به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، کارهای خيرانه و نیکوکارانه در این دنیا در جهت رفع مشکلات نیازمندان و کمک به توسعه و ترقی کشور میتواند توشه ای برای آخرت ما باشد. نهادینه شدن فرهنگ وقف در جامعه میتواند به توسعه زیر ساختهای اقتصادی، فرهنگی و ... در کشور کمک کند و باعث برچیده شدن فقر در جامعه، کم شدن فاصله طبقاتی، پیشرفت علم و دانش شود و مشکلات جوانان را کم کند.
عمل خیرانه در همه جوامع به عنوان يک عمل مناسب و سازگار تلقی میشود و آثار و برکات زیادی را به دنبال دارد. يکی از کارهای خير وقف نام دارد، که در تمام اديان آسمانی، به خصوص در دين اسلام نامی آشنا است.
وقف به معنای هدیه ابدی برای خدمت عمومی برای رضای الهی است و نگه داشتن اصل چیزی و جاری بودن منفعت آن برای خیر و نیکی محسوب میشود.
وقف و کمک به همنوع، تاریخی به درازای تمدن انسان دارد و در فرهنگ و آیین اسلامی و ایرانی ما وقف از اهمیت ویژهای برخوردار است و از این رو این مقوله عرفی، فرهنگی و شرعی باید مورد توجه قرار گیرد.
دین اسلام به وقف بیشتر پرداخته و ترویج این فرهنگ را ضروری میداند، از دیدگاه اسلام، یکی از خصوصیات انسان مومن تخصیص دادن قسمتی از مالش برای نیازمندان است و یکی از بهترین نوع تخصیص مال، وقف است که انسان مومن قسمتی از مالش را برای رفع مشکل موسسههای خدماترسانی به اجتماع و نیازمندان وقف میکند که دائماً صرف آن شود.
وقف سنتی حسنه و ماندگار که نیازمند ترویج در جامعه است که باید در این زمینه خیران بیش از پیش وارد صحنه شده و برای ترویج این سنت تلاش کنند.
وقف کردن اموال یکی از راه های نزدیک شدن به خداوند است
حجت الاسلام کاظم حافظ نیا، امام جمعه بندر آستارا بر ترویج فرهنگ وقف در جامعه تاکید کرد و افزود: اگر جامعه ما در راستای فرهنگ وقف حرکت کند بسیاری از مشکلات جامعه حل می شود.
وی پیامبر گرامی اسلام را نخستین واقف عنوان کرد و گفت: وقف از نشانه های مومنین است.
حجت الاسلام حافظ نیا با بیان اینکه در دین مبین اسلام وقف از اهمیت ویژه ای برخوردار است، افزود: وقف در گذشته از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده و الان نیز وجود دارد که باید تقویت شود.
امام جمعه بندر آستارا وقف را صدقه جاری دانست و خاطر نشان کرد: کسی که ملک، مغازه و مسکنی را وقف میکند، تا زمانی که از آن وقف استفاده میشود ثوابش برای شخص وقف کننده منظور میشود.
این کارشناس علوم دینی و مذهبی وقف کردن اموال را یکی از راههای نزدیک شدن به ایزد منان دانست و خاطر نشان کرد: کسانی که ثروتمند هستند نباید نیازمندان جامعه را از یاد ببرند بلکه با کمکهای خود باعث خوشحالی خانوادههای مستمندان شوند و این کاری ارزشمند است.
حجت الاسلام حافظ نیا خواستار معرفی آثار و برکات وقف از سوی رسانهها به مردم شد و گفت: مردم و متدینین تلاش کنند تا فرهنگ وقف در شهرستان نهادینه و احیا شود.
فرهنگ وقف به وسیله صدا و سیما و خبرگزاری ها در جامعه نهادینه شود
جمشید مهدوی، سرپرست اداره اوقاف و امور خیریه بندر آستارا ا با اشاره به جایگاه و اهمیت وقف در فرهنگ اسلامی، اظهارکرد: وقف یکی از سنتهای سفارش شده در فرهنگ و آموزههای دینی و اسلامی محسوب میشود.
وی افزود: نیت پسندیده واقفان در وقف بخشی از اموال به هر اندازه که باشد، میتواند توشهای عظیم را برای شخص واقف به همراه داشته باشد.
سرپرست اداره اوقاف و امور خیریه بندر آستارا فرهنگ وقف را اهتمام به امور دینی و فرهنگی جامعه بشری دانست و خاطر نشان کرد: وقف خدمت به تربیت دینی و گسترش معنویت در جامعه، خدمت به علم و سلامت ودرمان جامعه، حفظ کرامت انسانی، مبارزه علمی با تحریم اقتصادی دشمن است.
این مقام مسئول تصریح کرد: با کمک واقفین ما شاهد رفع مشکلات نیازمندان و توسعه بسیاری از بخش ها در جهت عمران و آبادانی کشور بوده ایم.
مهدوی بر ضرورت ترویج و احیای فرهنگ وقف در جامعه تاکید کرد و گفت: باید فرهنگ وقف در کشور به وسیله صدا و سیما، خبرگزاری ها و مطبوعات و نشریات نهادینه شود.
پایان پیام/
نظر شما