به گزارش خبرنگار رادیو و تلویزیون خبرگزاری شبستان، نشست رسانهای سریال «پرده نشین» عصر روز دوشنبه 24 آذرماه با حضور «بهروز شعیبی» کارگردان، «سیدمحمود رضوی» تهیه کننده، «حسین تراب نژاد» نویسنده و ویشگا آسایش، هومن برق نورد، مهران رجبی، سارا بهرامی، سارا رسول زاده، محسن کیایی و رضا مولایی، بازیگران این مجموعه در فرهنگسرای اندیشه برگزار شد. اجرای این نشست نیز بر عهده مژده لواسانی بود.
مبنای کار را بر توانایی و میزان محبوبیت بازیگران قرار دادم
«بهروز شعیبی» کارگردان سریال «پردهنشین» در این نشست از اولین تجربه ساخت سریالش در تلویزیون، بیان کرد: من در حال حاضر هم همچنان درگیر تدوین و صداگذاری بخشهای پایانی «پردهنشین» هستم و همچنان نگران بازخوردهای این مجموعه از طرف مردم هستم. ضمن اینکه تنها دلخوشیام برای موفقیت «پردهنشین» این بود که کار را با یک گروه درجه یک انجام دادم و خوشبختانه نتیجهای هم که داشت نتیجه یک کار گروهی خوب بود که همین جا از تمام عوامل به خاطر همه زحماتشان تشکر میکنم.
تجربه بازیگریام بعضاً به کمکم میآید/ «طلا و مس» در پرداخت شخصیت روحانیت سریال تاثیر خاصی نداشت
وی در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری شبستان مبنی بر اینکه بازی در «طلا و مس» چه تاثیری در ساخت «پرده نشین» و پرداخت شخصیت روحانی، داشت، گفت: فیلم سینمایی «طلا و مس» در پرداخت شخصیت روحانیت سریال تاثیر خاصی نداشت، اما تجربه بازیگریام بعضاً به کمکم میآید. اتفاقی که افتاد ماحصل و نتیجهای بود که طلا و مس در برخورد با مخاطب گرفت و این موضوع در بخشی از پرده نشین نیز کمک کرد؛ چراکه در پرده نشین به فضای خانوادگی و عاطفی روحانیت نزدیک شدیم و همچنین صداقتی در طلا و مس جاری بود که حاصل پرهیز از شعارزدگی بود.
وی در بخش پاسخ به سوالات خبرنگاران و در پاسخ به سوالی درباره استفاده از «هومن برق نورد» در نقش رحیم مهدوی و «فرهاد آییش» در نقش حاج آقا شهیدی، گفت: واقعیت این است که تجربه دیگری نظیر این در فیلم «دهلیز» و در کنار رضا عطاران داشتم. در این کار، مبنا را بر توانایی و میزان محبوبیت بازیگران قرار دادم. زمانی که آقای آییش را انتخاب کردیم، وی در حال بازی در نمایش «سقراط» بود و ویژگی و ظاهر بازی در این فیلم را داشت.
شعیبی ادامه داد: با هومن برق نورد خیلی زودتر به نتیجه رسیدیم و همان طور که همه به توانایی وی گواهی میدادند، با وی در همان جلسه اول به توافق رسیدم. هومن در جلسه اول تنها از من پرسید که "چرا من؟" و من هم به او گفتم که در جلسات بعدی با هم صحبت میکنیم و وی نیز قبول کرد.
متاسفم در فضای نقد تفکیک پذیری در مورد یک بازیگر توانمند وجود ندارد
وی درباره بازی مهران رجبی نیز گفت: من هم در کنار آقای رجبی بازی کردم و هم به عنوان دستیار کارگردان با وی همکاری داشتم. به جرأت میتوانم بگویم که توانایی و سادگی در لحن و بازی وی قابل ستودن است و منحصربفرد است و فکر میکنم اگر برخی از کارهایی را که دوست نداشت را بازی نمیکرد، از طرف منتقدان نگاه دیگری به وی میشد. اما واقعا متاسفم که در فضای نقد، تفکیک پذیری در مورد یک بازیگر توانمند وجود ندارد.
ارتباط و نزدیکی بین مردم و روحانیت مدنظر ما بود
این کارگردان جوان در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا این فیلم سبب آشتی روحانیت با مردم شده است، گفت: به نظر من بهتر است از واژه «نزدیک شدن» به جای آشتی استفاده کنیم، چراکه آشتی در مواردی که قهری وجود داشته باشد، کاربرد دارد؛ اما این ارتباط و نزدیکی بین مردم و روحانیت مدنظر ما بوده است که امیدوارم اتفاق افتاده باشد.
مابه ازای خارجی برای روحانیون فیلم زیاد وجود دارد
وی در مورد اینکه آیا برا روحانیون این مجموعه، مابه ازای عینی و خارجی موجود است، بیان کرد: روحانیون معتبر و چهرههای شاخص بسیار هستند و ما هر چه ویژگی در فیلم در نظر میگرفتیم، بالاخره شباهت به یکی از آنها تعبیر میشد، اما قطعاً زمان نگارش فیلمنامه، هیچ کس مشخصی به عنوان مابه ازای عینی مدنظر نبوده است.
برای ساخت «پرده نشین» تمام کارهای علی حاتمی را دیدم
بهروز شعیبی در پاسخ به سوالی درباره لوکیشن و طراحی صحنه این کار اظهار کرد: برای اینکه بتوانم «پرده نشین» را کار کنم، تمامی کارهای علی حاتمی را دیدم، چراکه بهترین مرجع برای لوکیشن و طراحی دکور، فیلم های این هنرمند بود. به نظر من زیبایی شناسی در فضای پررقابت خارجی و شبکههای ماهوارهای بسیار مهم است، اما ما سرزمینی غنی داریم که از منابعش بهره نمیگیریم و به سراغ سادهترین گزینه انتخابی لوکیشن میرویم. البته لازم است بگویم که اگر آقای رضوی نبود این اتفاقات مهم و تعدد لوکیشن ها وجود نداشت.
پایان پیام/
نظر شما