می خواهیم به راه و مرام ایرج، ایرج های فراموش شده را به جامعه هنری معرفی کنیم

خبرگزاری شبستان: مدیرعامل بنیاد بسطامی برگزاری جشنواره بسطامی را از اهداف تشکیل این بنیاد خواند و گفت:می خواهیم به راه و مرام ایرج، ایرج های فراموش شده در جای جای ایران را شناسایی و به جامعه هنری معرفی کنیم.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نشست خبری جشنواره "ایرج بسطامی" با حضور  حسام‌الدین سراج، بابک خوش‌جان، فاطمه بسطامی و محمدعلی بسطامی  پیش از ظهر امروز سه شنبه 25 آذر خانه هنرمندان برگزار شد.

در ابتدای این نشست بابک خوش‌جان، دبیر اجرایی جشنواره "ایرج بسطامی"  گفت: ما گام اول را 4 سال پیش با برگزاری جایزه «ایرج بسطامی» محکم برداشتیم اما رقابت در آن جایزه تنها در یک رشته بود.

وی افزود: در نخستین دوره جایزه بسطامی میزبان 300 نفر از هنرمندان بودیم که از 73 شهر کشور در جشنواره شرکت کردند.

وی جایزه ایرج بسطامی را با جشنواره موسیقی جوان که در سال 89 برگزار شده مقایسه کرد و گفت:جشنواره موسیقی جوان از حمایت‌های دولتی بسیاری برخوردار بود اما تنها 29 شرکت کننده داشت و در مقابل ما 300 نفر شرکت کننده داشتیم که امیدواریم در جشنواره امسال آمار شرکت کنندگان نیز بیشتر شود.

خوش‌جان با بیان اینکه این دوره از جشنواره «ایرج بسطامی» 3 بخش دارد تصریح کرد: این 3 بخش  شامل آواز سنتی ایران در رده سنی جوانان زیر 30 سال، آواز سنتی ایران در رده سنی بالای 30 سال و انتخاب آلبوم موسیقی سال در بخش موسیقی سنتی ایران است.

به گفته ی وی در این دوره مقوله داوری تخصصی‌تر شده است تا سلیقه‌ها و مکتب‌های مختلف آواز سنتی ایران در نظر گرفته شود

خوش‌جان فاکتورهای برای داوری را شامل خوانندگی، آهنگسازی، تنظیم موسیقی، تلفیق شعر و موسیقی و کیفیت ارائه اثر برشمرد و تصریح کرد: امسال داوری در 3 مرحله انجام می‌شود که نام داوران تا پایان مرحله نهایی اعلام نمی‌شود

وی درباره حمایت‌های مالی از جشنواره «ایرج بسطامی» اظهار کرد:در سال‌های اخیر کمی حمایت‌های بخش اقتصادی از فرهنگ بیشتر شده و این مسئله کم‌کم در حال بهتر شدن است.

دبیر اجرایی جشنواره "ایرج بسطامی"   بیان کرد: فراهم کردن بودجه برای برگزاری جشنواره مانند جشنواره «ایرج بسطامی» دشوار است اما تاکنون چند حامی مالی برای تامین بخشی از هزینه‌های جشنواره را فراهم کرده‌ایم که تلاشمان برای تامین دیگر هزینه‌ها نیز ادامه دارد

در ادامه حسام‌الدین سراج خواننده موسیقی ایرانی و دبیر هنری جشنواره «ایرج بسطامی تصریح کرد: داوری در 3 مرحله انجام شده است. به طور حتم همه کسانی که در جشنواره شرکت می‌کنند، قابلیت حضور در مرحله نهایی را ندارند به همین دلیل در مرحله اول غربالگری آثار را خواهیم داشت. در مرحله دوم شورایی متشکل از 3 یا 5 نفر از متخصصان عرصه موسیقی آثار راه یافته به مرحله نهایی را انتخاب می‌کنند و در پایان نیز باز هم شورایی 3 یا 5 نفره برگزیدگان نهایی جشنواره را انتخاب می‌کنند.

وی درباره فاکتورهای تعیین ژانر موسیقی ایرانی برای آلبوم برگزیده سال تصریح کرد: جشنواره را با موسیقی سنتی ایران تعریف کرده‌ایم که ریشه در سنت‌های موسیقی ما دارد و همین عنوان فضا را محدود و تعریف را مشخص‌تر می‌کند.

به گفته ی وی برای انتخاب آلبوم برتر سال در بخش موسیقی سنتی ایران فاکتورهای داوری را ملودی اصلی، تنظیم، خوانندگی، ملودی کلام، تلفیق شعر و موسیقی، اجرای نوازنده‌ها، تدوین، طراحی جلد و بسته‌بندی برشمرد.

وی  در ادامه مهمترین نکته انتخاب بهترین آلبوم سال را  موضوع و مفاهیم اثر دانست و گفت: باید دید تا چه حد با مسائل اجتماعی روز ارتباط برقرار کرده و کدام مسئله را مطرح می‌کند.

سراج درباره فرم شرکت هنرجویان در جشنواره «ایرج بسطامی» اظهار کرد: محدودیتی از نظر اجرا در دستگاه‌های مختلف برای شرکت کنندگان وجود ندارد اما آنها باید بتوانند کارشان را در محدوده زمانی 14 دقیقه ضبط و برای ما ارسال کنند.

در ادامه نیز فاطمه بسطامی مهمترین دستاورد دوره نخست جایزه بسطامی  آزادی یکی از شرکت کنندگان دوره گذشته این جشنواره از زندان دانست و خاطر نشان کرد: یکی از برگزیدگان جایزه بسطامی در دوره نخست هنرجویی بود که به دلایلی در زندان به سر می‌برد. خوشبختانه ما با پیگیری‌هایمان موفق شدیم این جوان را از زندان آزاد کنیم و اکنون مشغول ادامه فعالیت هنری‌اش است. از نظر من مهمترین دستاورد دوره نخست جایزه بسطامی آزادی این جوان بود

در بخش دیگری از این نشست محمدعلی بسطامی عضو هیئت مدیره بنیاد «ایرج بسطامی» درباره مهلت ارسال آثار گفت: کسانی که مایل به شرکت در جشنواره «ایرج بسطامی» هستند می‌توانند آثار خود را تا 25 بهمن 1393 برای ما ارسال کنند. این آثار باید به صورت فایل صوتی و در زمانی حدود 14 دقیقه ضبط شده باشد.

پایان پیام/

کد خبر 424818

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha