به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، آیت الله زین العابدین قربانی، نماینده ولی فقیه در گیلان و امام جمعه رشت، امروز(26 آذر) در همایش بزرگ زکات که در مصلی رشت برگزار شد، با بیان اینکه فقر و اختلاف طبقاتی همواره در دنیا وجود داشته است گفت: گروهی از این مسئله همواره رنج برده و عدهایی هم به خاطر محرومیت آنهایی که فقیر هستند رنج میبرند.
وی با بیان اینکه انسانهای محروم و گرفتار در نظام جمهوری اسلامی کم نیستند، افزود: از حسنات امام راحل تشکیل کمیته امداد بود، گرچه کمیته امداد شق القمر نکرده و همه مشکلات را حل نکرده است اما یار و مددکار خوبی برای محرومان بوده و به اندازه استطاعت و قدرتش عمل میکند.
آیت الله قربانی با تاکید بر اینکه انسان نباید بیکار و نسبت به خود بیتفاوت باشد افزود: کسانی که قادر هستند و توانایی انجام کاری را دارند نباید بیکار بنشینند بلکه برای خود کاری ایجاد کنند و این بر عهده بهزیستی، کمیته امداد، فنی و حرفه ایی و بنیاد مسکن است که آنها را هدایت کند.
وی با بیان اینکه کسانی که ناتوانی جسمانی دارند در برخی مواقع از توانایی خدادادی برخوردار هستند تصریح کرد: بسیاری از این افراد در منزل برای خود شغل ایجاد کرده و هزینههای خود را در میآورند تا این زخم را درمان کنند.
امام جمعه رشت با تاکید بر اینکه مردم نیز نباید بیتفاوت باشند، افزود: پیامبر اکرم فرمود:«از ما نیست کسی که سیر بخوابد و همسایه او گرسنه باشد» در گذشته خیلیها از همسایگان خود خبر داشته و آنها را میشناختند و برای رفع مشکلاتشان تلاش کردند اما امروزه کمرنگ شده است.
وی شکر نعمت را مورد سوم دانست که باید مورد توجه همگان باشد و ادامه داد: ما باید قدردان نعمتهای خود بوده و آنها را با دیگران تقسیم کنیم.
آیت الله قربانی انفاق و توجه به فقرا و نیازمندان حتی غیرمسلمان را از وظایف مومنین برشمرد و گفت: حق همسایگی و شهروندی حقی است که باید در شکر نعمت آن را رعایت کنیم.
وی پرداخت زکات و خمس را از راهکارهای زیربنایی اسلام برای رفع فقر دانست و اظهارکرد: زکات آن مبلغ معینی است که از برخی چیزها گرفته شده و اصل این حق برای نظام است مانند مالیات، اما مالیات مشخص شده.
نماینده ولی فقیه در گیلان با قدردانی از حجت الاسلام قرائتی که بحث زکات را در جامعه احیا کرد گفت: امسال 340 میلیارد تومان در کل کشور زکات پرداخت شده که برای مدرسه سازی، راه سازی، ازدواج جوانان و رفع زخمهای جامعه هزینه شده است.
وی با اشاره به 9 چیزی که در زمان پیامبر بدان زکات تعلق می گرفت تصریح کرد: در آن زمان شاید برنج کمتر در دسترس بوده اما امروز جز سرمایه ملی ماست.
آیت الله قربانی، برنج، گردو، فندق، بادام درختی و چای را جز سرمایه عظیم ملی دانست و خاطرنشان کرد: عدهایی از این محصولات محروم هستند بنابراین هرچه که جز سرمایه عظیم منطقه باشد باید ازآن زکات گرفت.
وی جمع آوری655تن برنج با 6 میلیارد زکات در 6 ماهه نخست سال را از توجه گیلانیان به مبحث زکات آن هم زکات مستحبی عنوان کرد و افزود: مردم ما بسیار معتقد هستند و امیدواریم این موج در کل کشور پدید آمده و مردم از اموال خود به عنوان زکات پرداخت کنند.
پایان پیام/
نظر شما