حقیقت ملکوتی قرآن، سهم انبیاء الهی (ع) است

خبرگزاری شبستان: استاد حوزه علمیه قم، اظهار کرد: حقیقت ملکوتی قرآن، سهم انبیاء است که بی شک ائمه اطهار(ع) نیز در این سهم شریک هستند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمانشاه، حجت الاسلام عرب عصر چهارشنبه(26 آذر) در محفل انس با قرآن کریم در تالار انتظار کرمانشاه، با بیان اینکه همه می توانند از برکات قرآن بهره مند شوند، اظهار کرد: فقط خداوند و مخاطبان اصلی قرآن کریم به خوبی آن را می شناسند و قادر به درک حقیقت آن هستند.

 

یکی از اساتید حوزه علمیه قم و کاشان، ابراز کرد: قرآن کریم از لحاظ تقسیم کلی به لحاظ معناو حقیقت بر چهار مرحله شکل گرفته که شامل عبارات، اشارات، لطائف و حقایق قرآن است.

 

وی با بیان اینکه هریک از این مراحل مخاطبان خاص به خود را دارد، بیان کرد: عبارات قرآن از آن عوام است که به ظاهر سرمایه علمی آن چنانی ندارند و فقط می توانند قرآن را تلاوت کنند.

 

حجت الاسلام عرب، افزود: حتی نگاه کردن به کلمات قرآن برای کسی که از سواد محروم بوده و قادر به خواندن قرآن نیست نیز تأثیر گذار است.

 

استاد حوزه علمیه قم، تصریح کرد: اگر توحیدی که در قرآن هست در ما محقق شده باشد و ما عاشق و دوستدار خدا باشیم، نگاه به این نامه و صحیفه  محبوب اثرگذار است.

 

وی با بیان اینکه هیچ کس از قرآن محروم نیست، عنوان کرد: قرآن، خان وسیع و سفره ای گسترده است که همه می توانند از آن بهره ببرند اما تفاوت در میزان بهره مندی و شرط اساسی آن است.

 

حجت الاسلام عرب، اشارات قرآن را مختص به عالمان، فیلسوفان، فقیهان و ادیبان دانست و ابراز کرد: پایان کار انسان لقاء الله است که مختص به مومن نیست اما بر دو گونه لقاء مومن شیفته خدا و قرآن و لقاء دشمن خدا و قرآن است که یکی جمال خدا و دیگری جلال او را مشاهده می کند.

 

این خطیب توانا، از ائمه به عنوان اولیا و مخاطبان اصلی لطائف قرآن کریم یاد کرد و گفت: ائمه اطهار(ع) باطن تفسیر و تأویلات درست قرآن را می بینند و مخاطبان اصلی قرآن هستند.

 

وی بیان کرد: حقیقت ملکوتی قرآن، سهم انبیاء است که بی شک ائمه اطهار(ع) نیز در این سهم شریک هستند.

 

حجت الاسلام عرب، اضافه کرد: شرط استفاده از قرآن در تمامی این مراتب چهارگانه، طهارت است که آن هم مراتب دارد.

 

استاد حوزه علمیه قم، شرط مسح ظاهر قرآن را داشتن وضو و غسل عنوان و خاطرنشان کرد: اگر کسی بخواهد معارف و باطن قرآن را مسح کند باید سوء اخلاق نداشته باشد.

 

وی تصریح کرد: محال است کسی با اخلاق سیئه از بطن قرآن و معارف آن لذت ببرد.

 

عرب، افزود: ظاهر قرآن؛ طهارت ظاهری و هر درجه ای از باطن قرآن؛ طهارت باطنی را می طلبد.

 

این استاد حوزه علمیه قم، با بیان اینکه کسی از قرآن بهره نمی برد مگر اینکه پاک باشد، اظهار کرد: برای وارد شدن فرشته معرفت قرآن، دیو بدی ها نمی تواند در وجود انسان باشد.

 

وی یادآور شد: قرآن کریم از دو دسته انسان خبر می دهد که قلب و روح یک دسته محل نزول فرشتگان است چون مظهر فرشتگان شده و برخوردار از پاکی و عاری از سوء اخلاق است و می تواند از قرآن بهره ببرد.

 

حجت الاسلام عرب، ادامه داد: یک دسته انسان هم هست که قلب و روحش محل نزول شیطان است چرا که اهل گناه و فسق و فجور است لذا از قرآن بهره ای نخواهد برد.

 

سخنران مراسم، تأکید کرد: کسی می تواند از اخلاق باطنی قرآن بهره ببرد که از طهارت اخلاقی برخوردار باشد.

 

وی در پایان ام المعارف قرآن را مسئله توحید برشمرد و عنوان کرد: تمام آیات قرآن با زنجیر محکم معرفت الله و توحید به هم وصل شده اند.

 

پایان پیام/

 

 

 

کد خبر 425277

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha