به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر علیر ضا جزینی، قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر امروز در نشست خبری با اشاره به اقدامات هشت ماهه ستاد گفت: ستاد مبارزه با مواد مخدر دارای یک استراتژی متوازن است و موضوع مقابله با پیشگیری، درمان، کاهش آسیب، صیانت و توانمندی از راهبردهای اصلی ستاد به شمار می رود که ما متناسب با آن اقدامات خوبی را انجام دادیم و همچنین 347 فعالیت برای این راهبردها تدوین کردیم.
وی با بیان اینکه نخستین استراتژی ما موضوع پیشگیرانه در ستاد است، اظهار کرد: در این حوزه ما محیط های آموزشی، اداری، محله ها و خانواده ها را در دستور کار خود قرار دادیم که در محیط خانواده آموزش مهارت های زندگی، سبک فرزندپروری و پیشگیری از سوء مصرف به تعداد 6 هزار و 800 نفر را تحت آموزش قرار دادیم که 49 درصد افزایش داشته است.
وی با اشاره به آموزش پیشگیرانه در محیط های آموزشی در مدارس و دانشگاه ها تصریح کرد: برنامه پیشگیرانه مدرسه مراقب اجتماع محور در مدارس ابتدایی متوسطه اول و دوم با تحت پوشش قرار دادن 59 هزار نفر و 7/3 درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال قبل و برنامه آموزش مهارت های مقابله ای در مدارس متوسطه اول دولتی با تحت پوشش قرار دادن 44 هزار و 500 نفر و برنامه مدارس عاری از خطر در مدارس متوسطه دوم ابتدایی با تحت پوشش قرار دادن 47 هزار و 200 نفررا انجام دادیم.
جزینی در ادامه با بیان اینکه برنامه پیشگیری از اعتیاد در خوابگاه ها و محیط های دانشجویی از دیگر برنامه های ما در سال جاری است، افزود: 16 هزار و 817 نفر تحت پوشش قرار گرفته اند و همچنین آموزش مهارت های زندگی ویژه مددجویان، خانواده زندانیان و سربازان نیز با تحت پوشش قرار گرفتن 28 هزار و 300 نفر از دیگر برنامه های ما در هشت ماهه سال جاری بوده است.
وی ادامه داد: در حوزه محله ها که خانواده ها نقش اساسی دارند حدود 2 میلیون و 450 هزار نفر تحت آموزش قرار گرفته اند و در محیط کار نیز 465 هزار نفر با 677 تیم برنامه آموزشی صورت گرفته است.
قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به تولید برنامه های رادیو، تلویزیونی تصریح کرد: ما 6 برنامه ثابت در شبکه های 4 و شبکه یک تولید کردیم و همچنین بارگذاری برنامه ها و انیمیشن ها و پیام های پیشگیرانه در شبکه مجازی و تولید 5 برنامه شوک در خصوص عوارض شیشه از دیگر برنامه های مابوده است.
وی با اشاره به ارتقای سایت پیشگیری نوین افزود: این سایت 600 هزار نفر بازدیدکننده داشته که 62 درصد در ایران، 31 درصد از آمریکا، 5 درصد از انگلستان و 1 درصد از رومانی بازدیدکننده داشته است.
جزینی از راه اندازی تشکل دانشجویی به عنوان همیاران سلامت روان خبر داد و افزود: همایش آن نیز در اسفند ماه برگزاری می شود.
وی با اشاره به برنامه های حوزه درمان و حمایت های اجتماعی خاطرنشان کرد: 17 مرکز درمان و کاهش آسیب معتادان در خط مدیریت درمان ستاد است که 15 هزار و 50 نفر در هشت ماهه امسال پذیرش شده اند و 4 هزار و 70 هزار نفر روز نیز نگهداری شده اند که 43 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش داشته است.
جمع آوری50 هزار نفر معتاد در سراسر کشور
وی با بیان اینکه 50 هزار نفر معتاد در سراسر کشور جمع آوری شدند، اظهار کرد: 15 هزار نفر از این تعداد به ماده 16 ارجاع داده شدند.
وی با اشاره به تدوین سند شیوه غربالگری دانش آموزان معتاد اشاره کرد و افزود: در 51 مرکز سرپناه شبانه به هفت هزار نفر اقامت و خدمات ارایه شده و همچنین به 160 نفر وابسته به مراکز گذاری و 54 تیم سیارخدمات ارایه شده است.
وی با اشاره به نقش مهم سازمان های مردم نهاد تصریح کرد: در تهران 4 تیم سیار توسط شبکه Ngo ها مانند تولدی دوباره در کاهش آسیب نقش مهمی را ایفا کردند.
وی با بیان اینکه تاکنون 572 هزار پرونده در ارتباط با سوءمصرف مواد مخدر زارش شده است، خاطرنشان کرد: 41 هزار و 200 نفر مربوط به بانوان بوده است.
