به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، علی لاریجانی رییس مجلس در سومین همایش نقش پژوهش در قانونگذاری که صبح امروز دوشنبه 24 آذر در تالار مدرس ساختمان مشروطه برگزار شد طی سخنانی گفت: مرکز پژوهشها باید یک بسته ای را برای شرایط کشور از نظر اقتصادی با دیدن همه مسایل تعریف کند و این مربوط به امسال است که به چه نحوی می توانیم در شرایط کنونی عمل کنیم.
لاریجانی ادامه داد: این بسته می تواند کمک کند و بهتر است هر چه زودتر ان را تدوین کنید و اگر قرار است تحولی در بودجه رخ دهد و می خواهیم شرایط اقتصاد مقاومتی در شرایط کنونی محقق شود این بسته را تدوین کنیم.
وی خطاب به پژوهشگران مرکز پژوهشها گفت: شبانه روز کار کنید و دوره پرکاری را در پیش دارید تا بسته رونق تولید کشور را بررسی کنید و این برای کشور نجات بخش است.
وی اضافه کرد: اگر می خواهید در شرایط هسته ای نیز موفق باشید باید این بسته هر چه سریعتر محقق شود و آنها فهم کنند که ما شرایطمان را فهمیدهایم و مطابق با ان رفتار می کنیم لذا وظیفه ملی به عهده شماست و توصیه می کنم که اقای جلالی و دوستان با کمک صاحبنظران در مجلس و سایر بخشها نشستهای فوق العاده ای بگذارند که این بسته تدوین شود که راهنمای عمل ما در جریان بررسی بودجه باشد.
لاریجانی همچنین در ادامه سخنانی خود گفت: از نظر اینکه مرکز پژوهش ها خودش را امروز در معرض قضاوت قرار داده است و از این جلسه استفاده کند و اینده اش را بپیماید.
وی تصریح کرده: زنده بودن یک نهاد نشان می دهد می تواند برحسب شرایط به موضوعات موردنیاز در مجلس توجه کند و این نکته مهم است که ما توجه کنیم که زنده بودن یک حرکت وابسته به این است که آن نهاد خودش را در معرض یک پرسش اساسی قرار دهد و ان پرسش این است که چرا به وجود آمده است.
وی اضافه کرد: اگر بخواهیم برای مرکز پژوهشها این پرسش را دقیق مطرح کنیم که چرا به وجود امده است به این سوال می رسیم که چرا مجلس نیازمند این مرکز است ایا زمانی می رسد که مجلس دیگر نیاز به هیچ مرکز نداشته باشد؟ مجلس چون حکمت اداره کشور است پس باید براساس شناخت این کار را انجام دهد و ما نیازمند این هستیم که مرکزی شناختی برای اداره یک کشور تدوین کند و این شناخت جزء مشکل ترین شناختهاست و اداره کشور تحول شناختها و در هم تنیدگیهای جهان را باید داشته باشد.
وی با اشاره به سخنان ولایتی که پیشنهاد داده است مرکز پژوهشها میتواند از کمکهای مرکز استراتژیک نظام استفاده کند گفت: این پیام آقای ولایتی پیام خوبی است و باید از آن استفاده شود.
وی گفت: مجلس محل آراء مختلف سیاسی است اما این سیاسی بودن باید از نوع تفکر عقلانی برخوردار باشد و تصمیمات ممکن است موجی باشد و یا استفاده بهینه از ظرفیتها شود.
کسی نمی گوید در کشور آراء مخالف سیاسی نیست اما هر کدام از این آراء باید از تفکرات عقلانی برخوردار باشد باید از این تفکرات استفاده شود.
وی با بیان اینکه بسیاری از امور کشور ربطی به گرایشهای سیاسی ندارد گفت: هر کدام از نحلههای سیاسی که سرکار باشند با یک سری دغدغه های مشترک مواجهند مثلاً موضوعی است که باعث بسیاری از مشکلات شده است و هر نحله سیاسی که سرکار باشد باید به این موضوع توجه کند.
وی تاکید کرد: بخش متفکر جامعه ما باید خارج از اینکه چه نحله ای سرکار است به این موضوعات رسیدگی کند.
وی با اشاره به سند چشم انداز 20 ساله و همچنین سیاستهای کلی نظام گفت: بسیاری از قوانینی که ما داریم در زمانی بود که این سیاستهای کلان تدوین نشده باشد و باید بررسی شود که کدام قوانین در چارچوب سیاستها و کدام خارج از سیاستها بوده است.
لاریجانی ادامه داد: یک ماموریت مهم این است که مرکز پژوهشها گروههای مختلف را مامور کند که ببیند سیاستهای کلی چقدر با قوانین موجود تعامل دارد.
وی با اشاره به نوسانات بازار نفت گفت: می بینیم که انها قیمت نفت را به سمت شرایطی برده اند که حتی به ضرر خودشان نیز هست گرچه نیم نگاهی نیز به شرایط اقتصادی ایران داشته اند که ان را سخت کنند اما در حال حاضر بودجه ای که دولت ارایه داده است با وضعی که الان نفت دارد متفاوت است چون بیماری اتکا به نفت در بودجه است و شرایطی است که باید اضطرار کارهایی انجام دهیم که شرایط کشور ساماندهی شود.
لاریجانی بیان کرد: مرکز پژوهشها باید بحث شرایط کنونی کشور و بودجه را جز اولویت های خودش قرار دهد زیرا اگر بودجه عمرانی کشور نباشد تولید کشور نیز راه نمی افتد و با توجه به اینکه ما در شرایط رکود هستیم باید طوری عمل کنیم که هم از رکود دربیاییم و هم بودجه عمرانی کلید تولید کشور باشد و مرکز پژوهشها باید بررسی کند که چگونه باید به این سمت حرکت کرد.
لاریجانی تصریح کرد: یکی از راهها این است که این پروژه ها به بخش خصوصی واگذار شود گرچه برخی مخالف هستند اما آیا راهی به جز این است؟ ما نمی خواهیم یک پروژه بیمارستانی 50 سال بماند که به یک پروژه کلنگی تبدیل شود.
وی اضافه کرد: در حال حاضر 650 هزار میلیارد تومان نقدینگی در کشور است که باید راهی تدوین شود که چگونه این بودجه را در تولید تزریق کنیم.
رییس مجلس خاطرنشان کرد: ما باید در همین شرایط سخت به صادرات بپردازیم و مشوق هایی ایجاد کنیم که صادرات انجام شود زیرا اطراف ما بازارهای موثری وجود دارد چرا ما نباید از این بازارها استفاده کنیم؟ اگر امروز به صادرات بپردازیم با این روش تولیدمان نیز رونق پیدا کند و اگر موتور صادرات در کشور راه بیفتد بسیاری از کارها نیز سروسامان می گیرد.
وی با اشاره به بحث معوقات بانکی خاطرنشان کرد: بسیاری از کارخانجات ما سرمایه در گردششان دچار مشکل شده است که علت عمدهاش نیز بالا رفتن قیمت دلار بود پس باید تخصیص منابع سرمایه بانکها به بخش تولید باشد.
لاریجانی گفت:بسیاری از سرمایه بانکها به بخش خدمات اختصاص یافته است که درست است خدمات بخش درستی است ولی باید به تولید نیز توجه کرد در حال حاضر بسیاری از معوقات بانکها مربوط به کارخانه ها و بخش های تولیدی است که به خاطر تلاطم دچار مشکل شده اند اینها را باید از کسانی که تسهیلات گرفتند و پرداخت نکردند جدا کرد.
لاریجانی گفت: ما در کشور در بخش معادن دچار احتکار دولتی شده ایم و دولتها بر معادن دست گذاشته اند و نمی گذارند بخش خصوصی از ان استفاده کند پس اگر ما می خواهیم رونق به وجود بیاید باید در معادن را باز کنیم و قطعا اینگونه در وضعیت اقتصادی کشور نیز تحولی ایجاد می شود.
پایان پیام/
نظر شما