشاره به موقعیت ویژه جغرافیایی شهرستان فردوس و عبور سالانه بیش از هشت میلیون مسافر و زائر از محورهای مواصلاتی این شهرستان، تکمیل بیمارستان یک‌صد تختخوابی را یکی از خواسته‌های اصلی مردم این شهرستان دانست و یادآور شد: بیمارستان فعلی فردوس از قدمت بسیار زیادی برخوردار بوده و امکانات موجود در آن جوابگوی مردم و همچنین بیماران عبوری از این شهرستان نیست.

 

وي نخستین اولویت مردم و مسئولان این شهرستان را اتصال راه‌آهن آنتنی فردوس به راه آهن سراسری عنوان کرد و گفت: مطالعات اولیه این پروژه انجام و مجوز کمیسیون ماده 215 برنامه پنجم توسعه نیز اخذ شده است.

 

رجبی‌مقدم افزود: به‌دلیل محدودیت‌های اعتباری، پروژه راه‌آهن فردوس در بودجه پیشنهادی دولت به مجلس شورای اسلامی برای سال 1394 قرار نگرفته است که انتظار می‌رود با سفر هیئت دولت به خراسان جنوبی، این خواسته به حق مردم فردوس جامه عمل پوشانده شود.

 

وی تصریح کرد: تکمیل باند امداد و نجات فردوس با پیشرفت 50 درصدی، تکمیل بیمارستان یک‌صد تختخوابی با پیشرفت 80 درصدی، تکمیل راه‌های اصلی شهرستان از جمله راه فردوس، بجستان و فردوس، دیهوک و فردوس به سه راهی روم و گازرسانی به روستاها به منظور جلوگیری از مهاجرت روستائیان از اولویت‌های اصلی و پروژه‌های نیمه‌تمام شهرستان فردوس است که در سفر نماینده هیئت دولت به این شهرستان مطرح و پیگیری می‌شود.

 

فرماندار فردوس یادآور شد: مسائل و مشکلات شهرستان و پیشنهادات لازم طی چند روز گذشته با حضور مسئولان ادارات و نمایندگان مردم در شورای اسلامی شهر و شهرستان احصاء و با تأکید نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی به استانداری و ادارات کل استانی ارسال شده تا ضمن بررسی در برنامه کاری پیگیری‌ها گنجانده شود.

 

رجبی مقدم گفت: با توجه به اینکه تمام پیشنهادات درهرحوزه وسازمان تنظیم وبه ادارات کل مربوطه ارسال شده، پیگیر گنجاندن آن دربرنامه‌های سازمان مربوطه نیز هستیم و اولویت‌بندی خواسته‌های مردم شهرستان درسایر حوزه‌ها نیز جمع‌بندی و توسط فرمانداری ارائه و در سفر نماینده رئیس‌جمهور به شهرستان فردوس پیگیری می‌شود.

برنامه های سفر رئیس جمهور به بیرجند

به گزارش شبستان، روحانی صبح چهارشنبه سوم دی ماه راهی خراسان جنوبی می شود.

بنابراین گزارش، 90 خبرنگار، عکاس و تصویربردار از رسانه های نوشتاری، دیداری و شنیداری سراسری و استانی، یازدهمین سفر رییس جمهور و هیات دولت به استان خراسان جنوبی را پوشش می دهند.

استقبال مردمی از دکتر روحانی رئیس جمهور اسلامی ایران روز چهارشنبه ساعت 8 صبح در محل استادیوم آزادی بیرجند است.

در این سفر، دستيار ويژه رئيس جمهور به درميان، معاون امور مجلس به قاين، وزیر امور اقتصادی و دارایی به زيركوه و وزیر اطلاعات به فردوس سفر می‌کنند.

همچنين معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري به سرايان، وزير جهاد کشاورزی در بشرويه، وزیر آموزش و پرورش در سربيشه، معاون توسعه روستايي و مناطق محروم كشور در نهبندان، وزیر راه و شهرسازي در طبس، وزیر نیرو در خوسف حضور پیدا می‌کنند.

گفتنی است، در يازدهمين سفر استاني رئيس جمهور و هيات دولت به خراسان جنوبي، تمامي درخواست ها و مطالبات مردمي از طريق تلفن 111 دريافت مي شود.

اين تلفن به مدت 48 ساعت (از 24 ساعت قبل تا 24 ساعت بعد از سفر) فعال خواهد بود و 200 نفر در سه شيفت کاري با 60 خط تلفن در خدمت مردم از نقطه صفر مرزي تا مرکز استان خواهد بود.

البته، با همکاري هلال احمر 70 نفر از آقايان و 30 نفر از بانوان در مراسم ديدار مردمي رئيس جمهور، نامه هاي مردم را جمع آوري خواهند کرد.

به گزارش شبستان، کاروان دولت تدبیر و امید پیش از این به استان های خوزستان، هرمزگان، سیستان و بلوچستان، ایلام، لرستان ، چهارمحال و بختیاری، اردبیل، خراسان رضوی، زنجان و گلستان سفر کرده است.

روحانی سنت سفر به استان های محروم را همچنان ادامه می دهد تا روزی نوبت به استان های بزرگ و کلان شهرهایشان شود.

پایان پیام/

 

کد خبر 425792

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha