به گزارش خبرنگار سیاسی قضایی خبرگزاری شبستان، عملکرد موفق دستگاه قضا در برخورد بدون اغماض با قضات متخلف، چه کسانی سال آینده ۲۱ ماه خدمت میکنند؟، پرونده کرسنت سیاسی نیست؛ این پرونده فنی و تکنیکی است، بیاحتیاطی و بیمبالاتی از بیشترین نوع قصور پزشکی است برخی از اخبار حوزه قضایی درهفته گذشته بود. ادامه این اخبار را در گزارش زیر می خوانید:
باشگاه خبرنگاران: جهان امروز گرفتار جاهلیت مدرن است/ ضرورت مراقبت مرزبانان فرهنگی از القاء شبهه و فتنه در کشور
دادستان کل کشور گفت: اگر نظام شهید پرور، بصیرت آفرین و مبتنی بر دین و ارزش الهی و تربیت یافته عاشورایی و اربعین حسینی در حادثه فتنه ۸۸ نبودند، شاید نظام سلطه در کشور حاکم میشد، اما مردم ما در مقابله با جهل مدرن ایستادگی کردند و با تاسی به سخنان حکیمانه مقام معظم رهبری جواب محکمی به فتنه گران دادند.
حجتالاسلام والمسلمین «سید ابراهیم رئیسی» دادستان کل کشور در سخنرانی پیش از خطبههای نمازجمعه این هفته تهران با اشاره به ماموریت رسالت پیامبر(ص) اظهارداشت: خداوند در نعمت رسالت ختمیه بر بندگانش منت گذاشته و هیچ نعمتی بالاتر از نعمت ولایت و رسالت برای بشریت نیست.
وی ادامه داد: هیچ پیامبری در ماموریت رسالتش مانند حضرت محمد(ص) اذیت و آزار ندید و با رسالتش پیوندی میان ولایتمداری و معنویت برقرار شد.
دادستان کل کشور با بیان اینکه موحد بودن جز در پرتو ولایت الهی تحقق نمیپذیرد، اظهارداشت: توحید و یگانگی جز با پیوند ولایت گسترش نمییابد، پیامبر(ص) نظامی را میخواهد برقرار سازد که براساس توحید صالح، نفی عبودیت غیرخدا و نظام عدل گستر باشد.
عملکرد موفق دستگاه قضا در برخورد بدون اغماض با قضات متخلف
«سعید مرتضوی» یکی از قضات سابق، پروندههای مختلفی در دستگاه قضایی دارد که یکی از این پروندهها، پرونده تخلفات وی در جنایت موسوم به کهریزک است که در این میان دستگاه قضا با برخورد قاطع و بدون ملاحظه در رسیدگی به این پرونده بدون هیچ خط فرمزی پیشتاز بوده است.
«سعید مرتضوی» پروندههای مختلفی در دستگاه قضایی دارد که یکی از این پروندهها، پرونده تخلفات وی در زمان ریاست بر سازمان تامین اجتماعی و پرونده موسوم به جنایت کهریزک است که در این میان دستگاه قضا با برخورد قاطع و بدون ملاحظه در رسیدگی به این پرونده بدون هیچ خط فرمزی پیشتاز بوده است، به طوری که چندی پیش آیتالله آملی لاریجانی در همایش ملی ارتقاء سلامت اداری و مبارزه با فساد مطرح کرد که یک قاضی فاسد به وی گفته که میخواهد یک خبر فوق سرّی به او بدهد و در تلاش بود دیداری با او داشته باشد که قاطعانه وی را رد کرده است.
اصلاح قانون تخفیف یا حذف مجازات اعدام برای قاچاقچیان بر عهده مجمع تشخیص مصلحت است
قائم مقام دبیركل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: تخفیف یا حذف مجازات اعدام برای قاچاقچیان مواد مخدر مصوبه مجمع تشخیص مصلحت نظام است و هر اصلاحی باید از این طریق صورت بگیرد.
علیرضا جزینی در خصوص همكاریهای بین المللی ایران با سایر كشورها برای مبارزه با مواد مخدر گفت: براساس گزارشهای سازمان ملل 85 درصد تریاكی كه از افغانستان ترانزیت میشود را ما كشف میكنیم و از این جهت موضوع ترانزیت مواد مخدر مهم است.
وی اضافه کرد: به تازگی سفرای كشورهای اروپایی از مرزهای شرقی كشور بازدید و اقدامات ایران را مشاهده كردند. آنها هم اذعان دارند كه ایران فعالیتهای خوبی در امر مبارزه انجام داده است، اما یكی از مشكلات اساسی، بحث تحریمها به عنوان مانع خرید تجهیزات برای كشف موادمخدر است. این مساله را در اجلاسهای بین المللی نیز مطرح كردهایم، اما اقدامی صورت نگرفته است و از همكاریهای بین المللی ناراضی هستیم.
انتصابات جدید در سازمان بازرسی کل کشور
رئیس سازمان بازرسی کل کشور در احکامی جداگانه سرپرست بازرسی امور نظامی، امنیتی و نهادها، مدیرکل حقوقی و حمایت از تولید و سرمایهگذاری و سرپرست بازرسی امور واحدهای تابعه قوهقضائیه و دادگستریها را منصوب کرد.
ناصر سراج در احکامی جداگانه حجتالاسلام والمسلمین «سیداکبر مسعودپور» را به سمت سرپرست بازرسی امور نظامی، امنیتی و نهادها و «علیاصغر امینی» را به سمت مدیرکل حقوقی و حمایت از تولید و سرمایهگذاری منصوب کرد.
همچنین رئیس سازمان بازرسی کل کشور در حکمی «محسن حاجیمزدارانی» را به سمت سرپرست بازرسی امور واحدهای تابعه قوه قضائیه و دادگستریها منصوب کرد.
اعلام آمادگی تعزیرات تهران برای افزایش بازرسی بازار نان
مدیرکل تعزیرات استان تهران آمادگی خود را برای افزایش گشت مشترک تعزیرات با دستگاههای نظارتی به منظور نظارت بر قیمت و کیفیت نان اعلام کرد.
محمد محمدی با اعلام این خبر افزود: با توجه به اصلاح قیمت انواع نان و ضرورت نظارت بیشتر بر قیمت و کیفیت آن، اداره کل تعزیرات حکومتی استان تهران نسبت به افزایش گشتهای مشترک تعزیرات حکومتی با دستگاههای نظارتی از امروز چهارشنبه 26 آذرماه سال 93 تا اطلاع زمانی که نیاز باشد، اعلام آمادگی کرده است.
سراج:تبادل تعدادی چک و ضمانتنامه بین چند بانک/ وجهی از دولت حیف و میل نشده است
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به اینکه در رابطه با موضوع ۱۲ هزار میلیاردی سیاهنمایی شده، گفت: در این ماجرا وجهی از دولت حیف و میل نشده است.
ناصر سراج در دیدار با حجتالاسلام و المسلمین سید محمد حسینی شاهرودی، نماینده ولی فقیه در استان کردستان اظهار داشت: متأسفانه در رابطه با موضوع 12 هزار میلیاردی سیاه نمایی شده، بین چند بانک چکها و ضمانتنامههایی رد وبدل شده و در مدت نسبتاً طولانی این اتفاق افتاده اما وجهی از دولت حیف و میل نشده است.
تسنیم: پرونده کرسنت سیاسی نیست؛ این پرونده فنی و تکنیکی است
وزیر دادگستری گفت: پرونده کرسنت سیاسی نیست، بلکه فنی و تکنیکی است که باید مسئولان تلاش کنند تا گیرهای آن را بر طرف کنند.
حجتالاسلام مصطفی پورمحمدی وزیر دادگستری در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت در جمع خبرنگاران، گفت: صندوق توسعه ملی قانونش دقیق است و هیئت نظارت و ساختار آن و هیئت اجرایی آن مستحکم و از 3 قوه هستند، لذا با تجربه صندوق ذخیره ارزی که در گذشته از آن آسیب دیدیم قرار شد این اتفاق تکرار نشود و تا سال گذشته که من در هیئت نظارت بودم به دقت مراقب بودیم و منابع و مصارف صندوق نیز دقیق انجام شده و این روال ادامه دارد.
وی با بیان اینکه من از شنیدن بحث برداشت 4.1 میلیارد دلار توسط دولت از صندوق توسعه ملی تعجب کردم، گفت: منابع کشور ابتدا در اختیار بانک مرکزی است و طبق برنامه توزیع میشود و در شرایط فعلی که با توجه به تحریمها حسابهای ما از روال عادی خارج شده عوض اینکه همگی کمک دولت کنند این بحثها مطرح میشوند.
پورمحمدی: صداوسیما مبارزه با فساد را از رئیسجمهور مطالبه کند
وزیر دادگستری با اشاره به موارد ۱۲ گانهای که رئیسجمهور در همایش مبارزه با فساد مطرحکرد، گفت: صداوسیما اجرای این ۱۲ مورد را از رئیسجمهور مطالبه کند.
برنامه«دیروز، امروز، فردا» شب گذشته با حضور حجتالاسلام مصباحی مقدم، نماینده مجلس شورای اسلامی و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و حجتالاسلام پورمحمدی، وزیر دادگستری به بررسی زوایای مختلف مبارزه با مفاسد اقتصادی پرداخت.
مصباحیمقدم در ابتدای این برنامه گفت: وقتی مقام معظم رهبری پیام 8 ماده ای را برای مبارزه با فساد ارائه کردند، انتظار این بود که دستگاههای مختلف کشور به طور روشن دنبال آن باشند. مسئله فساد پیچیده است و ما از نظر قانونگذاری، اجرا و رسیدگی در دستگاه قضا نیاز به بازنگری جدی داشتیم. در این مدت مجلس قوانین مهمی درباره مبارزه با فساد تصویب کرد. قانون مبارزه با پولشویی، گزارش دارایی مسئولین و عدم شرکت کارمندان دولت در معاملات از جمله آنهاست. قانون رسیدگی به دارایی مسئولین پیش از این درباره رهبر، رئیسجمهور و وزرا در قانون اساسی وجود داشت. اما مجلس هفتم وسعت مسئولین شامل این قانون را افزایش داد ولی چون شورای نگهبان آن را در منافات با اصل 142 قانون اساسی میدانست تصویب نکرد و این مسئله به مجلس تشخیص مصلحت رفت که هنوز تصمیمی در مورد آن نگرفته اند.
مبارزه ۳ قوه با مفاسد اقتصادی بدون در نظر گرفتن سلایق جناحی و سیاسی رخ میدهد
بسیج دانشجویی با صدور نامهای به سران سه قوه تأکید کرد: مبارزه با مفاسد اقتصادی تنها از طریق برخورد با عاملان و فاسدان و بدون در نظر گرفتن سلایق جناحی و سیاسی رخ میدهد.
شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی در نامهای به سران سه قوه در رابطه با مفاسد اقتصادی اعلام کرد: جای بسی تأسف است که در این مسیر پرسعادت انقلاب اسلامی و مردم غیور کشورمان، مسئله مفاسد اقتصادی و اداری همواره چونان دستاندازی عظیم، سد راهی برای اعتلای هرچه بیشتر این مسیر گشته است، معضلی که سالیان سال است صرفاً در همایشهای نمادین و شعاری، تنها به تقبیح آن پرداخته میشود.