1530 مرکز غیرمجاز شناسایی شدند
وی با بیان اینکه برخورد با مراکز غیرمجاز ترک اعتیاد یکی از برنامه های مهم ستاد مبارزه با مواد مخدر است، تصریح کرد: 1530 مرکز غیرمجاز شناسایی شدند که 830 مرکز پلمپ و تعطیل شده و 507 مرکز نیز در سرحد مجوز هستند به عبارتی 88 درصد آنها تعیین تکلیف شدند ولی 190 مرکز غیرمجاز وجود دارد که دستور پلمپ داده شده است.
وی با اشاره به مرگ و میر ناشی از ناخالصی مواد مخدر اظهار کرد: در هفت ماهه اول سال 93 مرگ هزار و 762 نفر توسط پزشکی قانونی گزارش شده است که 6.8 درصد افزایش را نشان می دهد و بعد از تصادفات دومین عامل مرگ و میر می باشد.
وی ادامه داد: البته 67 درصد از ایدزی ها که از راه تزریق دچار مرگ شده بودند به 45 درصد کاهش پیدا کرده ولی روابط جنسی به 36.8 درصد رسیده است.
وی با اشاره به پروتکل درمان کودکان و نوجوانان تصریح کرد: این پروتکل به صورت پایلوت در سیستان و بلوچستان به اجرا درآمده است.
وی با بیان اینکه نظام نامه نحوه فعالیت درمان اختلالات مصرف مواد بین سنین 12 تا 18 سال تدوین شده است، تصریح کرد: پروتکل درمان کودکان و نوجوانان را شناسایی و راه اندازی کردیم.
جزینی با اشاره به عملکرد خط مشاوره ملی اعتیاد (09628) خاطرنشان کرد: در سال جاری اطلاع رسانی در این حوزه افزایش یافت و مردم در هشت ماهه سال جاری 226 هزار و 528 بار با 120 درصد افزایش تماس در رابطه با موضوعات مختلف ارتباط برقرار کردند که 83 درصد از تماس گیرندگان زن و 17 درصد مرد بودند و همچنین 16 درصد مصرف کننده و 84 درصد غیرمصرف کننده بودند.
وی با بیان اینکه بیشترین سوال با 48 درصد در مورد مصرف شیشه و تریاک بود، افزود: بیشترین تماس ها از تهران، مازندران، اصفهان، فارس، خراسان رضوی و گیلان بوده است و همچنین 37 درصد از تماس گیرندگان نحوه آشنایی را رسانه ملی عنوان کردند.
75 درصد از کشفیات در مرز و حاشیه مرز صورت می گیرد
جزینی گفت: مرز یکی از موضوعات مهم ستاد مبارزه با مواد مخدر است که 75 درصد از کشفیات در مرز و حاشیه مرز صورت گرفته و اخیرا هم ناجا 130 کیلومتر جاده، 44 ورجک، 8 پاسگاه و 5 گروهان مرزی را در جنوب سیستان و بلوچستان افتتاح کرده که نسبت به انسداد مرز اقدام کرده باشد.
قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه 24 تن مواد مخدر مکشوفه در پاکسازی از مناطق آلوده به دست آمده است، افزود: 19 درصد نسبت به مدت مشابه افزایش داشته است و 76 هزار و 500 نفر نیز از در پاکسازی از مناطق آلوده دستگیر شدند.
وی با اشاره به حوزه تحقیقات و آموزش خاطرنشان کرد: 37 عنوان کتاب به منظور تقویت مبانی امر مبارزه با مواد مخدر چاپ شده است و همچنین علاوه بر چاپ فصلنامه علمی و پژوهشی ،اعتیاد پژوهشی فصلنامه سلامت اجتماعی هم با رویکرد علمی و ترویجی به چاپ رسیده است.
وی ادامه داد: همچنین 159 جلسه در سطح استان ها با حضور استانداران سراسر کشور برگزار شده است که 52 درصد نسبت به مدت مشابه رشد داشته است.
وی با اشاره به برگزاری جشنواره ایده های برتر تصریح کرد: جشنواره ایده های برتر در هفت استان برگزار خواهد شد که در اولین جشنواره 10 هزار ایده برتر واصل شده بود و استان های خراسان رضوی، فارس، خوزستان، اردبیل و همدان استان هایی بودند که دارای ایده های برتر بودند.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در واکنش به اظهارات یکی از نمایندگان شورای شهر تهران مبنی بر احداث کمپ ترک اعتیاد کودکان در این شهر گفت: این موضوع هنوز به تصویب نرسیده است.جزینی در رابطه با تصمیم اخیر وزارت بهداشت مبنی بر تعطیلی کمپهای ترک اعتیاد خصوصی و بکارگیری پزشکان آن در خانههای بهداشت گفت: ما مخالف این اقدام هستیم و معتقدیم باید موضوع درمان اعتیاد را در کشور تقویت کنیم نه تضعیف.
پایان پیام/
نظر شما