خبرگزاری شبستان: اعتیاد، یکی از معضل های جامعه امروزیست وجود انواع و اقسام مواد مخدر سنتی و شیمیایی که هر روز به تعدد و تنوع آن افزوده می شود که به نسبت، سن معتادان در جامعه هم پایین آمده و جامعه ما را تهدید می کند، در این بین مراکز ترک اعتیاد (کمپ های) گوناگون زیادی به شکل علمی یا غیرعلمی در جامعه ما فعالیت می کنند، برای شناخت کمپ های مجاز و شرایط آن با «فاطمه عباسی»، سرپرست معاونت پیشگیری از اعتیاد استان تهران به گفت و گو نشستیم. آنچه در پی می خوانید ماحصل این گفت و گوست.
انواع ترک های علمی را نام ببرید؟
1- ترک با دارو همراه با کلوئیدین و متادون و بوپژه مورفین و ترک بدون دارو
در کمپ ها چند نوع ترک اعتیاد وجود دارد؟
سم زدایی به روش غیردارویی می باشد و چنانچه بیماران مراکز، خواهان استفاده از دارو درمانی باشند به مراکز ترک اعتیاد باروش دارو درمانی ارجاع داده می شوند. برای ترک اعتیاد 30 الی 90 روز اقامت در کمپ کافی است ولی هر چقدر که افراد بیشتر در این مراکز بمانند نتیجه بهتر می گیرند.
با توجه به اینکه این مراکز زیرنظر افرادی که در گذشته، خود معتاد بودند؛ اداره می شود به دنبال واگذاری مدیریت این مراکز به افراد واجد شرایط بهتر هستید؟
بله، اما رویکرد اصلی مراکز اقامتی میان مدت (کمپ) بر مشارکت گرو ه های همتا و خودیار (معتادان بهبود یافته) متمرکز است. در این کمپ ها از وجود پزشک یا روانشناس هم استفاده می شود. در واقع یکی از اعضای اصلی موردنیاز در این کمپ ها پزشک است. پزشکان حداقل هر روز 3 ساعت در این مراکز حضور می یابند، اما حضور روانشناس الزامی نیست؛ ولی برای برگزاری گروه درمانی از روانشناس استفاده می شود.
اقدامات اجرایی مراکز ترک اعتیاد را چگونه ارزیابی می کنید؟
در حال حاضر با نظارت های انجام شده وضعیت مناسب است. البته ناگفته نماند در صورت اعمال خشونت فیزیکی یا روانی و وجود مسائل اخلاقی و همچنین مواردی که جان بیمار در خطر باشد مرکز موقت تعطیل و پروانه جهت تصمیم گیری به کمیسیون عالی ارسال می گردد.
تأسیس این کمپ ها نیازمند چه شرایطی است؟
1- داشتن مجوز فعالیت از سازمان بهزیستی
2- فرم تکمیل شده درخواست تاسیس مرکز
3- تصویر اساسنامه همراه با اصل آن که به تایید سازمان بهزیستی رسیده باشد
4- تصویر آگهی تاسیس در روزنامه رسمی به همراه آخرین تغییرات آن
5- ارایه پروانه تأسیس موسسات غیردولتی
با توجه به اینکه در اغلب مواقع معتادین بعد از چند بار ترک اعتیاد دوباره یا چندباره به سوی مواد کشیده می شوند آیا راهکاری برای مقابله با این معضل پیش بینی شده است؟
ایجاد شغل برای معتاد بهبود یافته، پیگیری وضعیت بیمار بعد از ترخیص و شرکت بیماران در جلسات گروه درمانی از جمله اقداماتی است که برای بهبود معتادان در نظر گرفته می شود.
اغلب معتادین در سنین جوانی و اعتیادشان هم به مواد مخدر شیمیایی است چه پیام شما برای خانواده ها به منظور بیمه کردن جوانان و نوجوانان در برابر این آسیب اجتماعی چیست؟
درک نیازها در هر شرایط سنی و ایجاد یک رابطه متقابل و صمیمانه، ایجاد محیط خانوادگی امن، حمایت و نظارت والدین به طور غیرمستقیم، فراهم کردن امکانات تفریحی با معیارهای فرهنگی و مذهبی و سرگرم کننده از جمله پیشنهادات ما برای جلوگیری از روند رو به رشد این معضل اجتماعی است.
بر طبق قانون افراد جامعه در صورت مشاهده کمپ های ترک اعتیاد غیرمجاز باید به کدام مراکز اطلاع دهند؟
نیروی انتظامی.
نظر خود را درباره داروهایی که در عطاری ها یا ماهواره برای ترک اعتیاد وجود تبلیغ می شود، چیست؟
چون در بررسی های انجام شده اکثر این داروها حاوی مواد مخدر یا روانگردان می باشند و به صورت خودسر مصرف می گردد به هیچ عنوان توصیه نمی شود.
پایان پیام/
نظر شما