جورج جرداق خلاصه تمام سخنان حضرت علی(ع) را تنها در کلمه حق می دانست

خبرگزاری شبستان: مترجم کتاب «الامام علی بن ابیطالب علیه السلام» گفت: جورج جرداق بیان می کند که تمام سخنان حضرت علی (ع) تنها در یک کلمه خلاصه می شود و آن حق است، حقی که عدالت، صداقت و استقامت را به همراه داشته باشد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از یزد، محمد مهدی جعفری مترجم کتاب «الامام علی بن ابیطالب علیه السلام» شب گذشته (24 آذر) در همایش بزرگداشت اندیشمند مسیحی لبنانی«جورج جرداق» با اشاره به کتاب «امام علی صوت العدالت الانسانیه»، گفت: جورج جرداق عبارات بسیار ارزشمندی در ارتباط با امام علی(ع) در این کتاب نقل کرده است.

 

وی با اشاره به شیوه آشنایی جرداق با نهج البلاغه اظهار داشت: او در دوران کودکی با فرار از مدرسه در کوهستان ها به سرودن شعر می پرداخت تا اینکه توسط برادرش با نهج البلاغه آشنا شد.

 

جعفری، با بیان اینکه جرداق  از نهج البلاغه به عنوان گمشده خود یاد می کند افزود: جرداق بیان می کند با مطالعه نهج البلاغه متوجه شدم که حضرت علی(ع) به هستی آنچنان نگاه می‌کند که من می‌خواهم.

 

وی اضافه کرد: جرداق می گوید امام علی(ع) برای هستی جان قائل است و هستی را یکپارچه می‌داند و همین مشوق من شد به طوری که من بعدها در مدارس لبنان نهج‌البلاغه را تدریس می‌کردم.

 

وی تصریح کرد: این اندیشمند لبنانی معتقد بود برای تدریس نهج البلاغه باید شرح حال حضرت علی(ع) را بداند از همین رو کتاب های مختلفی را که درباره آن حضرت نوشته شده بود را مطالعه کرد.

 

مترجم کتاب «الامام علی بن ابیطالب علیه السلام»، گفت: او معتقد بود که هیچ کدام از این کتاب ها امام علی(ع) را نشناخته‌اند و همه از شمشیر برای آن حضرت یاد کرده‌اند.

 

وی افزود: این اندیشمند لبنانی بیان می کند که تمام سخنان حضرت علی(ع) تنها در یک کلمه خلاصه می شود و آن حق است، حقی که عدالت، صداقت و استقامت را به همراه داشته باشد.

 

جعفری، با اشاره به کتاب امام علی(ع) صدای عدالت انسانی این اندیشمند لبنانی گفت: این کتاب به این معناست که عدالت باید به همه انسان‌ها حکومت کند و علاوه بر زمین و آسمان، مجتمع‌های انسانی هم باید بر پایه حق استوار باشد.

 

وی با بیان اینکه جورج جرداق عدالت بیان شده از دیدگاه حضرت علی(ع) را با اعلامیه های حقوق بشر بررسی کرده است افزود: این اندیشمند لبنانی چهار تفاوت را بین این دو سخن بیان می‌کند.

 

مترجم کتاب «الامام علی بن ابیطالب علیه السلام»، گفت: نخست آنکه هزاران نفر بر اثر تجارب فراوان و کشت و کشتارهایی که در این جهان شد، اندیشه کردند و اعلامیه جهانی حقوق بشر را نوشتند اما امام علی(ع) به تنهایی این اعلامیه‌ای که جهانی است را نوشت.

 

وی اظهار داشت: دوم آنکه نویسندگان اعلامیه جهانی فکر می کنند  با این اعلامیه همه بندگان خدا را خریده‌اند و آزاد نکرده‌اند، آنها با تمام نواقص و کمبودهایی که این بیانیه دارد بر سر مردم منت می‌نهند اما حضرت علی(ع) نه تنها منتی بر کسی نمی‌گذارد بلکه خود را بنده بسیار خاشع و متواضع خدا می‌داند.

 

جعفری با بیان اینکه جرداق رعایت نشدن حقوق تمام مردم را از دیگر ضعف های اعلامیه های جهانی می داند گفت: او معتقد است اگر این حقوق اجرا هم بشود، باز هم حقوق همه مردم را در بر ندارد ولی آنچه که علی(ع) گفته، نه اقلیت و اکثریت می‌شناسد نه مسلمان و غیر مسلمان و تنها حقوق بشر را ترسیم می کند.

 

وی اظهار داشت: چهارمین مورد این است که تمام کشورهایی که مدعی اجرای حقوق بشر هستند، این قطعنامه و اعلامیه را اجرا نمی‌کنند اما امام علی(ع) به صورت کامل تمام مواردی را که بیان کرده‌اند را انجام می‌دهند.

 

پایان پیام/

کد خبر 424572

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha