به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین شیخ مرتضی اعتمادیان، شاگرد حضرات آیات میرزا جواد آقا ملکی تبریزی (ره) و وحید خراسانی و خطیب شهیر شیعه در جمع عزاداران حسینی در بیت الحسن گفت: دین انسان مانند انسان دارای جسم و روح است.
وی با بیان اینکه دین برخی از افراد ظاهری بوده و فاقد روح می باشد، گفت: اگر کسی زنده باشد همه احکام زندگی بر او بار می باشد و کسی حق دفن کردن او را ندارد و به همین ترتیب اگر دین انسان نیز مرده باشد به درد هیچکس نمی خورد حتی اگر زیبا باشد.
سخنران این مجلس افزود: برخی از مردم در نتیجه نشناختن دین اعمال و افکاری دارند که حتی حیوان نیز ندارد مانند اقدامات وحشیانه داعشی ها. وی با اشاره به اینکه دین برخی افراد جان دارد هرچند دچار مشکل نیز هست، اظهار داشت: چنین شخصی مانند انسان زنده ای است که یک چشمش مشکل دارد.
حجت الاسلام والمسلمین اعتمادیان گفت: کسی که ظاهرا مسلمان است احکام اسلام بر او مترتب است اما کسی که در باطن مسلمان نیست خدا با او معامله ظاهری می کند.
خطیب این مجلس که در حسینیه بیت الحسن سخنرانی می کرد، ادامه داد: آیات قرآن ظاهر و باطنی دارد که اگر بخواهیم برخی آیات را صرفا به ظاهر آن بسنده کنیم کار به کفر می کشد لذا برای درک بطن قرآن نیاز به مفسران حقیقی داریم که اهل بیت (ع) می باشند و به همین دلیل پیامبر اسلام فرمودند در میان شما دو چیز باقی می گذارند که از هم جدا شدنی نیستند قرآن و عترت.
وی افزود: پیامبر گرامی اسلام(ص) فرمودند اگر کسی صبح از خواب بیدار شود اما همتش این نباشد که کاری از گره مسلمانی باز کند، مسلمان نیست و همچنین فرمودند مسلمان کسی است که دیگری از دست و زبان او سالم باشد.
خطیب این مجلس با تاکید بر اینکه منظور پیامبر گرامی اسلام از مسلمان نبودن چنین افرادی مسلمانی ظاهری نیست، خاطرنشان کرد: وقتی حضرت آیت الله گلپایگانی (ره) می خواستند شخص یهودی را مسلمان نمایند به او گفتند باید به من قول بدهی اگر دیدی مسلمانی دزدی می کند و یا خطایی از او سر می زند این را به اسلام نگذاری بلکه از مسلمانی اوست.
وی ادامه داد: اسلام دین محبت، تقوا، غیرت، تکلیف، مسئولیت و رسیدگی به دیگران است هرچند برخی از ما دینی را که خودمان تفسیر می کنیم ملاک عمل قرار می دهیم.
حجت الاسلام والمسلمین اعتمادیان با بیان اینکه در معاشرت رسول الله به امام علی (ع) هیچ نفسی نبود، خاطرنشان کرد: روزی امام علی (ع) با فردی همسفر شدند و وقتی به نقطه ای رسیدند که باید از همدیگر جدا می شدند حضرت چند قدمی او را مشایعت کردند، آن فرد پرسید مگر مسیر شما از آن سمت نبود که امیرالمومنین (ع) فرمودند این سفارش دین و پیامبر ماست که اگر با کسی همراه شدی چند قدم مشایعتش کن.
وی با بیان اینکه منظور از اهتمام در حدیثی که از پیامبر اسلام(ص) خواندند تنها پول دادن نیست، اظهار داشت: اگر کسی آبرو دارد از آبرویش مایه بگذارد. خطیب این مجلس در همین ارتباط روایتی را نقل کرد: پیامبر اکرم (ص) در میان دو نماز فرمودند اگر صدقه دادید دست خود را ببوسید. وی در تشریح این روایت گفت: صدقه دادن به دست خدا دادن است لذا به هنگام صدقه اجازه دهید فقیر، گرفتار و بی بضاعت صدقه را از دستتان بگیرد نه اینکه با دستتان به او بدهید.
سخنران این مجلس افزود: روزی فردی به پیامبر اسلام گفت صدقه نیز برای ثروتمندان است و ما ثروتمند نیستیم نمی توانیم صدقه دهیم، پیامبر اسلام فرمودند خیر اگر بتوانی مشکل میان زن و شوهری را حل کنی نیز صدقه داده ای. آن فرد گفت من که آبرویی ندارم و گفتگو میان پیامبر و آن شخص همین شکل ادامه یافت تا آنکه پیامبر (ص) فرمودند اگر می توانی کسی را آزار نده.
حجت الاسلام والمسلمین اعتمادیان با بیان اینکه از راه های مختلف می توان صدقه داد، گفت: فردی را می شناسم که فقیر بود لذا برای اینکه ثوابی جمع نماید پنجشنبه ها یا جمعه ها بر سر ساختمان مسجد یا حسینیه ای حاضر شده و در آنجا خدمت می کرد و یا اینکه برخی از افراد به بیمارستان و یا خانواده سالمندان رفته و از افراد بی سرپرست و تنها بازدید می کند.
خطیب این مجلس سخن خود را با قرائت این روایت از پیامبر اسلام پایان بخشید: حضرت محمد مصطفی (ص) فرمودند در هر یک از درهای بهشت جملاتی نوشته شده است که یکی از آن جملات را هر کس عمل کند موجب سرور او در قیامت می شود؛ در دنیا نبوده باشد مگر اینکه یتیمی را نوازش کرده باشد، عاطفه اش خرج خانواده های بی سرپرست کند، در برآوردن نیازهای مؤمن سعی کرده باشد و به داد مسکین و فقیر رسیده باشد.
پایان پیام/
نظر شما