به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، علی اکبر ولایتی رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مصلحت نظام در سومین همایش نقش پژوهش در فرایند قانونگذاری گفت: بسیار طبیعی است که شکل گیری قوانین اگر مبتنی بر تحقیقات و مقایسه با دیگر کشورها و سایر مجالس قانونگذاری نباشد قوانین پایدار و محکمی نخواهیم داشت.
وی افزود: ما در مشروطه قانون اساسی را داریم و متمم آن را به متمم قانون به دلیل داشتن اصل دوم مبنی بر حضور 5 نفر از مجتهدین طراز اول برای تطبیق قوانین مصوب مجلس با شرع از خود قانون اساسی ان زمان مستحکمتر است.
ولایتی قانون مهم موجود در کشور را که استحکامش باعث شده تاکنون کسی نتواند در آن نفوذ کند قانون مدنی دانست و گفت: این قانون مبتنی بر 1400 سال فقه اسلامی و شیعه است که حتی در زمان پهلوی هم نتوانستند به آن دست بزنند.
رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر این نکته که ضرورت اتکاء قوانین بر پژوهش یک ضرورت انکارناپذیر است خاطرناشان کرد: به خصوص در برخی از امور که دنیوی است مانند موضوعات اقتصادی سیاست خارجی مسایل بین الملل ما می توانیم ببینیم که دنیا چه می کند.
ولایتی به طرح هایی که در گذشته بدون فکر انجام شده اند و حال دچار خسارت هستند اشاره کرد و زدن سدهای زیاد بر روی دریاچه ارومیه یا ایجاد سد گتوند و همچنین تولید سریع اتومبیل در کشور در حالیکه دنیا به سمت ماشین برقی پیش می رود را از جمله این طرح ها دانست.
وی در ادامه با تاکید بر برنامه دقیق مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام برای گسترده کردن پژوهش در همه عرصههای سیاسی بین المللی فرهنگی حقوقی و علم و فناوری، از آمادگی این مرکز برای همکاری با مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی خبر داد.
مشاور رهبری در امور بین الملل یکی دیگر از عرصههای محتاج پژوهش در کشور را پژوهش برای تدوین قوانین لازم به منظور اجرای سیاستهای کلی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری دانست و همچنین به برنامه چشم انداز 20 ساله اشاره کرد و گفت: می توانیم درخصوص علت عقب ماندگی ده سال گذشته این قانون و برنامه ریزی درخصوص ده سال باقی مانده ان نیز به پژوهش بپردازیم.
ولایتی بحث دیگر موردنیاز پژوهش را تحقیق درخصوص یافتن راههای مناسب به منظور رهایی از اقتصاد تک محصولی دانست و عنوان کرد: ما طبق تاکید رهبر معظم انقلاب و تصویب مجمع تشخیص مصلحت نظام هر سال باید میزان وابستگی به نفت را کاهش دهیم که تاکنون موفق به انجام این کار نشدهایم.
وی طرح خصوصی کردن اقتصاد کشور را هم نیازمند پژوهش دانست و گفت: هر دولتی که آمده خواسته این کار را انجام دهد ولی در نهایت تعداد حقوق بگیران دولت افزایش یافته است.
ولایتی همچنین در ادامه به جایگاه پژوهش در حوزه سیاسی و بین الملل اشاره کرد و افزود: بعد از فروپاشی شوروی دنیا جور دیگری شده و دیگر از حالت تک قطبی درآمده و عمر مسایل استراتژیک کوتاه شده است و در حال حاضر می بینید که کشوری چون چین خودش یک ابرقدرت است.
ولایتی به مانور نظامی مشترک چین و روسیه در دریای مدیترانه اشاره کرد و گفت: به وجود آمدن یک قدرت جدید که اقتصادش را چین می دهد و قسمت نظامیاش را روسیه، نمی تواند از سوی آمریکاییها نادیده گرفته شود.
مشاور بین الملل رهبری در ادامه به قدرت ایران در منطقه اشاره کرد و گفت: برای دنیا قابل تصور نبود که امروز چنین قدرتی در منطقه برای ما به وجود آید و این یک تحول استراتژیک است که ایران از یمن تا لبنان نفوذ استراتژیک دارد.
وی تاکید کرد: ایران تاکنون نشان داده که در بزنگاهها به خصوص در منطقه تصمیمات لازم را می گیرد ولی برای اینکه بهتر عمل کنیم مجلس که عصاره فضایل ملت است باید مسایل را پیش بینی کرده و دولت را به سمت و سوی مصلحت نظام و بخش های موثر سوق دهد.
پایان پیام/
نظر شما