به گزارش خبرگزاری شبستان، محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران افزود: متأسفانه یکی از سایتها که با نام خبرگزاری نیز فعالیت می کند مطلب دروغی را اعلام کرد که در شرایط تحریم می تواند قابل سوءاستفاده دشمنان باشد.
وی با رد خبر این سایت گفت: من ضمن تکذیب این خبر تأکید میکنم که دولت هیچ برداشتی تحت این عنوان از صندوق توسعه ملی نداشته است. این سایت پیش از این نیز یک مصوبه ستاد تدابیر ویژه را در سایت خود منتشر کرده بود.
وی گفت: معادل ریالی 4.1 میلیارد دلار مرتبط با فروش نفت و میعانات گازی بود که بانک مرکزی با مجوز دولت آن را به ریال تبدیل کرد. از این رقم معادل ریالی مقداری به خزانه، مقداری به صندوق توسعه ملی بابت عیدانه و همچنین 20 درصد سهم صندوق و همچنین 6 درصد سهم فاینانس پرداخت شد.
نوبخت گفت: با این توضیحات نشان داده می شود که این 4.1 میلیارد دلار حاصل از فروش نفت و میعانات گازی و متعلق به بانک مرکزی است که نه تنها از صندوق برداشتی نشده بلکه بخشی از آن به صندوق توسعه ملی واریز شده است.
سخنگوی دولت با بیان اینکه ازرسانهها درخواست میکنم که واقعیات را منعکس کنند گفت: اینکه چه کسانی پشت این داستان هستند و این کار غیرقانونی را به دولت نسبت میدهند نمی دانم اما اگر دولت بخواهد اقدامی انجام بدهد آن را از مسیر قانونی طی می کند.
نوبخت خاطرنشان کرد: آمادگی داریم که هر دستگاه نظارتی که ادعا می کند 4.1 میلیارد دلار (معادل ریالی آن) از صندوق توسعه ملی برداشت و سپس توزیع شده است، با حضور رسانهها با اینکه انتشار برخی اطلاعات به صلاح نیست، این اطلاعات را ارائه کنیم.
وی درحالیکه آقای صفدرحسینی رئیس صندوق توسعه ملی نیزوی را همراهی میکرد گفت: تراز صندوق نیز نشان میدهد که چنین اتفاقی رخ نداده است.
سخنگوی دولت ادامه داد: صندوق زیر نظر قوه مجریه نیست و دادستان کل کشور هم عضو هیئت امنای آن است و به همان میزان که من مسئولیت دارم دادستان هم مسئول است و همچنین اسناد صندوق توسعه ملی به گونهای نیست که بشود برداشت 4.1 میلیارد دلار را کتمان کرد.
165 میلیارد تومان برای جبران خسارات سیل و خشکسالی
سخنگوی دولت با بیان اینکه جلسه امروز هیئت وزیران دو مصوبه مهم داشت گفت: دولت در مصوبه ای با اختصاص 165 میلیارد تومان به استانداری های خوزستان، مازندران، گیلان و چهارمحال و بختیاری برای جبران خسارات ناشی از سیل و خشکسالی موافقت کرد.
نوبخت افزود: استانداری های این چهار استان این اعتبارات را به واحدهای آسیب دیده از حوادث طبیعی ازجمله سیل و خشکسالی که در ماه های گذشته رخ داده است اختصاص خواهند داد. بر این اساس 67 میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت با کارمزد 4 درصد برای واحدهای روستایی و کارمزد 5 درصد برای واحدهای شهری اختصاص یافت تا برای جبران خسارات مردم این استان ها عملیاتی شود.
تصویب برنامه جامع اصلاح نظام اداری
سخنگوی دولت افزود: هیئت وزیران همچنین در مصوبه دیگری برنامه جامع اصلاح نظام اداری را تصویب کرد.
وی افزود: مهندسی نقش و ساختار دولت، توسعه دولت الکترونیک و هدفمند سازی اداری، خدمات در فضای رقابتی، چگونگی مدیریت سرمایه انسانی، فناوری های مدیریتی، توسعه فرهنگ سازمانی، صیانت از حقوق مردم و سلامت اداری و نظارت و ارزیابی؛ به ترتیب هشت سرفصل این برنامه جامع است.
اصلاح بهای آب و برق در چارچوب طرح هدفمندی
سخنگوی دولت با نادرست خواندن اظهارنظر قائم مقام وزارت نیرو درباره اصلاح بهای آب و برق گفت: تصمیم گیری در زمینه بهای آب و برق در چارچوب اجرای طرح هدفمندی یارانه هاست.
نوبخت که در نشست خبری به پرسش های خبرنگاران پاسخ می گفت، درباره کاهش قیمت نفت بیش از پیش بینی دولت گفت: بسیاری از نهادهای مطالعاتی بهای نفت را 80 دلار پیش بینی کرده بودند و ما در این زمینه درباره امروز یا تا پایان سال صحبت نمی کنیم و سیاست دولت در بودجه این است که اگر بهای نفت کمتر از این مبلغ شد منابع کمتری به طرح ها اختصاص خواهد یافت و سعی خواهد شد کسری بودجه نداشته باشیم. اگر قیمت نفت از 72 دلار نیز بیشتر شود ما برای اختصاص آن به طرح های اولویت دار پیش بینی هایی کرده ایم.
سخنگوی دولت با نادرست خواندن اظهارنظر قائم مقام وزارت نیرو درباره اصلاح بهای آب و برق متناسب با تورم گفت: تصمیم گیری در زمینه بهای آب و برق در چارچوب اجرای طرح هدفمندی یارانه هاست.
نوبخت قطع پرداخت یارانه به ایرانیان مقیم خارج از کشور را تایید کرد و درباره حذف یارانه پردرآمدها نیز افزود: این موضوع با دقت دردست بررسی است تا حقی از فردی ضایع نشود.
وی درباره سرنوشت روزهای بین تعطیلی هفته آینده افزود: دولت مصلحت نمی داند به خاطر دو روز تعطیل یک هفته کشور را تعطیل کند چراکه این امر موجب اتلاف سرمایه ها و توقف کار و خدمت رسانی به مردم می شود.
اختصاص 24،4 میلیارد دلار به طرحهای اساسی
رئیس صندوق ملی توسعه کشور نیزدر حاشیه نشست خبری سخنگوی دولت از اختصاص 24،4 میلیارد دلار برای اجرای طرح های اساسی خبر داد و گفت: از این مبلغ 3 میلیارد دلار به بخش نفت و گاز 6،4 میلیارد دلار به ساخت پالایشگاه ها و پتروشیمی و 3،3 میلیارد دلار برای ساخت نیروگاه ها و 3،7 میلیارددلار برای بخش آب و کشاورزی و 3،2 میلیارد دلار برای چرخه فولاد و 1،6 میلیارد دلار برای حمل و نقل و 2،2 میلیارد دلار برای صنایع متوسط و کوچک اختصاص یافته است که در سالجاری پرداخت می شود.
صفدرحسینی با رد ادعای برداشت غیرقانونی 4 میلیارد دلاری از صندوق توسعه ملی تصریح کرد: کارکرد این صندوق به صورت دقیق از سوی نهادهای نیرومند نظام نظارت می شود و دولت بدون مجوز قانونی قادر به برداشت هیچ مبلغی از این صندوق نیست.
رئیس صندوق ملی توسعه کشور با بیان اینکه مبالغ این صندوق دارایی محسوب می شود و آنچه در آن وجود دارد لزوما مبالغ واریزی به آن موجودی تلقی نمی شود.
برداشت از صندوق توسعه ملی تنها با مجوز مجلس و رهبری
همچنین پورمحمدی وزیر دادگستری در همین نشست با ابراز تعجب از ادعای برداشت غیرقانونی 4،1 میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی تاکید کرد: دقت عمل زیادی روی این صندوق و برداشتهای آن وجود دارد ضمن اینکه این صندوق با مجوز مجلس شورای اسلامی و مقام معظم رهبری می تواند پرداخت کند.
پورمحمدی درباره پرونده کرسنت نیز گفت: این پرونده سیاسی نیست بلکه جنبه های فنی و تکنیکی دارد و چون این تصمیم خوب یا بد در گذشته گرفته شده است ادامه بحث و جنجال مشکلی را حل نمی کند اما دولت به طور جدی دنبال حل کردن آن است و دستگاه های نظارتی در جریان امر هستند و هیچگونه پنهان کاری در این پرونده پیچیده مالی وجود ندارد.
پایان پیام/
نظر شما