به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام و المسلمین سیدعلی عماد معاون پژوهش حوزههای علمیه قم امروز (29 آذر) در نشست خبری که در مرکز مدیریت حوزههای علمیه برگزار شد با تبریک هفته پژوهش به فعالان حوزه پژوهش عنوان کرد: هفته پژوهش در سال جاری تفاوتهایی را نسبت به سالهای قبل دارد که عمدهترین تفاوت آن صدور سند ملی تحت عنوان «سیاستهای کلان عرصه علم و فناوری» است که از سوی مقام معظم رهبری (مد ظله) ابلاغ شده است.
معاون پژوهش حوزههای علمیه قم اظهار داشت: صدور سند ملی نقطه عزیمت جدید و دمیدن روح تازه به کالبد فعالیتهای پژوهش و فناوری در کشور است.
حجت الاسلام و المسلمین عماد بیان داشت: حوزههای علمیه به وسیله این سند ملی در برنامههای خود کنترل و بازنگری انجام میدهند و بسط و گسترش علم و فناوری، تربیت نیروی انسانی، تبدیل چرخه علم به فناوری و تبدیل فناوری به استقرار دستگاه مصرف کننده مناسب صورت میگیرد.
در یک سال اخیر، کارهای عمدهای در بخش زیرساختها صورت گرفته است
وی با بیان این که در یک سال اخیر، در بخش زیرساختها کارهای عمدهای صورت گرفته است گفت: از هفته پژوهش سال گذشته تا کنون، جهت تعلیم و تربیت نیروی انسانی، کارگاههای آموزشی برنامهریزی شدهای برگزار شد.
معاون پژوهش حوزههای علمیه قم ابراز کرد: کارگاههایی در روشهای مختلف مقاله نویسی، تحقیق، پایان نامه نویسی در سطوح مختلف برنامه ریزی برگزار شد، همچنین در کار زمینه سازی تحقیقات ضمن درس، کار الگوی تکالیف پژوهشی برای مسأله یابی و نیاز سنجی علمی آنان به پایان رسیده که در اختیار استاتید حوزه قرار میگیرد.
حجت الاسلام و المسلمین عماد عنوان کرد: در بحث کتابخانهها، نقصها و کمبودهای کتابخانهها شناسایی شده است و مراحل تکمیلی خود را طی میکند.
وی ادامه داد: در بخش نیازسنجی پژوهشی در مطالعات پژوهشی پنج اثر نیازسنجی پژوهشی در عرصههای روانشناسی اسلامی، علوم تربیتی، ادبیات داستانی، اقتصاد اسلامی و در نهایت اولویتهای پژوهشی عرصه قرآن و قرآن پژوهی انجام شده است که در دهه اول بهمن سال جاری در همایش کتاب سال حوزههای علمیه رونمایی میشوند.
بیش از 500 نشست تخصصی در نهادها و دستگاههای پژوهشی حوزه
معاون پژوهش حوزههای علمیه قم اظهار داشت: در گذشته فعالیتهای ترویجی پژوهشی در قالب نشر آثار و عمدتا در قالب نشریه ذیربط انجام میشد که به قوت خود ادامه دارد.
حجت الاسلام و المسلمین عماد با بیان این که نشستهای علمی قابل توجهی توسط دستگاههای حوزوی صورت گرفته است گفت: در یک سال اخیر نهادها و دستگاههای پژوهشی حوزه فعالیتهای بیشتری با موضوعات و استانداردهای مناسب ارائه کردند که از میان 500 نشست برگزار شده در یک سال اخیر حدود 150 نشست برگزیده میشود و چکیده آن در سایت معاونت پژوهش حوزههای علمیه در اختیار علاقمندان قرار میگیرد.
بیش از هزار و 200 عنوان کتاب تخصصی در کتابخانه مدرسه فیضیه
معاون پژوهش حوزههای علمیه قم بیان داشت: در کتابخانه مدرسه فیضیه بخش تخصصی علم شناسی و پژوهش شناسی راه اندازی شده است که بیش از هزار و 200 عنوان کتاب تخصصی به چند زبان وجود دارد که برای پژوهشگران میتواند موثرباشد.
وی افزود: همچنین در کتابخانه مدرسه فیضیه بخش نخست اسناد علمی حوزه به صورت آزمایشی به نمایش پژوهشگران در میآید که امید است به زودی به صورت رسمی آغاز به کار کند.
معاون پژوهش حوزههای علمیه قم اظهار داشت: در بخش تخصصی کتابخانه، چکیده 95 درصد پایاننامه حوزویان که در چرخه اعتبارسنجی مدارس حوزه علمیه داوری شده است در سه جلد آماه انتشار است.
حجت الاسلام و المسلمین عماد تصریح کرد: در یک سال گذشته مجلاتی متقاضی دریافت مجوز بودند که با کمک شورای اعطای امتیازات علمی اکثر آنها مجوز دریافت کردند، همچنین امسال شاهد تأسیس پنج انجمن دیگر خواهیم بود.
بیش از 120 نشریه حوزوی در قم
معاون پژوهش حوزههای علمیه قم ادامه داد: سه مرکز به صورت رسمی مجوز علمی صادر میکنند از جمله کمیسیون نشریات وزارت علوم، کمیسیون نشریات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و همچنین شورای اعطای مجوز حوزههای علمیه که نشریات مجاز هستند که از هریک از اینها مجوز بگیرند.
وی خاطرنشان ساخت: مجموع نشریات حوزوی بیش از 120 نشریه است که در چهار عنوان علمی پژوهشی، علمی ترویجی، علمی تخصصی و علمی اطلاع رسانی تعریف شده اند و در این دو سه سال اخیر بیش از 40 نشریه پژوهشی و ترویجی صادر شده است.
پایان پیام/
نظر شما