سنجار جهنم داعشی ها؛ تکفیری ها رو به زوال هستند

تروریستهای داعش که در مناطق مختلف عراق متحمل خسارات سنگین شده اند در حال فرار از سنجار در نینوا هستند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، سنجار به عربی: سنجار، کردی: Şengal) شهری در استان نینوا در شمال باختری عراق است. جمعیت این شهر در سال ۲۰۰۶ میلادی ۳۹٫۸۷۵ نفر بود. بیشتر مردم این شهر از کردهای ایزدی هستند. اقلیتی از آشوریان و اعراب نیز در سنجار سکونت دارند.

این منطقه از زمانی مشهور شد که تروریستهای داعش به استان نینوا یورش بردند و این شهر را نیز به اشغال خود درآوردند. پس از عقب نشینی نیروهای پیشمرگه کُرد بدون هیچ درگیری از بخش سنجار و ربیعه در غرب استان نینوا، تروریست‌های تکفیری داعش بر این مناطق سیطره یافتند. عناصر داعش پس از ورود به سنجار شمار زیادی از ساکنان این مناطق را که «ایزدی» هستند، قتل عام، آواره و بی‌خانمان و تمامی زیارتگاه‌های این شهر را ویران کردند.

ایزدی‌ها اقلیت مذهبی کرد زبانی هستند که در کردستان عراق، کردستان ترکیه، کردستان سوریه و قسمت کردنشین ارمنستان و اطراف تفلیس پایتخت گرجستان زندگی می‌کنند. شمار ایزدیان در مجموع این کشور‌ها تا ۵۰۰ هزار نفر برآورد می‌شود که حدود ۲۰۰ هزار نفر از آن‌ها در عراق زندگی می‌کند. ایزیدی ها طایفه ای هستند که بیشتر در نزدیکی موصل و منطقه سنجار عراق به سر می برند اما گروههای کوچکتری از آنها در ترکیه، سوریه، ایران، گرجستان و ارمنستان حضور دارند. ایزیدی ها کُرد هستند و ریشه هندو اروپایی دارند و به زبان کردی به عنوان زبان مادری سخن می گویند و به عربی نیز تکلم می کنند. همه دعاها و کتابهای دینی آنها به زبان کردی است. لالش ضریح مقدس آنها در شمال عراق است و از شخصیتهای معنوی مورد احترام آنها در عراق و جهان است.

تعداد آنها 500.000 نفر در کل دنیاست که بیشتر آنها در عراق زندگی می کنند نزدیک به سی هزار نفر از آنها در سوریه به سر می برند و بیش از 500 نفر از آنها در ترکیه نیستند که تعداد آنها بیش از 25 هزار نفر در اوایل قرن هیجدهم بود و بسیاری از آنها به اروپا رفتند. در ایران نزدیک گروه اندکی زندگی می کنند که آمار دقیقی از آنها در دست نیست.

سازمان یونیسف در گزارشی درباره وضع اقلیت ایزیدی در نینوا قبل از آزاد سازی کوهستان سنجار اعلام کرد: 40 کودک بر اثر گرسنگی و تشنگی به دنبال یورش داعش به سنجار جان باخته اند. 25000 کودک سرگردان در کوههای اطراف سنجار در موصل نیاز به کمک های حیاتی دارند.

 درمدت اشغال داعش بر اساس گزارش وزارت حقوق بشر عراق، داعشی ها زنان و دختران ایزیدی را در منزلی در سنجار جمع کردند و تعدادی را نیز به فرودگاه تلعفر منتقل کردند. برخی منابع از ربوده شدن بیش از 400 زن و دختر ایزیدی از سوی تروریست های داعش و سرنوشت نامعلوم آنها خبر داده بودند.

 این حادثه دردناک سخنرانی معروف "ویان دخیل" یکی از نمایندگان زن در پارلمان عراق به شدت برای ذبح هم کیشان خود گریست و نمایندگان دیگر را متاثر کرد به دنبال داشت.

وی آن هنگام در صحن پارلمان عراق گفت: طایفه ایزیدی در معرض کشتار جمعی قرار گرفته اند. داعش کودکان و مردان را می کشند. تاکنون بیش از 500 ایزیدی به دست گروهک داعش کشته شده اند. 500 زن ایزیدی از سوی داعش به عنوان کنیز به یغما برده شده اند و در زندان هایی در نزدیکی تلعفر به سر می برند.

اما سرانجام نیروهای پیشمرگه کوه سنجار را به محاصره درآوردند و ایزدی ها را نجات دادند.نیروهای پیشمرگه مناطق مختلفی مانند زمار و سنجار به کنترل خود در آوردند و در حال پیشروی به سوی تلعفر که اهمیت به سزایی پس از موصل دارد، هستند.

داعش که در مناطق مختلف در حال نابودی است در موصل نیز دچار افول شده است و از بیم عملیات برای آزادی سازی موصل تررویستهای زیادی را در ورودی موصل مستقر کرده است.

منابع آگاه از پیشروی های نیروهای پیشمرگه در مرزهای سوریه و عراق و ورود تعداد زیادی از خانواده های تروریستها به شهر تل ابیض در حومه الرقه و فرار آنها از عراق خبر می دهند.

 

 

 

کد خبر 425652

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha