ایده آل گرایی در طرح سطح بندی همسو بانوع نگاه جهان اسلام به ایران است

سرابی ایده ال گرایی در طرح های قرآنی را از ضرورت های نظام اسلامی دانست و گفت: علی رغم نیاز پیشکسوتان شناخته شده به این مدارک امکان اعطای مدرک استادی متناسب با توانمندی آنها وجود دارد.

سیدعلی سرابی، قائم مقام شورای عالی قرآنی با اشاره به ابلاغ آیین نامه طرح سطح بندی قاریان و مدرسان قرآن به این ورا در روزهای پایانی سال گذشته به خبرنگار شبستان گفت: تربیت نیروهای کارآمد و اثرگذار در مسیر توسعه فرهنگ قرآن، انسجام بخشی به آموزش های مرتبط با این عرصه و بسترسازی برای حضور مخاطبان طرح در دستگاه ها از طریق دریافت مدرک تخصصی اهدافی است که پیگیری می شود.

وی از آغاز فعالیت کمیته کارشناسی این طرح خبرداد و اظهار کرد: شورای نظارت بر اجرای این طرح نیز به زودی و پس از معرفی نمایندگان دستگاه های عضو کار خود را آغاز می کند و پیش بینی می شود که نخستین دوره این آزمون در پاییز یا زمستان سال جاری برگزار شود.

سرابی درباره جایگاه پیشکسوتان در این طرح اظهار کرد: باید توجه داشت که آیین نامه اجرایی این طرح در صورت ضرورت امکان بازبینی و تغییر را دارد و با وجود کارشناسی های صورت گرفته، از پیشنهادات کاربردی برای اعمال در این آیین نامه استقبال می شود، همچنین در این طرح توجه ویژه ای نیز به پیشکسوتان شده است.

قائم مقام شورای عالی قرآنی با اشاره به تجربه طرح های مشابه در گذشته تصریح کرد: پیشکسوتان در طرح های مشابه متناسب با توانمندی های خود و بدون نیاز به شرکت در آزمون های ارزیابی به صورت افتخاری رتبه استادی را دریافت کرده اند که در صورت نیاز این امکان برای طرح سطح بندی قاریان و مدرسان قرآن نیز وجود دارد.

 

امکان اعطای مدرک استادی به پیشکسوتانی که صلاحیت آنها احراز شده است

وی با بیان این مطلب که تنها پس از اجرا می توان نقایص احتمالی این طرح را شناسایی و تعدیل کرد، ادامه داد: این مهم درباره قاریان و مدرسان قرآن نیز قابلیت اجرا دارد و از این طریق می توان به پیشکسوتانی که صلاحیت و توانمندی آنها احراز شده است بدون آزمون مدرک استادی اعطا کرد.

سرابی با اشاره به دو بخشی بودن آیین نامه طرح سطح بندی قاریان و مدرسان قرآن بیان کرد: بخش دوم این آیین نامه برای قرائت بالفعل شرکت کنندگان در آزمون امتیاز کمتری را در نظر گرفته و به توانایی های بالقوه آنها نظر دارد از این رو استادان پیشکسوت با شرکت در این بخش نیز امکان ارزیابی دانسته های خود و دریافت مدرک تخصصی را پیدا می کنند.

 

پیشکسوتان در سیستم غیررسمی جامعه جای خود را یافته اند

وی با بیان این مطلب که پیشکسوتان برای جامعه شناخته شده هستند، ابراز کرد: طرح سطح بندی قاریان و مدرسان قرآن درپی این است که با اعطای مدرک تخصصی به جامعه هدف بستر حضور و تعامل کارآمد آنها با دستگاه های مختلف را فراهم کند امری که چندان برای پشکسوتان ضرورت ندارد چراکه آنها جایگاه اصلی خود را در میان مردم و سیستم غیررسمی جامعه یافته اند.

سرابی فعالیت شورای نظارتی این طرح را مانعی برای فعالیت جامعه هدف آن ندانست و عنوان کرد: شاید برخی شرایط در نظر گرفته شده برای شرکت کنندگان در این طرح آرمان گرایانه باشد اما غیرقابل دسترس نیست چراکه شبیه به این طرح برای حفاظ قرآن اجرا شده و دارای خروجی های پربازده بوده است.

وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران به عنوان الگوی بسیاری از کشورها در فعالیت های قرآنی باید نیروهایی توانمند و شایسته در عرصه های مختلف تربیت کند از این رو ایده آل گرایی در طرح های اینچنینی ضرورت دارد و ملاک های در نظر گرفته شده همچون تسلط بر مفاهیم قطعات انتخابی از مصحف شریف برای شرکت کنندگان دور از دسترس نیست.

قائم مقام شورای عالی قرآن بهره مندی از نظر کارشناسانه استادان این عرصه را از ابعاد اثرگذار این طرح برشمرد و خاطرنشان کرد: پیش نویس طرح سطح بندی برای اعلام نظر به بیش از 30 قاری و صاحب نظر این عرصه همچون ستوده‌نیا،‌ سیدجواد فاطمی‌، حنیفی، عبایی، شهیدی‌پور ارسال شد و پس از تجمیع نظرات آیین نامه نهایی تدیون و ابلاغ شده است.

شایان ذکر است، طرح سطح بندی قاریان و مدرسان قرآن در سال 89 به تصویب شورای تخصصی توسعه فرهنگ قرآنی رسیده و در روزهای پایانی سال گذشته برای اجرا به شورای عالی قرآن ابلاغ شد.
پایان پیام/

 

کد خبر 42437

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha