به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، غلامرضا تاجگردون رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در سومین همایش نقش پژوهش در قانونگذاری که صبح امروز در تالار مدرس ساختمان مشروطه اغاز به کار کرد اظهار کرد: مجلس برای اینکه بتواند کارش را به نحو مطلوب انجام دهد 4 فرض را باید داشته باشد شناخت همراه با آگاهی، تشخیص شرایط، نیازسنجی دقیق و آینده نگری و آینده پژوهی است.
وی تصریح کرد: در هر کشوری که مجلس مهم باشد برای اینکه به این 4 فرض و نیاز پاسخ داده شود نیازمند مرکز علمی و پژوهشی هستیم که در کشور ما مرکز پژوهشها این کار را به عهده دارد و تفاوت کار این مرکز با سایر نهادهای علمی و پژوهشی یک تفاوت اساسی است.
تاجگردون تصریح کرد: مرکز پژوهشها در کنار مجلس یک نهاد تزیینی نیست و مرکز پژوهشها یک ضرورت قانونگذاری است.
وی با بیان اینکه مرکز پژوهشها وظیفه تولید امار نیست گفت: پیگیری و طبقه بندی دیدگاهها و ترکیب دیدگاهها از جمله وظایف این مرکز است و این مرکز نباید حزبی و جناحی داشته باشد و به سوالات به صورت متوازن پاسخ دهد.
وی گفت: مرکز پژوهشها باید در زمان محدود پاسخ درست به سوالات دهد و این پاسخ باید مفید صریح و جامع باشد.
تاجگردون با بیان اینکه مرکز پژوهشها باید انتقال دهنده نظریات و اطلاعات گروههای مرجع علمی باشد گفت: اگر چنین مرکز پژوهشهایی داشته باشیم یک مجلس و قانونگذاری سالمی خواهیم داشت.
وی با اشاره به امارهای ریاست مجلس گفت: طی 9 دوره قانونگذاری 5 هزار و 964 طرح و لایحه به مجلس ارایه شده است که از این تعداد 2 هزار و 825 فقره تصویب شده است یعنی فقط 45 درصد از طرح ها و لوایح مصوب شده است و بقیه یا رد شده اند و یا مسکوت مانده اند.
رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه 80 درصد قوانین استفساریه یا اصلاح قوانین قبل بوده اند گفت: به همین دلیل است که ایران مواجهه با تورم قانونگذاری است.
وی تاکید کرد: نمایندگان گرفتار کارهای روزمره مناطق و مسایل و دردهای مردم هستند و به همین دلیل نیز زیاد وقت برای تحقیقات بر روی طرحها و لوایح را ندارند و لذا همکاری مرکز پژوهشها در این زمینه بسیار موثر است و درست است هر نماینده ای یک رای دارد ولی نقش پژوهشهای مرکز پژوهشها در رای هر نماینده بسیار تاثیرگذار است.
وی خاطرنشان کرد: پژوهشهای این مرکز در مشارکت علمی و فنی در طرح ها و لوایح سوال تحقیق و تفحص و نطق نمایندگان بسیار تاثیرگذار است.
تاجگردون گفت: گرایشهای سیاسی نباید در پژوهشهای این نهاد تاثیری داشته باشد و نباید احساس شود که این مرکز دارای یک نحله فکری است بلکه باید بهره برداری از حلقه های علمی قبل از خودش داشته باشد و اگر این اتفاق بیفتد این مرکز مستقل است.
تاجگردون گفت: این مرکز گفت پذیرنده ایده ها و گرایشهای اجتماعی و فرهنگی جامعه باشد و یک جانبه نگری و محدود کننده می تواند به این مرکز اسیب برساند.
وی با تاکید بر اینکه وظیفه انحصاری وظیفه مجلس است گفت: کسی نمی تواند در وظیفه قانونگذاری مجلس دخالت کند و پژوهشگران مرکز پژوهشها نیز باید با این دید به طرح ها و لوایح ورود پیدا کنند و کاری نداشته باشند چه کسی چه کاری می کند.
پایان پیام/
نظر شما