اصحاب رسانه  احسان و نیکوکاری راهنرمندانه به تصویر می کشند

خبرگزاری شبستان: مدیر کل روابط عمومی و امور بین الملل سازمان اوقاف و امور خیریه کشور گفت: اصحاب رسانه هنرمندانه قلم می زنند و احسان و نیکوکاری را به تصویر می کشنند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اراک، حسن ربیعی، مدیر کل روابط عمومی و امور بین الملل سازمان اوقاف و امور خیریه کشور امروز  (26 آذر) در دومین همایش وقف و رسانه که با حضور مسئولان کشوری و استانی و اصحاب رسانه در کانون فرهنگی تربیتی امام خمینی رحمه الله اراک برگزار شد، گفت: برپایی همایش وقف و رسانه راهی برای ترویج این فرهنگ در جامعه است

مدیر کل روابط عمومی و امور بین الملل سازمان اوقاف و امور خیریه کشور در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه سازمان اوقاف در سال 1389 طی یک نظر سنجی که در کل کشور در این رابطه انجام داد، متوجه شد که بسیاری از مردم وقف و آثار و برکات آن را به خوبی نمی شمناسنند.

وی با اشاره به اینکه باید وقف، آثار و برکات و عواید آن در جامعه برای مردم تبیین شود، ادامه داد: رسانه ها نقش موثری در آگاهی بخشی و اطلاع رسانی به افراد جامعه دارند به همین دلیل همایش وقف و رسانه در سطح کشور کلید خورد.

ربیعی انعکاس فعالیت های اوقاف و امور خیریه، واقفین و آثار وبرکات وقف در جامعه را ضروری دانست و بیان کرد: استفاده از ظرفیت رسانه ها و اصحاب قلم و اندیشه زمینه ساز توسعه فرهنگ وقف در جامعه می شود.

وی آگاه سازی و افزایش سطح اطلاعات مردم از اولویت های اوقاف را ضروری دانست و بیان کرد: وقف جایگاهی در عمق تاریخ بشریت دارد و باید افراد جامعه از اولویت های وقف و انجام این امور اطلاعات کافی داشته باشند.

دوران صفویه اوج وقف در ایران

مدیر کل روابط عمومی و امور بین الملل سازمان اوقاف و امور خیریه کشور بیان کرد: اوج شکوفایی وقف در دوران صفویه است که روحانیان توانستند به فرهنگ دینی، ارزش های اسلامی و تبیین شعائر الهی بپردازند.

وی  ادامه داد:  قبل از اسلام زرتشتیان برای آتشکده ها موقوفاتی را ایجاد می کردند و با ظهور دین مبین اسلام، وقف زنگ و رونق دیگری به خود گرفت.

ربیعی اضافه کرد: پیامبر گرامی اسلام، حضرت محمد مصطفی صلوات الله علیه اولین واقف جهان اسلام بودند و بعد از آن نیز حضرت علی علیه السلام و دیگر بزرگان دینی موقوفات ارزشمندی همچون نخلسان و چاه به یادگار گذاشتند.

این مقام مسئول ادامه داد: وقف در ایران قدمت طولانی و وسعتی جغرافیای بسیار داشته و اکنون 179 هزار موقوفه وجود دارد.

مدیر کل دفتر ریاست، روابط عمومی و امرو بین الملل سازمان اوقاف و امور خیریه کشور با بیان اینکه  علم و دانش و تاریخ ایران برگرفته از وقف و مدیون این سنت الهی است، ادامه داد: بخشی از تاریخ ایران برگرفته از وقف نامه ها است و این نشانه عظمت و قدمت موقوفات است.

این مقام مسئول ادامه داد: روند انجام وقف بعد از اینکه انقلاب اسلامی شکل گرفت و جنگ تحمیلی صورت گرفت به خوبی پیش نمی رفت چرا که مردم با توجه به پیشینه وقف و کارشکنی های پهلوی در انجام امور وقفی توجه چندانی نداشتند و به علاوه حضور در جبهه و انجام کارهای جهادی در اولویت بود.

ربیعی با بیان اینکه در سده اخیر و در دوران پهلوی اول سیاست بر این بود که درآمد موقوفات به معیشت علما را تامین کند، اضافه کرد: به دلیل پیروی نکردن علما از رژیم پهلوی این درآمدها صلب و وقف و موقوفات جزو مسایل سطحی بود.

وی ادامه داد: در دوره پهلوی دوم هم بسیاری از زمین ها و املاک وقفی بدون توجه در قالب اصلاحات از ارزی سند صادر کرد و با شعارهای تبلیغاتی در اختیار مردم قرار گرفت، که آسیب بسیاری به وقف و موقوفات وارد کرد.

احیاء موقوفات به برکت انقلاب اسلامی و رهبری امام خمینی

مدیر کل روابط عمومی و امرو بین الملل سازمان اوقاف و امور خیریه کشور در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران حضرت امام خمینی رحمه الله انجام موقوفات بر اساس نیات واقفین را تایید داشتند، بیان کرد: این مهم از همان دوران عملی شد و موقوفات بر اساس نیت واقفین اجرا می شد.

ربیعی ادامه داد: رویکرد سازمان اوقاف و امور خیریه بر مبنای اطلاع رسانی و افزایش آگاهی مردم در زمینه فرهنگ وقف است.

وی با اشاره به اینکه همایش وقف و رسانه زیربنای تلاش اصحاب رسانه در این بخش است، ادامه داد: تبلیغ و اطلاع رسانی در این حوزه از تاکیدات مقام معظم رهبری برای گسترش این فرهنگ ناب است.

این مقام مسئول در پایان اضافه کرد: این سنت حسنه گسترش دهنده حس نوعدوستی، تعاون، برادری، همیاری، انسجام بخشی و وحدت در بین افراد جامعه  و از ارزش های اجتماعی است.

پایان پیام/

 



 

کد خبر 425048

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha