به گزارش خبرگزاری شبستان از سمنان، حجت الاسلام سید علی مهدینژاد در دومین همایش وقف ورسانه در آستان مقدس امامزاده یحییابن موسی الکاظم(ع) سمنان با اشاره به اهمیت و جایگاه وقف در دین اسلام افزود: وقف سنت حسنه ای است كه مربوط به همه اديان بوده و ائمه اطهار و همه صحابه پيامبر از كساني بودند كه صاحب وقف بودند.
وی با بیان اینکه در صورت آگاهی مردم از تأثیرات دنیوی و اخروی سنت حسنه وقف، دلبستگی و گرایش آنان به این سنت نبوی بیشتر می شود ادامه داد: همان ابتداي ظهور اسلام سنت وقف وجود داشت و سنتي است كه داراي آثار زيادي در جامعه است.
امام جمعه گرمسار مردم کشورمان را در انجام امور خیر پیشقدم دانست وگفت:اطلاعرسانی وسیع در این خصوص میتواند در گرایش هرچه بیشتر مردم به این سنت الهی مؤثر باشد.
وی ماندگار ی وقف را نسبت به سایر کارهای خیر مورد تاکید قرار داد و گفت: مردم عاشق کار خیر هستند و اما این خیرات مقطعی است و وقف امر ماندگار و دائمی است.
مهدینژاد افزود: اگر فرد، با عقل سلیم و فطرت سالم خود به فلسفه وقف بنگرد، مشخص خواهد شد که این سنت حسنه الهی دارای چه فواید بسیاری بوده و چه اندیشه مترقی و بلندی در دین اسلام است.
رئیس حوزههای علمیه استان سمنان ضمن بیان اینکه واقفان در حقیقت همواره در قید حیات هستند، افزود: باید تلاش کرد تا فرهنگ وقف در جامعه ترویج شود و بدانیم که اگر بتوانیم موقوفات را احیا کنیم، این امر میتواند به دولت نیز کمک شایانی کند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان نیز در این مراسم با اشاره به برخی مشکلات امروز جامعه افزود: سنت حسنه وقف امروزه می تواند در تحکیم بنیان های خانواده، در ازدواج جوانان و شکل گیری خانواده پایدار، در زمینه نگهداری مغزها، پایداری ارزش ها و تولید علم و فناوری نوین و بسترسازی برای تولیدات هنری و علمی نوین و... نقش اساسی ایفا کند.
محمدرضا سوقندی با اشاره به جایگاه واهمیت سنت حسنه وقف درجامعه اظهار داشت: عرصه رسانه عرصهای بسیار گسترده است و تولیدات رسانهای میتواند کمک خوبی برای ترویج این سنت نبوی باشد.
سوقندی با بیان اینکه آنچه با سنت حسنه وقف پیوند بخورد جاودان وماندگار خواهد ماند افزود: امروز دربحثهای مدیریتی از پایداری وماندگاری صحبت می شود ووقف می تواند پیوست هر کار فرهنگی باشد.
وی با اشاره به اینکه در فناوری،هنرهاو فرهنگ جدید باید اثرات وقف بیشتر بیان شود افزود: در عصر کنونی باید کارکردهای این سنت حسنه تبین شود.
سوقندی ادامه داد: اگر سنت حسنه وقف وجود نداشت امروز از فرهنگ عاشورا وبسیاری از ارزشهای اسلامی خبری نبود.
دبیر شورای فرهنگ عمومی استان سمنان با بیان اینکه سنت و فرهنگ حسنه وقف در دوره ای که مثل امروز منابع روزمینی و زیرزمینی نبود نقش بی بدیلی در شکل گیری تمدن عظیم اسلامی داشت، افزود: در زمانه و دوره ای که نفت نبود، این سنت وقف بود که زیربنای اقتصادی تمدن اسلامی را شکل می داد.
سوقندی،با اشاره به کارکردهای متعدد و متلون وقف تصریح کرد: وقف ، همچنان می تواند بستر و زمینه شکل گیری تمدن نوین اسلامی باشد.چرا که جان مایه های چنین فرهنگ و تمدنی در گرو احیای وقف و توجه به کارکردهای این سنت حسنه و شناسایی نیازهای امروز جامعه در پیوند با کارکردهای فرهنگ وقف است.
وی بااشاره به این نکته که چرا با وجود سنتی همچون وقف باید در جامعه اسلامی شاهد فقر باشیم، گفت: وقف می تواند در از بین بردن فقر و از بین بردن حاشیه نشینی و گوشه نشینی در کنار جامعه اسلامی باشد و در مرتفع کردن آن بکوشد.
سوقندی،با بیان اینکه برای تشکیل فرهنگ و سبک زندگی اسلامی باید سنت های اسلامی را احیا کنیم، یادآوری کرد: این سنت حسنه وقف بود که در کنار مساجد و کتابخانه ها و... به شکل گیری تمدن عظیم اسلامی در گذشته کمک کرد.
رئیس انجمن خبرنگاران استان سمنان نیز دراین مراسم از آمادگی انعقاد تفاهم نامه همکاری با اوقاف و امور خیریه استان سمنان خبردادوگفت: قف از کارهای خیری است که سال های سال ماندگار است.
محمدتقی قدس با تاکید بر بازگو کردن آثار و برکات وقف برای اقشار جامعه، گفت: اگر رسانه ها همان کاری را که انجام می شود انعکاس دهند آثار و برکات وقف سبب افزایش تعداد موقوفات می شود.
وی با اشاره به فعالیت انجمن خبرنگاران استان سمنان اظهارداشت: خبرنگاران استان با مشکلاتی از قبیل کمبود اعتبارات مالی، قطع اشتراک روزنامه ها،نبود مراکز توزیع و...مواجه هستند.
همایش وقف و رسانه در استان سمنان با حضور خبرنگاران فعالان رسانهای با هدف تجلیل و استفاده از ظرفیت رسانهها برای ترویج فرهنگ وقف برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما