به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، دکتر فیروز فاضلی، مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان در سومین همایش استانی وقف و رسانه گیلان که صبح امروز( 25 آذر) در سالن دکتر رحمدل مجتمع فرهنگی خاتمالنبیاء(صل الله علیه و آله) رشت برگزار شد به مسیر تبدیل اندیشه به فرهنگ اشاره کرد و گفت: هر اندیشه و مفهومی برای تبدیل به فرهنگ باید از سه مرحله نیاز، تبیین، توصیف و تثبیت بگذرد.
وی خاطرنشان کرد: تا عاملی به نام نیاز نباشد گام اول فرهنگ سازی صورت نمیگیرد و در گامهای بعدی این نیاز تعریف و توصیف شده و با تکرار تثبیت و نهادینه میشود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان با بیان اینکه به سنت وقف در نگاه اول به عنوان نیاز اقتصادی نگریسته میشود، گفت: نگاههای اجتماعی و فردی نیز در کنار نگاه ارزشی و دینی به وقف وجود دارد.
وی با اشاره به دید روانشناختی در خصوص سنت وقف، گفت: انسان در آرزوی جاودانگی است و همراه با تولد دغدغهای به نام مرگ با او متولد میشود.
فاضلی یادآور شد: یک هنرمند، شاعر و نقاش با خلق آثار هنری در واقع عقربه ساعت را نگه داشته و برای همیشه زنده میماند.
وی با بیان اینکه سیطره وقف تنها در حوزه اقتصادی نیست، تاکید کرد: وقف یک نوع مقابله با مرگ است و شخص واقف یک واژه به نام جاودانگی را با خود همراه میکند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان درباره نقش رسانه در فرهنگ سازی، اظهار کرد: رسانه در مرحله تبیین و توصیف به کمک فرهنگسازی میآید.
وی اذعان داشت: هیچ اندیشه و مفهموی نمیتواند به فرهنگ تبدیل شود مگر اینکه دست خود را به هنر بدهد.
فاضلی با بیان اینکه ملتی شکست میخورد که شکست فرهنگی خورده باشد، اظهار کرد: شکسته شدن فرهنگی از شکست جنگی سختتراست.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان با اشاره به اینکه هنر لباسی است که فرهنگ را ثبت میکند خاطرنشان کرد: انسان تنوع طلب است و زبان میتواند تنوعطلبی را درمان کرده و زبان، زمانی درمانگر میشود که لباس هنر بپوشد.
پایان پیام/
نظر شما