بودجه دستگاه قضایی متناسب با انتظارات این قوه نیست
رییس سازمان بازرسی کل کشور گفت: رییس قوه قضائیه پیگیر افزایش بودجه نهادهای قضایی است.
ناصر سراج در جلسه شورای عالی قضایی استان کردستان با بیان اینکه «انتظارات زیادی از قوه قضائیه وجود دارد» گفت: قوه قضائیه از نظر امکانات، بودجه و نیرو در شرایطی نیست که پاسخگوی همه انتظارات باشد، ولی تلاش میکند به وظایف خود عمل کند. امسال شاهدیم مثلاً بودجه پزشکی قانونی نهتنها افزایش پیدا نکرده بلکه با کاهش نیز روبرو بود.
وی ادامه داد: آیتالله آملیلاریجانی پیگیر موضوع افزایش بودجه نهادهای قضایی است. البته امسال دولت هم از نظر مالی با مشکل مواجه است. قبلاً بودجه دولت از طریق فروش نفت تأمین میشد، ولی الان قیمت نفت زیر 60 دلار است که پول آن را هم پرداخت نمیکنند؛ بنابراین دولت باید از طریق مالیات ارتزاق کند، ولی در آن حوزه هم کسانی که در حقیقت باید مالیات بدهند، از آن فرار میکنند.
صدور بیش از 11 میلیارد تومان جریمه برای متخلفان نان
مدیرکل هماهنگی امور استانها در سازمان تعزیرات حکومتی از جریمه 11 میلیارد تومانی متخلفان نان در سراسر کشور در 8 ماه نخست سال جاری خبر داد.
فریبرز جوانشیری گفت: طی هشت ماهه نخست سال جاری، حدود 38 هزار 847 پرونده تخلف نان وارد سازمان تعزیرات حکومتی شده و 38 هزار 459 فقره پرونده نیز مختومه شده است.
کارتهای معافیت تک تک بازیکنان فوتبال را بررسی میکنیم
رییس سازمان بازرسی کل کشور آخرین اقدامات سازمان متبوعش را پیرامون بررسی کارت معافیت بازیکنان فوتبال از خدمت سربازی تشریح کرد.
درباره اقدامات سازمان بازرسی کل کشور در رابطه با بررسی کارت معافیت بازیکنان فوتبال از خدمت سربازی، گفت: در چند قسمت در حال بررسی بر روی موضوع کارت معافیت بازیکنان فوتبال هستیم.
وی ادامه داد: همانطور که قبلتر گفتم به لحاظ قانونی حق افشای گزارشهای سازمان بازرسی را نداریم، اما به صورت دقیق در حال بررسی بر روی تک تک کارتهای معافیت بازیکنان فوتبال هستیم.
ارسال دومین پرونده «صبا آذرپیک» به دادگاه انقلاب
وکیلمدافع صبا آذرپیک از ارسال دومین پرونده موکلش به دادگاه انقلاب و تعیین شعبه رسیدگی به پرونده موکلش خبر داد.
محمود علیزادهطباطبایی در گفتوگو با با اعلام این مطلب گفت: پرونده موکلم پس از صدور کیفرخواست از سوی دادستانی، به یکی از شعبات دادگاه انقلاب ارسال شده است.
وکیلمدافع صبا آذرپیک بیان کرد که اتهامات موکلش در این پرونده تبلیغ علیه نظام و نشر اکاذیب عنوان شده است.
بر اساس این گزارش، علیزادهطباطبایی پیش از این به ایسنا گفته بود که موکلم دو پرونده دارد. پرونده اول وی با عناوین اتهامی فعالیت تبلیغی علیه نظام و نشر اکاذیب تشکیل شده که مربوط به سال 89 است و این پرونده با صدور کیفرخواست به شعبه 28 دادگاه انقلاب تهران ارسال شده و دادگاه هنوز تصمیمی در خصوص پرونده موکلم اتخاذ نکرده است.
پایان پیام/
نظر شما