سهم پژوهش در سازمان های کشور ناچیز است

خبرگزاری شبستان: وزیر آموزش و پرورش با اشاره به تخصیص 10 درصدی بودجه پژوهش در برخی از سازمان های خارج از کشور گفت: سهم پژوهش در سازمان های کشور بسیار ناچیز است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، علی اصغر فانی، وزیر آموزش و پرورش در مراسم گرامیداشت هفته پژوهش که صبح امروز در سینما فلسطین برگزار شد، گفت: در سند تحول نظام آموزش و پرورش که با عنوان مهمترین سند بالادستی این فرصت را برای وزارتخانه ایجاد کرده تا بتوانیم با اجرای آن تحولی در ارکان آموزش و پرورش و فرآیند تعلیم و تربیت و دستاوردهای این نظام داشته باشیم.

 

وی افزود: خروجی های نظام آموزش و پرورش در آینده یا وارد بازار کار یا وارد دانشگاه می شوند که باید متفاوت از خروجی های امروز باشد و با کیفیت تر از وضعیت فعلی باشد.

 

فانی با بیان اینکه اجرای سند تحول نیاز به نقشه راه دارد، تصریح کرد: بخش عمده آن آماده شده است و ظرف یک یا دو ماه آینده در صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح می شود و پس از دریافت بازخورد از این شورا باید تمهیدات، خدمات و آماده سازی اجرای این سند به تدریج در مجمع آموزش و پرورش جاری و ساری کنیم.

 

وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: در سال تحصیلی جاری موفق شده ایم 40 راهکار از 131 راهکار سند ورود پیدا کنیم که در قالب 99 برنامه مشغول اجرای سند هستیم.

 

وی با بیان اینکه سند تحول دارای شش ساحت است، اظهار کرد: یکی از این ساحت ها نظام پژوهش و ارزشیابی است و بخش عمده این زیرنظام آماده شده است، امیدواریم زیرنظام پژوهش در سند تحول نهایی شود و در جایی که باید به تصویب رسد تا زمینه اجرای آن فراهم شود.

 

فانی با بیان اینکه نمی توان بدون پژوهش، تحقیق و بررسی اقدام کرد، گفت: تجربه اخیر نشان می دهد جایی که بدون مطالعه و آینده نگری و تمهید مقدمات وارد عمل شده ایم، ضرر کرده ایم.

 

فانی با تاکید بر اینکه باید از نظر خبرگان استفاده شود، تصریح کرد: خبرگان به دلیل اشراف بر موضوع همه جانبه گری که در ذهن دارند می توانند نظرات خوبی ارایه دهند.

 

وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: آنجایی که پژوهش بر مبنا و نظریه خبرگی باشد، پخته تر عمل می شود.

 

وی افزود: در برخی از کشورها سازمان هایی که به بخش تحقیق و توسعه توجه دارند و اهمیت قایل اند سازمان های موفق تری اند و حتی در برخی از سازمان ها 10 درصد هزینه به تحقیق و توسعه اختصاص پیدا کرده اما در کشور ما سهم پژوهش بسیار ناچیز است.

 

وی با اشاره به یادگیری مبتنی بر پژوهش اظهار کرد: دانش آموزان و معلم باید در این حیطه دیده شوند.

 

فانی ادامه داد: ارکان آموزش و پرورش، کتاب درسی، نیروی انسانی، فضا و تجهیزات، معلم، مدیریت، بودجه و امکانات همه در آموزش و پرورش مؤثر هستند؛ منتهی ترکیب این عناصر و اولویت گذاری مهم است و کمتر تحقیقی وجود داشته است که به این عناصر مؤثر وزن دهد.

 

فانی تصریح کرد: منابع کشور محدود است و پژوهش معتبر می تواند وزن عوامل موثر را در نظام یادگیری تعیین کند و به مجریان کمک کند تا اولویت ها را تشخیص دهند که بحث یادگیری مبتنی بر پژوهش این گونه معنا پیدا می کند.

 

پایان پیام/

کد خبر 424387

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha